Fiscale aspecten

De module Fiscale aspecten is bedoeld voor professionals die binnen de zakelijke financiële dienstverlening werken. Om een goede gesprekspartner en adviseur voor jouw zakelijke klanten te zijn, is het belangrijk kennis te hebben van de relevante fiscale wet- en regelgeving voor ondernemers. In deze module behandelen we naast de theorie ook voorbeelden en tips die je direct in jouw dagelijkse adviespraktijk kunt toepassen. Daarnaast leer je situaties te herkennen waarin doorverwijzing naar een specialist noodzakelijk is.


 • Inzicht in veelvoorkomende fiscale constructies ondernemer en onderneming
 • Direct toepasbaar in jouw adviespraktijk
 • Slim leren met Brainpower en Learning analytics
Studievorm
Digitale zelfstudie op HBO-niveau
Studiebelasting
Circa 16 uur
Prijs
€ 142

Inhoud van de opleiding

Ondernemers baseren hun keuze voor een ondernemingsvorm vaak op grond van fiscale aspecten. Voor een ondernemer die bij aanvang kiest om als IB-onderneming te starten, kan het door toename van de winst fiscaal aantrekkelijker worden om de ondernemingsvorm te wijzigen in een besloten vennootschap. Deze wijziging van  ondernemingsvorm zorgt voor een wijziging van het belastingregime, wat ook weer gevolgen heeft voor de belastingdruk. Ook bij bedrijfsoverdrachten en -beëindigingen is het belangrijk om tijdig aan de fiscale gevolgen te denken om zo de belastingdruk tot een minimum te beperken.


Opbouw module

De module is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken:

 • Belastingen
 • Inkomstenbelasting
 • Loonheffing
 • Vennootschapsbelasting
 • Omzetbelasting
 • Winst uit onderneming
 • Ondernemersaftrek en MKB-vrijstelling
 • Fiscale reserves
 • Terbeschikkingstelling van vermogen aan BV

Leerdoel

Na het doorlopen van deze module ken je de werking van het Nederlands belastingstelsel, belastingen waarmee ondernemers te maken krijgen zoals inkomsten-, vennootschaps- en omzetbelasting, de bepaling van winst uit onderneming en een aantal veel gebruikte fiscale constructies.

Leermethode

De digitale leeromgeving van de module Fiscale aspecten kenmerkt zich door een combinatie van twee verschillende leerroutes: theoretisch en vraaggestuurd leren. In beide gevallen worden jouw leerresultaten continu gemeten. In jouw ‘Learning analytics’ (je persoonlijke dashboard) zie je op basis hiervan jouw leerdoelen, zodat je tussentijds kunt bijsturen. Het is mogelijk om per leerdoel te bepalen hoe je je het betreffende onderdeel eigen maakt; je kunt dus naar eigen voorkeur afwisselen in beide leerroutes.

Leer je theoretisch? Dan zorgen infographics voor een visuele ondersteuning van de theorie om zo de samenhang tussen de diverse onderwerpen beter te doorzien. Bij vraaggestuurd leren helpt onze slimme adaptieve kennistool 'Brainpower' je om de lesstof op een actieve manier te bestuderen door het online maken van vragen. Op basis van jouw kennisniveau focust Brainpower op de leerdoelen die je nog niet goed genoeg beheerst. Hierbij houdt Brainpower ook rekening met de ‘vergeetcurve’. Dit maakt dat je de kennis die je hebt opgebouwd ook in je lange termijn geheugen opslaat.

Incompany mogelijkheden

Deze module is (in combinatie met de andere zakelijke zelfstudiemodules) voor incompany-trajecten te combineren met contactdagen. Tijdens deze contactdagen maakt een ervaren trainer de vertaalslag van de theorie naar de adviespraktijk. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie over een module? Neem dan contact op met ons opleidingscentrum via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens