I.v.m. de overheidsmaatregelen rondom het Coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om klassikale opleidingen te volgen. Onze dienstverlening gaat echter gewoon door; tot nader order verzorgen wij onze klassikale opleidingen in digitale vorm (virtual classroom). Inschrijven voor de klassikale opleidingen is dus nog steeds mogelijk. Hier vind je de laatste informatie.

Integraal Adviseren (SEH) voor de startende adviseur

Heb je recent je beroepskwalificatie Hypothecair krediet behaald en/of ben je minder dan een jaar werkzaam als financieel adviseur in complexe producten zoals hypotheken? Wil je jezelf ontwikkelen en meer betekenen voor jouw klanten? Dan is de opleiding Integraal Adviseren iets voor jou. Met deze opleiding ontwikkel jij je tot de financieel adviseur die als vertrouwenspersoon dicht bij zijn/haar klanten staat en die in staat is om klanten breed en integraal te adviseren over alle belangrijke  life-events. Na het succesvol afleggen van het assessment in combinatie met de benodigde praktijkervaring ben je bovendien officieel Erkend Financieel Adviseur (SEH) en ontvang je alle promotiematerialen die bij deze certificering horen.

 


  • Vliegende start voor je carrière
  • Ervaren trainer uit de adviespraktijk
  • Direct toepasbaar in je eigen praktijk
Contactdagen
4 dagen
Studieduur
60 uur
Prijs
€ 1.199

Inhoud van de opleiding

De vierdaagse SEH-opleiding Integraal Adviseren start met twee trainingsdagen waarin vaardigheden, het adviesproces en vakinhoudelijke verdieping centraal staan. Na deze twee dagen ga je gedurende een jaar klanten adviseren over complexe producten. Tijdens dit jaar ontvang je van ons opdrachten die je vakinhoudelijke kennis verder verdiepen. Deze opdrachten gaan dieper in op fiscaliteiten, de inkomensrisico’s en de toegevoegde waarde van budgetteren. Daarnaast word je door het oefenen van een klantgesprek met de trainer gecoacht in jouw adviesvaardigheden. Ook zal je, als je nog niet in het bezit bent van het diploma Adviseur Consumptief krediet, dit moeten behalen. Gedurende je voorbereidende jaar mag je jezelf 'Erkend Financieel Adviseur in opleiding' noemen. Het opleidingsjaar sluit je af met een tweedaagse training waarin inkomensrisico’s verder worden uitgediept, de examencasus inhoudelijk aan de orde komt en het examen verder wordt voorbereid. 

Assessment

De opleiding Integraal Adviseren (SEH) voor de startende adviseur wordt geëxamineerd door middel van een assessment van 45 minuten. Om aan het assessment te mogen deelnemen, moet je alle de 4 contactdagen bijgewoond hebben. Let op: de kosten voor dit assessment zijn niet in de opleidingsprijs inbegrepen en dien je nog apart te voldoen aan de SEH. In het assessment laat je jouw skills als adviseur zien. Je beantwoordt inhoudelijke vragen, onderbouwt het advies dat je eerder hebt geschreven en inventariseert een nieuwe klantvraag. De uitslag van het assessment ontvang je van het SEH binnen drie werkdagen per e-mail. Als je bent geslaagd voor het assessment, en aan de andere vereisten hebt voldaan, mag je je registreren als Erkend Financieel Adviseur. Je bent hierdoor een voor de consument herkenbare specialist.

Hoe word ik Erkend Financieel Adviseur?

Je moet aan een aantal eisen voldoen om Erkend Financieel Adviseur te mogen worden, namelijk:

  • In het bezit zijn van de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet*.
  • Tijdens het volgen van de opleiding Integraal Adviseren voor de startende adviseur zelfstandig werkzaam zijn als financieel adviseur en advies geven over de financiële positie van klanten. Dat wil zeggen over woningfinanciering, inkomensrisico’s of vermogen of een combinatie van die onderwerpen.
  • Volgen van de opleiding Integraal Adviseren en het assessment met succes afleggen.
  • Ondertekenen beroepscode.
  • Registratie aanvragen op seh.nl.
  • Jaarlijkse bijdrage aan de SEH voldoen.

Toelatingseisen

Om deel te mogen nemen aan de opleiding Integraal Adviseren voor de startende adviseur moet je in het bezit zijn van de beroepskwalificatie Hypothecair Krediet en moet je het komende jaar zelfstandig werkzaam zijn als financieel adviseur en advies geven over de financiële positie van klanten. 

Heb je al minimaal een jaar relevante werkervaring? Dan kun je de 3-daagse opleiding Integraal adviseren voor de ervaren adviseur volgen.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens