Jaarrekening lezen

De module Jaarrekening lezen is bedoeld voor professionals die binnen de zakelijke financiële dienstverlening werken en betrokken zijn bij het verstrekken en beheren van zakelijke kredieten. De jaarrekening is dé informatiebron die je in staat stelt om een beeld te vormen van de financiële positie van een onderneming. Om deze positie te kunnen bepalen, is het belangrijk om de jaarrekening te kunnen begrijpen en interpreteren. Dit leer je in deze module. De module Jaarrekening lezen biedt naast theoretische kennis ook inzicht in de kritische aandachtspunten bij het analyseren van een onderneming. Daarnaast ontvang je praktische tips die je meteen kunt gebruiken in jouw adviespraktijk.


  • Begrijpen en kritisch interpreteren van de jaarrekening
  • Direct toepasbaar in jouw adviespraktijk
  • Slim leren met Brainpower en Learning analytics
Studievorm
Digitale zelfstudie op HBO-niveau
Studiebelasting
Circa 16 uur
Prijs
€ 142

Inhoud van de opleiding

Naast het behandelen van de balans, de resultatenrekening en het kasstroomoverzicht, besteden we in de module Jaarrekening lezen aandacht aan de eisen en richtlijnen, tussentijdse en voorlopige financiële gegevens en de geconsolideerde jaarrekening:


Naast theoretische kennis leer je in deze module ook hoe je de jaarrekening kritisch kunt interpreteren. Een belangrijke vaardigheid in het kader van een kredietanalyse.

Leerdoel

Na het doorlopen van deze module ken je de opbouw van de jaarrekening, weet je op welke wijze de verschillende posten zich tot elkaar verhouden en ben je in staat op basis van de cijfers een eerste indruk te geven van de prestaties van een onderneming. Daarnaast herken je risico’s die de basis vormen voor een gesprek met de ondernemer.

Leermethode

De digitale leeromgeving van de module Jaarrekening lezen kenmerkt zich door een combinatie van twee verschillende leerroutes: theoretisch en vraaggestuurd leren. In beide gevallen worden jouw leerresultaten continu gemeten. In jouw ‘Learning analytics’ (je persoonlijke dashboard) zie je op basis hiervan jouw leerdoelen, zodat je tussentijds kunt bijsturen. Het is mogelijk om per leerdoel te bepalen hoe je je het betreffende onderdeel eigen maakt; je kunt dus naar eigen voorkeur afwisselen in beide leerroutes.

Leer je theoretisch? Dan zorgen infographics voor een visuele ondersteuning van de theorie om zo de samenhang tussen de diverse onderwerpen beter te doorzien. Bij vraaggestuurd leren helpt onze slimme adaptieve kennistool 'Brainpower' je om de lesstof op een actieve manier te bestuderen door het online maken van vragen. Op basis van jouw kennisniveau focust Brainpower op de leerdoelen die je nog niet goed genoeg beheerst. Hierbij houdt Brainpower ook rekening met de ‘vergeetcurve’. Dit maakt dat je de kennis die je hebt opgebouwd ook in je lange termijn geheugen opslaat.

Incompany mogelijkheden

Deze module is (in combinatie met de andere zakelijke zelfstudiemodules) voor incompany-trajecten te combineren met contactdagen. Tijdens deze contactdagen maakt een ervaren trainer de vertaalslag van de theorie naar de adviespraktijk. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie over een module? Neem dan contact op met ons opleidingscentrum via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens