Juridische aspecten

De module Juridische aspecten is bedoeld voor professionals die binnen de zakelijke financiële dienstverlening werken en betrokken zijn bij het verstrekken en beheren van zakelijke kredieten. Wet- en regelgeving spelen een belangrijke rol binnen de zakelijke financiële dienstverlening. Zo worden ondernemingsvormen bijvoorbeeld vaak gekozen op grond van juridische aspecten. In deze module behandelen we de belangrijkste aspecten van relevante wet- en regelgeving met betrekking tot de zakelijke financiële dienstverlening. Hiermee word je een betere gesprekspartner voor jouw zakelijke klant. De module Juridische aspecten biedt naast theoretische kennis ook praktische tips die je direct kunt toepassen in jouw adviespraktijk. Zo krijg je bijvoorbeeld handvaten aangereikt voor een risicoanalyse van BV structuren.


  • Handvaten voor juridische knelpunten bij kredietverlening
  • Direct toepasbaar in jouw adviespraktijk
  • Slim leren met Brainpower en Learning analytics
Studievorm
Digitale zelfstudie op HBO-niveau
Studiebelasting
Circa 17 uur
Prijs
€ 142

Inhoud van de opleiding

In de module Juridische aspecten behandelen we de belangrijkste wet- en regelgeving op het gebied van rechtshandelingen en overeenkomsten, de meest voorkomende ondernemingsvormen en belangrijkste oprichtingsvereisten, de voor- en nadelen en risico’s van BV structuren, de verschillende zekerheidsrechten die bij kredietverlening worden gevraagd en de werking van deze zekerheidsrechten. 

Met de opgedane kennis ben je een betere gesprekspartner voor jouw zakelijke klanten.

Opbouw module

De module is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken:

  • Overeenkomsten en rechtshandelingen
  • Handelsregister, statuten en aansprakelijkheid
  • Rechtsvormen
  • BV structuren
  • Hypotheekrecht
  • Inbreuk op de zekerheidspositie
  • Bancaire aspecten

Leerdoel

Na het doorlopen van deze module ken je de belangrijkste juridische knelpunten die kunnen voorkomen bij zakelijke kredietverlening. Daarnaast ken je de voorwaarden van een rechtsgeldige overeenkomst, de verschillende rechtsvormen en hun kenmerken, zekerheidsrechten zoals hypotheekrecht, de rangorde van schuldeisers bij de opeising van schuldverplichtingen en bancaire aspecten zoals de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering.

Leermethode

De digitale leeromgeving van de module Juridische aspecten kenmerkt zich door een combinatie van twee verschillende leerroutes: theoretisch en vraaggestuurd leren. In beide gevallen worden jouw leerresultaten continu gemeten. In jouw ‘Learning analytics’ (je persoonlijke dashboard) zie je op basis hiervan jouw leerdoelen, zodat je tussentijds kunt bijsturen. Het is mogelijk om per leerdoel te bepalen hoe je je het betreffende onderdeel eigen maakt; je kunt dus naar eigen voorkeur afwisselen in beide leerroutes.

Leer je theoretisch? Dan zorgen infographics voor een visuele ondersteuning van de theorie om zo de samenhang tussen de diverse onderwerpen beter te doorzien. Bij vraaggestuurd leren helpt onze slimme adaptieve kennistool 'Brainpower' je om de lesstof op een actieve manier te bestuderen door het online maken van vragen. Op basis van jouw kennisniveau focust Brainpower op de leerdoelen die je nog niet goed genoeg beheerst. Hierbij houdt Brainpower ook rekening met de ‘vergeetcurve’. Dit maakt dat je de kennis die je hebt opgebouwd ook in je lange termijn geheugen opslaat.

Incompany mogelijkheden

Deze module is (in combinatie met de andere zakelijke zelfstudiemodules) voor incompany-trajecten te combineren met contactdagen. Tijdens deze contactdagen maakt een ervaren trainer de vertaalslag van de theorie naar de adviespraktijk. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie over een module? Neem dan contact op met ons opleidingscentrum via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens