Kennismakingsmodule Duurzaam Wonen

Duurzaamheid en energiebesparing zijn de komende jaren belangrijke thema’s voor huizenbezitters en huizenkopers. De Financieel Adviseur of makelaar heeft een belangrijke rol in eerlijk en gedegen advies over het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen aan de eigen woning en de financiële gevolgen.

Waarom is verduurzaming van de eigen woning noodzakelijk is, welke technische mogelijkheden zijn er om de woning te verduurzamen en wat voor financiële gevolgen heeft dit voor de klant? Dat leer je in deze e-learning aan de hand van praktische tips en voorbeelden.


  • Je leert waarom verduurzaming belangrijk is
  • Je leert welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn
  • Je leert welke acties je nu al kan ondernemen
Studievorm
Digitale zelfstudie
Studiebelasting
Ca. 2 uur
Geldigheid
1 jaar

Inhoud

In deze Kennismakingsmodule Duurzaam Wonen gaan we nader in op het antwoord op de vraag waarom het noodzakelijk is om de woning te verduurzamen. Je leert meer over de gevolgen van klimaatverandering en de actie(s) die we hierop moeten én kunnen nemen.

De opleiding is verdeeld in verschillende blokken. In het eerste blok gaan we nader in op het antwoord waarom het noodzakelijk is om de woning te verduurzamen. In blok 2 leer je meer over het technische gedeelte. Je leert welke maatregelen mogelijk zijn, wat het kost en voor welk type woning welke maatregel het eerst en meest relevant is. Het derde onderdeel is het financieringsblok. Aangezien de opleiding is bedoeld voor informerende functies, wordt in dit blok kort aandacht besteed aan hoe de klant verduurzaming kan betalen.

Leeropbrengst
Je wordt zeker geen energieadviseur, maar je beschikt na het afronden van de opleiding wel over de basiskennis met betrekking tot de technische mogelijkheden van verduurzaming van de woning en wat het belang daarvan is.

Doelgroep
Deze Kennismakingsmodule Duurzaam Wonen is bedoeld voor medewerkers die een informerende rol bekleden en / of belangstellenden die op basis van persoonlijke interesse meer willen weten over duurzaamheid.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens