Conform de overheidsmaatregelen i.v.m. corona is het vanaf 1 juni weer mogelijk om klassikale opleidingen te volgen. De komende twee weken komen er voor onze klassikale opleidingen daarom extra data en locaties beschikbaar. Daarnaast wordt het voor ons volledige opleidingsaanbod mogelijk om de opleiding in de vorm van een virtual classroom te volgen. Deze opleidingsvorm wordt de komende weken per opleiding aan de website toegevoegd.

Leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH)

Ben jij een ambitieuze (hypotheek)adviseur en wil je jezelf ontwikkelen en meer betekenen voor jouw klanten? Dan is de leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) iets voor jou. Met deze opleiding ontwikkel jij je je tot de financieel adviseur die als vertrouwenspersoon dicht bij zijn/haar klanten staat en die in staat is om klanten breed en integraal te adviseren over alle voorkomende life-events. Na het succesvol afleggen van het assessment ben je bovendien officieel Erkend Financieel Adviseur (SEH) en ontvang je alle promotiematerialen die bij deze certificering horen.


  • Slagingspercentage van meer dan 80%
  • Ervaren trainer uit de adviespraktijk
  • Direct toepasbaar in je eigen praktijk
Contactdagen
3 dagen
Studieduur
44 uur
Prijs
€ 750

Inhoud van de opleiding

De leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) is bedoeld voor de ervaren financieel adviseur die zich wil onderscheiden op het gebied van deskundigheid, vaardigheden en integriteit. Je wordt getraind op vakinhoudelijke verdieping, adviesvaardigheden en je leert hoe je een integraal advies opstelt en bespreekt met de klant.

Aan de hand van een klantcasus werk je een integraal advies uit. Je berekent het inkomen en de uitgaven in verschillende scenario’s (waaronder arbeidsongeschiktheid, overlijden, pensioen en werkloosheid). Je leert budgetteren en bepaalt of de hypotheek en de gewenste levensstijl van de klant betaalbaar zijn en stelt vast of er maatregelen genomen moeten worden om het inkomen te beschermen. Vervolgens wordt uitgebreid stilgestaan bij het brengen van het advies. Hoe zorg je er voor dat de boodschap aankomt bij je klant? Naast het behandelen van de theorie ga je hier ook mee oefenen. Zo word je optimaal voorbereid op het assessment.

Assessment

De leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) wordt geëxamineerd door middel van een assessment van 45 minuten. Om aan het assessment te mogen deelnemen, moet je alle 3 de contactdagen bijgewoond hebben. In het assessment laat je jouw skills als adviseur zien. Je beantwoordt inhoudelijke vragen, onderbouwt het advies dat je eerder hebt geschreven en inventariseert een nieuwe klantvraag. De uitslag van het assessment ontvang je van het SEH binnen drie werkdagen per e-mail. Als je bent geslaagd voor het assessment, en aan de andere vereisten hebt voldaan, mag je je registreren als Erkend Financieel Adviseur. Je bent hierdoor een voor de consument herkenbare specialist.

Let op: de kosten voor het assessment (2020: € 375 excl. BTW) zijn niet in de opleidingsprijs inbegrepen en dien je nog apart te voldoen aan de SEH.

Hoe word ik Erkend Financieel Adviseur?

Je moet aan een aantal eisen voldoen om Erkend Financieel Adviseur te mogen worden, namelijk:

  • In het bezit zijn van de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet
  • Een jaar voorafgaand aan de leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) zelfstandig werkzaam zijn als financieel adviseur en advies geven over de financiële positie van klanten. Dat wil zeggen over woningfinanciering, inkomensrisico’s of vermogen of een combinatie van die onderwerpen. De ervaringseis toon je aan door middel van een werkgeversverklaring.
  • Volgen van de leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) en het assessment met succes afleggen
  • Ondertekenen beroepscode
  • Registratie aanvragen op seh.nl
  • Jaarlijkse bijdrage aan de SEH voldoen

Toelatingseisen

Om deel te mogen nemen aan de leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) moet je aantonen in het bezit te zijn van de beroepskwalificatie Hypothecair Krediet en moet je een jaar relevante werkervaring aantonen door middel van een werkgeversverklaring. De SEH beoordeelt of je aan deze eisen voldoet. Pas wanneer de SEH een verklaring heeft afgegeven, mag je deelnemen aan de leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH). Je kunt de verklaring aanvragen op de website van SEH.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens