Masterclass Advieskwaliteit

Als financieel adviseur beschik je over de benodigde inhoudelijke kennis om jouw klant van advies te kunnen voorzien. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw advies niet alleen helder en nuttig is voor de klant, maar ook aan alle wet- en regelgeving voldoet? En hoe leg je jouw advies vervolgens in een begrijpelijk en compliant adviesrapport vast? Wat heeft jouw klant eigenlijk aan dit adviesrapport? En hoe zet jij het adviesrapport commercieel in?


 • Praktisch ingestoken dag met veel casuïstiek uit de adviespraktijk
 • Direct toepasbare tips en tools voor jouw adviesgesprek en -rapport
 • Gebaseerd op de meest recente wetgeving
Contactdagen
1 dag
PE punten
6 punten SEH categorie B
Prijs
€ 295

Inhoud van de opleiding

In samenwerking met MasterBenefits ontwikkelde Dukers & Baelemans de Masterclass Advieskwaliteit. In deze Masterclass krijg je een antwoord op bovenstaande vragen, waardoor jouw toegevoegde waarde als financieel adviseur wordt versterkt. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat een goed, compliant advies in het belang van de klant samengaat met commercieel succes voor jou als financieel adviseur. De prijs van de Masterclass Advieskwaliteit bedraagt € 295.

Na het volgen van de Masterclass Advieskwaliteit ben je op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving voor de adviespraktijk. Je bent in staat om een goed en compliant adviesgesprek te voeren dat de klant begrijpt en als nuttig ervaart. Daarnaast weet je hoe je de resultaten uit het adviesgesprek in een goed leesbaar adviesrapport verwerkt, dat aan alle wet- en regelgeving voldoet. Ook beschik je over praktische handvatten om het adviesrapport commercieel in te zetten. Na afloop ontvang je een voorbeeld adviesrapport dat je als naslagwerk kunt gebruiken.

Programma

 • Relevante en meest recente wet- en regelgeving voor de adviespraktijk
 • Concrete informatie, tips en tools voor compliant adviseren van particulieren, DGA’s en executives
 • Adviesproces van inventarisatie tot nazorg:
  • luisteren naar de klant/inventarisatie
  • vastlegging tijdens adviesproces en naar stakeholder
  • een goed en compliant adviesgesprek voeren
  • opstellen van een adviesrapport (vorm, opzet en indeling, begrijpelijkheid/leesbaarheid, nut voor de klant, wet- en regelgeving)
  • nazorg: rapport update
 • De commerciële mogelijkheden van het adviesrapport (cross sell en deep sell)
 • Beoordeling van eigen adviesrapport op wet- en regelgeving, opzet en indeling, juistheid, volledigheid, leesbaarheid/begrijpelijkheid én commercie (optioneel)

Beoordeling adviesrapport
Het is mogelijk om voorafgaand aan de Masterclass Advieskwaliteit één van jouw adviesrapporten voor te leggen aan de trainer. Deze beoordeelt jouw adviesrapport op het gebied van wet- en regelgeving, opzet en indeling, juistheid, volledigheid, leesbaarheid/begrijpelijkheid én commercie. Je ontvangt concrete, individuele feedback en tips om jouw adviesrapport verder te verbeteren. De prijs voor de beoordeling van het adviesrapport bedraagt € 175.

De trainer
De Masterclass Advieskwaliteit wordt gegeven door Mischa Schrijver. Mischa is Master of Financial Planning (MFP) en een zeer ervaren docent. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring als adviseur/consultant op alle niveaus in de financiële dienstverlening. De laatste 10 jaar gaf hij leiding aan de sales- en adviesorganisatie van een wereldwijd werkende makelaar in assurantiën. Mischa is met zijn bedrijf MasterBenefits gespecialiseerd in het ontwikkelen én uitvoeren van sales- en managementtrainingen voor adviseurs op alle niveaus. Daarbij staat voorop dat een goed, compliant advies in het belang van de klant altijd samengaat met commercieel succes voor de adviseur.

Doelgroep Masterclass Advieskwaliteit

De Masterclass Advieskwaliteit is bedoeld voor Erkend Financieel Adviseurs, die zich verder willen bekwamen in hun vak en aan hun PE-verplichting willen voldoen. 

PE-punten

Het volgen van deze Masterclass levert je 6 punten op voor je PE SEH 2019 in categorie B. De PE SEH-punten melden wij op verzoek aan. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH-nummer.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om PE SEH punten te behalen in categorie A? Bekijk dan de volgende opleidingen:

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens