Masterclass PIA: inzicht in privacy risico's

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze nieuwe wetgeving heeft ook voor de financiële dienstverlening grote gevolgen. Zo veranderen niet alleen de regels voor privacybescherming van klanten, maar worden er ook meer en scherpere eisen gesteld aan organisaties. Dukers & Baelemans biedt samen met PrivacyCompass een aantal praktische Masterclasses aan waarmee financiële dienstverleners er voor kunnen zorgen tijdig te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving. Dit is niet alleen van belang in verband met de verruiming van de bestuurlijke aansprakelijkheid, potentiële reputatieschade en het risico van hoge boetes. De nieuwe wetgeving biedt ook kansen. Door klanten aan te kunnen tonen dat je zorgvuldig omgaat met vertrouwelijke persoonsgegevens, kun je als organisatie de concurrent een stap voor zijn.

Binnen de financiële dienstverlening wordt veelvuldig met privacy gevoelige data gewerkt. De nieuwe wetgeving verplicht organisaties om de risico’s die behoren bij het verwerken van privacy gevoelige data inzichtelijk te hebben. Inzicht in privacy risico's verkrijg je door het uitvoeren van een Privacy Impact Assessment (PIA). Daarnaast moeten organisaties kunnen aantonen wat zij eraan hebben gedaan om deze risico's beheersbaar te maken, zodat privacy gevoelige gegevens niet in verkeerde handen vallen.

In de Masterclass 'PIA: inzicht in privacy risico's' leer je de privacy risico's binnen jouw organisatie te herkennen. Ook leer je hoe je met behulp van praktische tooling zelf een Privacy Impact Assessment uit kunt voeren. Hiermee leg je de basis om jouw organisatie vóór 25 mei 2018 privacy proof te maken.


 • Inzicht in de privacy risico’s binnen jouw organisatie, systemen en processen
 • Je ontvangt handige tooling om zelf Privacy Impact Assessments uit te kunnen voeren
 • Ruime mogelijkheden voor inbreng praktijkcasuïstiek
Contactdagen
1 dag
Programma
ochtend - middag
Doel
certificaat

Inhoud van de opleiding

Voor het inzichtelijke maken van de risico's van privacy gevoelige dataverwerking binnen jouw organisatie heeft de wetgever verplicht dat je één of meerdere Privacy Impact Assessments uitvoert. Het niet of niet juist uitvoeren van Privacy Impact Assessments kan tot hoge boetes leiden. In de 'Masterclass PIA: inzicht in privacy risico's' leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden en met behulp van praktische tooling hoe je zelf een Privacy Impact Assessment uitvoert. Aan het einde van de dag ben je in staat om de privacy gevoelige onderdelen van jouw organisatie, systemen en processen te herkennen en hier middels een Privacy Impact Assessment actie op te nemen.

Programma

De Masterclass 'PIA: inzicht in privacy risico's' bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De AVG: de belangrijkste veranderingen op een rij. Welke verplichtingen en verantwoordelijkheden brengt de nieuwe privacywetgeving met zich mee?
 • Wat is de rol van het Privacy Impact Assessment in dit kader?
 • Nut en noodzaak van het uitvoeren van een Privacy Impact Assessment.
 • Inzicht in en beoordelen van privacy risico's.
 • Beoordelen van de kans dat een privacy incident voorkomt.
 • Bondige risico-analyse d.m.v. praktisch toepasbare tooling.
 • Voorbeelden van oplossingen.
 • Het maken van het adviesrapport.

Incompany mogelijkheden

Het is mogelijk deze Masterclass incompany te laten verzorgen. Voor meer informatie neem je contact op met één van onze accountmanagers via telefoonnummer 088 – 82 88 788. Wij bekijken dan samen met jou de mogelijkheden.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens