Conform de overheidsmaatregelen i.v.m. corona is het vanaf 1 juni weer mogelijk om klassikale opleidingen te volgen. De komende twee weken komen er voor onze klassikale opleidingen daarom extra data en locaties beschikbaar. Daarnaast wordt het voor ons volledige opleidingsaanbod mogelijk om de opleiding in de vorm van een virtual classroom te volgen. Deze opleidingsvorm wordt de komende weken per opleiding aan de website toegevoegd.

Masterclass Samen verduurzamen

De financiële sector heeft een cruciale rol in de transitie naar een duurzame samenleving en economie. Ze kan een belangrijke bijdrage aan die transitie leveren door diensten en mensen te ontwikkelen die hun omgeving (intern/extern) in staat stellen duurzaamheid te versnellen. Dit vraagt dat professionals werkzaam in of voor de financiële sector vanuit hun specialisme en hun vaardigheden een actieve bijdrage aan deze transitie kunnen leveren.

Maar hoe zorg je ervoor dat je als financieel professional een krachtige gesprekspartner bent zodat je klanten mee kunt nemen in de transitie naar een duurzame samenleving en economie? Ben jij geïnteresseerd in het thema duurzaamheid en ben je benieuwd hoe je jouw impact op je omgeving kunt vergroten? Dan is deze masterclass wat voor jou.


  • Ervaren trainers
  • Word een krachtige gesprekspartner op het gebied van duurzaamheid
  • Vergroot jouw bewustzijn over duurzaamheid
Contactdagen
1 dag
Studievorm
Klassikaal
Prijs
€ 395

Inhoud van de masterclass

Voer jij gesprekken met klanten, collega’s en anderen in jouw omgeving over het thema duurzaamheid, dan zul je vast herkennen dat hier ook vaak nog de nodige weerstand tegen is. Er zijn altijd wel tegenargumenten te vinden waarom verduurzaming toch niet nodig zou zijn. Je enthousiasme wordt dan weer getemperd. Herken je dit en zou je meer impact willen maken op verduurzaming? Dan is deze masterclass echt iets voor jou.

Voor de keuze om te verduurzamen zijn namelijk niet alleen rationele (financieel en technisch) overtuigingen van belang. Ook het bewustzijn en de motivatie voor duurzaamheid spelen een grote rol: het goed achterlaten van deze planeet voor volgende generaties.

Deze masterclass helpt jou om anders te leren kijken, te denken en een passende mindset voor duurzaamheid te ontwikkelen. Een mindset waarmee je anderen in jouw omgeving helpt de transitie naar duurzaamheid te versnellen. Het gaat in deze masterclass niet primair om het vergroten van inhoudelijke kennis over duurzaamheid. De Masterclass Samen verduurzamen biedt je vaardigheden voor gedragsverandering en probleemoplossend denken. Deze vaardigheden stellen je in staat om een krachtige gesprekspartner te zijn in jouw omgeving op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen vanuit je expertise, maar ook op sociaal-emotioneel niveau.

Casus uit de praktijk
Met een passende mindset, opgedane inzichten en vaardigheden ga je met een eigen duurzaamheidscasus uit de praktijk aan de slag. Bovendien zal een deel van de masterclass buiten plaatsvinden voor extra inspiratie en creativiteit. De masterclass is als volgt opgebouwd:

  1. Begrip vergroten van het belang van het thema duurzaamheid voor jezelf en je omgeving.
  2. Ontwikkelen van een passende mindset voor probleemoplossend denken.
  3. Meer bewustzijn en (gespreks-) vaardigheden (luisteren, socratische vragen stellen en probleemoplossend denken) voor wat er nodig is om een transitie naar duurzaamheid te versnellen.
  4. Toepassen van de opgedane inzichten, kennis en vaardigheden in eigen casus uit de dagelijkse praktijk.

Leeropbrengst
Na het volgen van de Masterclass Samen verduurzamen ben je in het bezit van vaardigheden om jouw impact te vergroten in je omgeving op het gebied van duurzaamheid.

Doelgroep
Deze masterclass is bedoeld voor iedereen werkzaam in of voor de financiële dienstverlening die de impact op zijn omgeving wilt vergroten op het gebied van duurzaamheid.

Samenwerking en trainers
Deze masterclass wordt in samenwerking met Nature Lab aangeboden. Nature Lab, opgericht in 2014, biedt programma’s aan om fundamentele gedragsverandering op het gebied van leiderschap en duurzaamheid te realiseren. Programma’s waarin betekenisvolle ervaringen in de ongerepte natuur vaak een belangrijk onderdeel vormen.

Jasper Folmer
Jasper heeft als missie mensen te laten (her)ontdekken wat hun creatief potentieel is en te laten ervaren dat alles onderdeel is van hetzelfde ecosysteem aarde. Na zijn studie Bedrijfskunde heeft hij (o.a. in de financiële dienstverlening) ervaring opgedaan op het gebied van persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Vanuit Nature Lab is Jasper facilitator en trainer. Hij stimuleert mensen om hun volledige potentieel te benutten voor het creëren van een duurzame toekomst. Zijn aanpak is pragmatisch, bevlogen en met gebruik van veel common sense.

Niek van Halteren
Niek heeft als missie om mensen bewust te maken van hun fysieke en mentale potentieel door ze uit te dagen uit hun comfortzone te stappen. Dit is namelijk de basis van leren en vernieuwen. De natuur is dé omgeving om op zelfontdekking te gaan door zijn puurheid en grilligheid. Niek is facilitator en trainer. Hij heeft in verschillende functies in de financiële dienstverlening ervaring opgedaan in het leiden van teams, coachen van individuen en het stimuleren van verandering.

Vervolg
De Masterclass Samen verduurzamen maakt onderdeel uit van ons opleidingsaanbod voor de Nieuwe Financieel Professional. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn. Zo kun jij optimaal inspelen op de continue veranderende markt en ben je optimaal voorbereid op de toekomst. Benieuwd naar ons complete aanbod? Bekijk dan onze pagina over de Nieuwe Financieel Professional.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens