PE Basis

Let op: door recente wijzigingen in het Wft vakbekwaamheidsbouwwerk is de beroepskwalificatie Wft Basis vervallen. Hierdoor geldt er geen wettelijke verplichting meer om PE Basis te volgen. Wil je PE Basis toch volgen? Bijvoorbeeld voor je eigen ontwikkeling of omdat dit vanuit jouw werkgever verplicht is? Dan is dit uiteraard wel mogelijk en kun je je op deze pagina inschrijven. Twijfel je of deze opleiding voor jou noodzakelijk is? Neem dan contact op met de Cursistendesk via 088 828 87 88 of wft@dukers-baelemans.nl.

Natuurlijk wil je als financieel professional up to date blijven. Dit begint bij het in stand houden van je beroepskwalificatie. Heb je alleen het Wft Basis diploma behaald? Dan doe je dit door in de periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 het examen PE Basis te behalen. Tijdens dit examen word je getoetst op jouw kennis over relevante actuele onderwerpen. De opleidingen bereiden je voor op het examen PE Basis.


 • Inclusief 3 gratis oefenexamens met uitgebreide feedback
 • Examen doen wanneer het jou uitkomt
 • Optimale voorbereiding op het examen
Studiebelasting
13-18 uur
Geldigheid
1 jaar
Doel
Examen PE Basis

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding bereidt je voor op het wettelijke examen PE Basis. In dit examen wordt jouw kennis van de belangrijkste thema’s en wijzigingen en in wet-en regelgeving getoetst. Als financieel adviseur moet je in het bezit te zijn van een geldig Wft Basisdiploma en daarmee de beroepskwalificatie Adviseur Basis. Het instand houden van dit diploma doe je door in de periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 het examen PE basis te behalen. Alleen dan mag je jouw klanten blijven adviseren.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

 • Box 3
 • Studieschuld
 • Kifid opent digitaal klachtenloket

Examen

Als je kiest voor één van onze opleidingen, ontvang je een kortingsvoucher om met € 25 korting het examen te boeken bij het Examen Instituut Financiële Dienstverlening (EIFD). Voor meer informatie over het EIFD ga je naar: www.eifd.nl.

Permanente Educatie en Permanent Actueel

In het huidige Wft Vakbekwaamheidsbouwwerk is naast de introductie van beroepskwalificaties ook de Permanente Educatie (PE) veranderd. Per beroepskwalificatie dien je als klantmedewerker na het behalen van je nieuwe diploma’s tussen april 2017 en april 2019 een PE-toets succesvol af te leggen. Daarnaast dien je aantoonbaar op de hoogte zijn van de actualiteiten in jouw vakgebied. Dit heet Permanent Actueel.

Wft & PE checker

Wil jij weten welke examens je vóór 01-04-2019 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden? Met de gratis online tool Wft & PE checker ontvang je in slechts drie stappen een persoonlijk studieadvies. Meer informatie lees je hier.

Onze leervormen

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving. Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen: Uitlegvideo’s over…

Lees meer

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving.

Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen:

 • Uitlegvideo’s over kennis en examentips
 • Examenoefenomgeving met oefenexamens
 • Digitale syllabi per onderwerp
 • Interactieve studie- en examentips

De inlogcode voor het zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig.  

Optioneel: Een geprinte versie van de syllabus. Dit kun je aanvinken in het inschrijfformulier.

Examentraining via videoleren

Vind je het lastig om examenvragen te beantwoorden, doordat je door vraagstelling en antwoordalternatieven vaak op een verkeerd spoor wordt gezet? Dan…

Lees meer

Examentraining via videoleren

Vind je het lastig om examenvragen te beantwoorden, doordat je door vraagstelling en antwoordalternatieven vaak op een verkeerd spoor wordt gezet? Dan is de examentraining via videoleren misschien wat voor jou! Nadat je het digitale zelfstudiepakket hebt bestudeerd, krijg je door middel van video’s uitleg over de belangrijkste en moeilijkste onderwerpen en actualiteiten van deze module. Videoleren is met name gericht om je voor te bereiden op het examen van de betreffende module.

De videocontent bestaat uit:

 • Examentips voor het PE-examen van de module
 • Uitleg over de manier van het beantwoorden van de casusvragen op het examen
 • Uitlegvideo’s van onderwerpen die om meer begrip vragen
 • Kennis-vraagvideo’s van onderwerpen die aan de hand van een vraag worden behandeld, inclusief ontleding van de vraag
 • Vaardigheden-vraagvideo’s van onderwerpen die aan de hand van een casus worden behandeld, inclusief vraagontleding

De uitleg kan onbeperkt worden bekeken (en teruggekeken). Vanaf iedere plek op een moment dat het jou uitkomt of wanneer je het nodig hebt.

Bekijk de video over de Examentraining via videoleren:

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens