PE Consumptief Krediet

Natuurlijk wil je als financieel professional up to date blijven. Dit begint bij het in stand houden van je beroepskwalificatie. Heb je al een geldig Wft Consumptief Kredietdiploma op zak? Dan doe je dit door in de periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 het examen PE Consumptief Krediet te behalen. Tijdens dit examen word je getoetst op jouw kennis over relevante actuele onderwerpen en de toepassing hiervan. De opleidingen bereiden je voor op het examen PE Consumptief Krediet.


 • Bijhouden van je studievoortgang
 • Korting op het abonnement Permanent Actueel
 • Optimale voorbereiding op het examen
Studiebelasting
17 uur
Studievorm
Diverse leervormen
Geldigheid
1 jaar

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding bereidt je voor op het wettelijke examen PE Consumptief Krediet. In dit examen wordt jouw kennis van de belangrijkste thema’s en wijzigingen en in wet- en regelgeving getoetst. Als financieel professional met inhoudelijk klantcontact over consumptieve kredieten, dien je in het bezit te zijn van een geldig Wft Basis én Wft Consumptief Krediet en daarmee de beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet. Om deze in stand te houden dien je in de periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 het examen PE Consumptief Krediet te behalen. Behaal je het examen PE Consumptief Krediet, dan behaal je automatisch ook PE Basis. Alleen dan mag je jouw klanten blijven adviseren.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

 • Private lease van personenauto
 • Crowdfunding
 • Blijverslening

Examen

Als je kiest voor één van onze opleidingen, ontvang je een kortingsvoucher om met € 25 korting het examen te boeken bij het Examen Instituut Financiële Dienstverlening (EIFD). Voor meer informatie over het EIFD gaat u naar: www.eifd.nl. Voor de opleiding examentraining en examen op één dag, heb je geen voucher nodig. Dat examen boek je direct bij inschrijving voor de opleiding.

Permanente Educatie en Permanent Actueel

In het huidige Wft Vakbekwaamheidsbouwwerk is naast de introductie van beroepskwalificaties ook de Permanente Educatie (PE) veranderd. Per beroepskwalificatie dien je als klantmedewerker na het behalen van je nieuwe diploma’s tussen april 2017 en april 2019 een PE-toets succesvol af te leggen. Daarnaast dien je aantoonbaar op de hoogte zijn van de actualiteiten in jouw vakgebied. Dit heet Permanent Actueel.

Onze leervormen

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving.Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen: Diagnostische toets…

Lees meer

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving.

Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen:

 • Diagnostische toets met studieadvies
 • Adaptieve leeromgeving
 • Uitlegvideo’s over kennis en examentips
 • Examenoefenomgeving met oefenexamens
 • Digitale syllabi per onderwerp
 • Interactieve studie- en examentips

De inlogcode voor het zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig.  

Optioneel: Een geprinte versie van de syllabus. Dit kun je aanvinken in het inschrijfformulier.

Examentraining en examen op één dag

Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen. Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale …

Lees meer

Examentraining en examen op één dag

Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen.
Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale zelfstudiepakket te doorlopen.

Direct examen doen  
Na de examentraining is er een korte pauze waarna je direct de mogelijkheid hebt om op dezelfde locatie het PE examen af te nemen.

Het toepassen van de kennis in de context van het examen is het doel van deze examentraining. Tijdens de examentraining geeft de trainer je inzicht in de opzet van het examen en krijg je examentips. Je maakt onder begeleiding een groot aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert om te gaan met de wijze van vraagstelling. We gaan in op lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen.

De uitslag van het examen ontvang je van DUO binnen 48 uur na het examen.

 

Examentraining via videoleren

Vind je het lastig om examenvragen te beantwoorden, doordat je door vraagstelling en antwoordalternatieven vaak op een verkeerd spoor wordt gezet? Dan…

Lees meer

Examentraining via videoleren

Vind je het lastig om examenvragen te beantwoorden, doordat je door vraagstelling en antwoordalternatieven vaak op een verkeerd spoor wordt gezet? Dan is de examentraining via videoleren misschien wat voor jou! Nadat je het digitale zelfstudiepakket hebt bestudeerd, krijg je door middel van video’s uitleg over de belangrijkste en moeilijkste onderwerpen en actualiteiten van deze module. Videoleren is met name gericht om je voor te bereiden op het examen van de betreffende module.

De videocontent bestaat uit:

 • Examentips voor het PE-examen van de module
 • Uitleg over de manier van het beantwoorden van de casusvragen op het examen
 • Uitlegvideo’s van onderwerpen die om meer begrip vragen
 • Kennis-vraagvideo’s van onderwerpen die aan de hand van een vraag worden behandeld, inclusief ontleding van de vraag
 • Vaardigheden-vraagvideo’s van onderwerpen die aan de hand van een casus worden behandeld, inclusief vraagontleding

De uitleg kan onbeperkt worden bekeken (en teruggekeken). Vanaf iedere plek op een moment dat het jou uitkomt of wanneer je het nodig hebt.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens