PE Consumptief Krediet

Let op: beschik jij over de beroepskwalificatie adviseur Hypothecair krediet of ga je deze beroepskwalificatie behalen voor 1 april 2019? Dan is het door recente wijzigingen in het Wft vakbekwaamheidsbouwwerk in sommige gevallen niet nodig PE Consumptief krediet te behalen. Neem daarom contact op met onze Cursistendesk om je hierover te laten informeren. Je bereikt onze Cursistendesk op 088 – 82 88 788 of via wft@dukers-baelemans.nl.

Natuurlijk wil je als financieel professional up to date blijven. Dit begint bij het in stand houden van je beroepskwalificatie. Heb je al een geldig Wft Consumptief Kredietdiploma op zak? Dan doe je dit door in de periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 het examen PE Consumptief Krediet te behalen. Tijdens dit examen word je getoetst op jouw kennis over relevante actuele onderwerpen en de toepassing hiervan. De opleidingen bereiden je voor op het examen PE Consumptief Krediet.


 • Inclusief 3 gratis oefenexamens met uitgebreide feedback
 • € 25 korting op je examen
 • Slagingsgarantie
Studiebelasting
16-21 uur
Studievorm
Diverse leervormen
Geldigheid
1 jaar

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding bereidt je voor op het wettelijke examen PE Consumptief Krediet. In dit examen wordt jouw kennis van de belangrijkste thema’s en wijzigingen en in wet- en regelgeving getoetst. Als financieel professional met inhoudelijk klantcontact over consumptieve kredieten, dien je in het bezit te zijn van een geldig Wft Basis én Wft Consumptief Krediet en daarmee de beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet. Om deze in stand te houden dien je in de periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 het examen PE Consumptief Krediet te behalen. Behaal je het examen PE Consumptief Krediet, dan behaal je automatisch ook PE Basis. Alleen dan mag je jouw klanten blijven adviseren.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

 • Crowdfunding
 • Gevolgen wijziging huwelijksvermogensrecht
 • Afschaffing 0% lening

€ 25 Korting op je examen

Bestel je bij ons een opleiding PE Consumptief Krediet? Dan ontvang je een kortingsvoucher om met € 25 korting het examen te boeken bij het Examen Instituut Financiële Dienstverlening (EIFD). Bij het EIFD kun je examen doen in alle door het CDFD beschikbaar gestelde Wft en PE Wft-examens. Voor het boeken van je examen en meer informatie over het EIFD ga je naar: www.eifd.nl.

Slagingsgarantie

Neem je ter voorbereiding op je PE Consumptief Krediet examen een digitale zelfstudie bij ons af? Dan krijg je van ons slagingsgarantie als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je neemt na 23 juli 2018 een digitale zelfstudie voor PE Consumptief Krediet af bij Dukers & Baelemans.
 • Voordat je op examen gaat, rond je ten minste één oefenexamen succesvol af in de digitale leeromgeving.
 • Je gaat vóór 1 april 2019 op examen bij het EIFD.
 • De slagingsgarantie geldt niet als jouw werkgever kortingsafspraken met ons heeft en jouw digitale zelfstudie betaalt. Informeer hierover bij je werkgever.

Zak je voor jouw PE Consumptief Krediet examen? Dan mail je de definitieve examenuitslag (die je binnen 48 uur na jouw examen ontvangt van DUO) naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij sturen je dan een voucher toe waarmee je gratis herexamen kunt doen vóór 1 april 2019. 

Permanente Educatie en Permanent Actueel

In het huidige Wft Vakbekwaamheidsbouwwerk is naast de introductie van beroepskwalificaties ook de Permanente Educatie (PE) veranderd. Per beroepskwalificatie dien je als klantmedewerker na het behalen van je nieuwe diploma’s tussen april 2017 en april 2019 een PE-toets succesvol af te leggen. Daarnaast dien je aantoonbaar op de hoogte zijn van de actualiteiten in jouw vakgebied. Dit heet Permanent Actueel.

Wft & PE checker

Wil jij weten welke examens je vóór 01-04-2019 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden? Met de gratis online tool Wft & PE checker ontvang je in slechts drie stappen een persoonlijk studieadvies. Meer informatie lees je hier.

Onze leervormen

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving.Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen: Uitlegvideo’s over …

Lees meer

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving.

Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen:

 • Uitlegvideo’s over kennis en examentips
 • Examenoefenomgeving met oefenexamens
 • Digitale syllabi per onderwerp
 • Interactieve studie- en examentips

De inlogcode voor het zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig.  

Optioneel: Een geprinte versie van de syllabus. Dit kun je aanvinken in het inschrijfformulier.

Examentraining via videoleren

Vind je het lastig om examenvragen te beantwoorden, doordat je door vraagstelling en antwoordalternatieven vaak op een verkeerd spoor wordt gezet? Dan…

Lees meer

Examentraining via videoleren

Vind je het lastig om examenvragen te beantwoorden, doordat je door vraagstelling en antwoordalternatieven vaak op een verkeerd spoor wordt gezet? Dan is de examentraining via videoleren misschien wat voor jou! Nadat je het digitale zelfstudiepakket hebt bestudeerd, krijg je door middel van video’s uitleg over de belangrijkste en moeilijkste onderwerpen en actualiteiten van deze module. Videoleren is met name gericht om je voor te bereiden op het examen van de betreffende module.

De videocontent bestaat uit:

 • Examentips voor het PE-examen van de module
 • Uitleg over de manier van het beantwoorden van de casusvragen op het examen
 • Uitlegvideo’s van onderwerpen die om meer begrip vragen
 • Kennis-vraagvideo’s van onderwerpen die aan de hand van een vraag worden behandeld, inclusief ontleding van de vraag
 • Vaardigheden-vraagvideo’s van onderwerpen die aan de hand van een casus worden behandeld, inclusief vraagontleding

De uitleg kan onbeperkt worden bekeken (en teruggekeken). Vanaf iedere plek op een moment dat het jou uitkomt of wanneer je het nodig hebt.

Bekijk de video over de Examentraining via videoleren:

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens