PE FFP 2018-2019 - Vermogende particulier/DGA

Dit tweedaagse programma PE FFP Vermogende Particulier/DGA voor financieel planners draait hoofdzakelijk om een familiecasus. Eén van de familieleden is een directeur-grootaandeelhouder (DGA). De onderneming én de aanwezigheid van familievermogen vormen complicerende factoren.

Via de casus komen onderwerpen aan de orde zoals de aankoop van een eigen woning en de financieringsopzet. Bovendien passeren actualiteiten op het terrein van vermogensrecht binnen relaties de revue. Zo stuiten we op fiscale knelpunten rond de eigenwoningschuld en het huwelijksvermogensrecht.

Samen met een ervaren docent ga je met maximaal 12 personen interactief met diverse klantsituaties aan de slag. Werkvormen als een rollenspel, een klantpresentatie, groepsopdrachten, een quiz en onderlinge feedback zorgen ervoor dat je vooral leert door te doen. Na afloop heb je niet alleen veel meer kennis in je bagage, maar ben je ook beter in staat om je klanten over deze materie te benaderen en te adviseren.

Deze PE FFP opleiding Vermogende particulier/DGA is bedoeld voor financieel planners die zich verder willen bekwamen in hun vak. Gecertificeerd Financieel Planners behalen er bovendien 12 punten mee voor het PE-onderdeel Praktijktoepassing. 

Lees meer over de PE FFP op onze themapagina 'Voor de Financieel planner: PE FFP 2018-2019'.


 • Praktisch aan de slag met een familiecasus
 • Veel interactieve werkvormen
 • Kleine groepen: intensief en effectief
Studievorm
Klassikaal (2 dagen)
Prijs
€ 595 (excl. registratiekosten PE punten)
Doel
12 punten PE FFP 2018- 2019 (Praktijktoepassing)

Inhoud van de opleiding

In dit tweedaagse programma van PE FFP Vermogende Particulier/DGA vormt een familiecasus de rode draad. Complicerende factoren zijn de aanwezigheid van een DGA en vermogen binnen de familie. Deze aspecten komen onder meer aan de orde bij de aankoop van een nieuwe eigen woning.

We maken een financieringsopzet. Daarbij houden we rekening met het schenkingsrecht en het pensioeninkomen. Bovendien komen fiscale en juridische kwesties rond een lening voor twee nieuwe samenwoners aan de orde. Denk aan: nieuw huwelijksvermogensrecht, vergoedingsrechten en eigenwoningschuld.

Enkele leden van de familie hebben te maken met de aankoop van een nieuwe woning. Welke financieringsopzet past het best bij de wensen, hoe moet de lening verdeeld worden en wat moet hierover worden vastgelegd in het samenlevingscontract? Wij betrekken in die afweging de interne draagplicht en onderlinge vordering. Samen met collega's reken je de gevolgen voor de bruto en netto woonlasten door, in samenhang met het pensioeninkomen. Ook wordt assetallocatie van het vermogen beoordeeld.

We betrekken in het programma bovendien belangrijke wetswijzigingen voor de DGA. Daarnaast gaan we in op een aantal actuele aspecten:

 • Beleggen in de BV of privé
 • Eigenwoning BV
 • Wetsvoorstel partneralimentatie
 • Wetsvoorstel Pensioenverevening bij scheiding
 • Gebruik Fonds voor Gemene Rekening
 • Oudedagsvoorziening en vererven

In groepen met maximaal 12 personen gaan we interactief met de klantsituaties aan de slag. Zo is gewaarborgd dat het programma volledig aansluit op de PE-eisen van FFP. Door het volgen van deze opleiding leer jij als financieel planner de (fiscale) knelpunten bij vermogende klanten en DGA’s herkennen. Je kunt deze begrijpelijk aan klanten uitleggen. Je kunt je klanten – ook in complexe situaties – adequaat adviseren.

Doelgroep PE FFP Vermogende Particulier/DGA

De 2-daagse opleiding PE FFP 2018-2019 Vermogende particulier/DGA is bedoeld voor Financieel Planners die zich verder willen bekwamen in hun vak en aan hun PE-verplichting willen voldoen. 

PensioenRust

Als onderdeel van dit PE FFP programma krijg je drie maanden lang gratis toegang tot PensioenRust pensioensoftware. Deze software focust zich op het gezinsinkomen voor nu, het inkomen voor later en de grote veranderende uitgaven zoals hypotheeklasten.

PE-punten

Het volgen van dit 2-daagse PE programma levert je de volgende PE-punten op:

 • FFP: 12 punten PE FFP 2018-2019 onderdeel Praktijktoepassing (alle contactdagen aanwezig zijn).
 • RB: 3 PE-punten fiscaal en 3 PE-punten niet-fiscaal per contactdag.

De PE FFP-punten worden automatisch toegekend na het volgen van de opleiding. De PE RB-punten melden wij op verzoek aan. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je RB-nummer.

Kosten registratie PE FFP-punten

Dukers & Baelemans zorgt voor de registratie van jouw PE FFP-punten in het PER systeem van de FFP. Hiervoor betaal je € 95 (excl. BTW) aan de Stichting Certificering FFP. Dit bedrag is enerzijds voor de registratie zelf, en draagt anderzijds bij aan de totale kosten die de Stichting Certificering FFP maakt om het PE-stelsel voor FFP-leden  te ontwikkelen en beheren. Een verdere specificatie van deze werkzaamheden vind je op de website van FFP. Let op: deze kosten zijn niet opgenomen in de prijs van deze opleiding. Je ontvangt hiervoor dus een aparte factuur.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

Voor de Financieel Planner: PE FFP 2018-2019

Als Financieel Planner krijg je in de periode 2018-2019 te maken met twee verschillende PE-vormen: ‘Kennis & Actualiteit’ en ‘Praktijktoepassing’.…

Lees meer