PE FFP 2018 - Loondienst/particulier (1 daags, incl. SEH)

In dit eendaagse PE FFP programma Loondienst/particulier vormt een familiecasus de rode draad. Een aflossingsvrije hypotheek en de aankoop van een eigen woning maken daar onderdeel van uit. Via de casus behandelen we actualiteiten op het terrein van vermogensrecht binnen relaties en fiscale knelpunten rond de eigenwoningschuld en woongerelateerde vermogensopbouwproducten.

Samen met een ervaren docent ga je met de klantsituaties aan de slag. Interactieve werkvormen als een rollenspel, een klantpresentatie, groepsopdrachten, een quiz en onderlinge feedback zorgen ervoor dat je vooral leert door te doen. Na afloop heb je niet alleen veel meer kennis in je bagage, maar ben je ook beter in staat om je klanten over deze materie te benaderen en te adviseren.

Deze PE FFP Loondienst/particulier opleiding is niet alleen geschikt voor gecertificeerd Financieel Planners maar ook voor Erkend Financieel Adviseurs. Beide groepen adviseurs verwerven er 6 PE-punten mee. Voor FFP gaat het om 6 punten Praktijktoepassing, voor SEH om 6 punten categorie A.

Lees meer over de PE FFP op onze themapagina 'Voor de Financieel planner: PE FFP 2018-2019'.

Wil je meer weten over de PE SEH 2018? Bekijk dan onze themapagina 'Voor de Erkend Financieel Adviseur: PE SEH 2018'. 


  • Aan de slag met klantsituaties
  • Veel interactieve werkvormen
  • Kleine groepen: intensief en effectief
Studievorm
Klassikaal (1 dag)
Prijs
€ 345
Doel
6 punten PE FFP 2018 (Praktijktoepassing) en 6 punten PE SEH 2018 (categorie A)

Inhoud van de opleiding

Een familiecasus vormt de rode draad van dit eendaagse leerprogramma PE SEH Loondienst/particulier. Enkele leden van de familie hebben te maken met een aflossingsvrije hypotheek. Moeten zij gaan aflossen of niet? We betrekking in die afweging de beperking van de hypotheekrenteaftrek en de afbouw van wet Hillen. Samen met collega’s reken je de gevolgen voor de bruto en netto woonlasten door, in samenhang met het pensioeninkomen.

Onderdeel van de familiecasus is de aankoop van een nieuwe eigen woning. We maken een financieringsopzet. Daarbij houden we niet alleen rekening met de fiscale en juridische aspecten van een lening voor twee nieuwe samenwoners: nieuw huwelijksvermogensrecht, vergoedingsrechten, eigenwoningschuld. Ook het schenkingsrecht en het pensioeninkomen komen aan orde.

In groepen van met maximaal 12 personen gaan we interactief met de klantsituaties aan de slag. Zo is gewaarborgd dat het programma volledig aansluit op de PE-eisen van FFP. Bovendien kwalificeert deze opleiding voor de PE SEH 2018.

Door het volgen van deze opleiding ben jij als financieel planner weer op de hoogte van de fiscale actualiteiten die verband houden met het Regeerakkoord en de jongste belastingplannen. Je leert om klanten met een aflossingsvrije hypotheek te laten zien of hun hypotheek in de toekomst nog betaalbaar is. Je kent de (fiscale) knelpunten en kunt deze begrijpelijk aan je klanten uitleggen.

Doelgroep PE FFP 2018 Loondienst/particulier

De 1-daagse opleiding PE FFP 2018 Loondienst/particulier is bedoeld voor Financieel Planners die zich verder willen bekwamen in hun vak en aan hun PE-verplichting willen voldoen. Het volgen van dit 1-daagse PE-programma levert je voor je PE FFP 2018 binnen het onderdeel Praktijktoepassing 6 punten op. Ben je tevens Erkend Financieel Adviseur? Dan verdien je hier ook 6 punten mee voor je PE SEH 2018, categorie A.

PE-punten

Het volgen van dit 1-daagse PE-programma levert je 6 punten op voor je PE FFP 2018, onderdeel ‘Praktijktoepassing’. Erkend Financieel Adviseurs verkrijgen tevens 6 punten PE SEH 2018, categorie A.

Kosten registratie PE FFP punten

Dukers & Baelemans zorgt voor de registratie van jouw PE FFP punten in het PER systeem van de FFP. De kosten voor de registratie bedragen € 41,80 (excl. BTW). Let op: deze kosten zijn niet opgenomen in de prijs van deze opleiding. Je ontvangt hiervoor dus een aparte factuur.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

Voor de Erkend Financieel Adviseur: PE SEH 2018

De PE SEH heeft in 2018 een nieuwe vorm gekregen. Dat houdt in dat het voor jou als Erkend Financieel Adviseur mogelijk is om jouw PE SEH naar eigen i…

Lees meer

Voor de Financieel Planner: PE FFP 2018-2019

Als Financieel Planner krijg je in de periode 2018-2019 te maken met twee verschillende PE-vormen: ‘Kennis & Actualiteit’ en ‘Praktijktoepassing’.…

Lees meer