PE FFP 2020-2021 - DGA

Door het volgen van deze tweedaagse opleiding behaal je 12 PE FFP punten 2020-2021 voor het onderdeel Praktijktoepassing. Je kunt deze opleiding klassikaal of als virtual classroom volgen.

Tijdens de opleiding behandelen we de rol van de adviseur als trusted advisor van de DGA; zowel voor de privésfeer als de BV. Na afloop van de opleiding ben je in staat om de DGA te adviseren op het gebied van vermogensopbouw, inkomensrisico's en bedrijfsoverdracht. Samen met een ervaren docent ga je met maximaal 12 personen interactief met diverse klantsituaties aan de slag. Na afloop heb je niet alleen veel meer kennis in je bagage, maar ben je ook beter in staat om je klanten over deze materie te benaderen en te adviseren.

Lees meer over de PE FFP op onze themapagina 'PE FFP 2020-2021'.


 • Ervaren trainers uit de adviespraktijk
 • Ruimte voor inbreng van klantsituaties en netwerken met vakgenoten
 • Direct toepasbaar in de adviespraktijk
Studievorm
Klassikaal of virtual classroom (2 dagen)
Prijs
Vanaf € 544
PE FFP punten
12 punten PE FFP 2020-2021 (Praktijktoepassing)

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze tweedaagse opleiding gaan we in op de wensen van de DGA voor zowel privé als de BV. Vermogensopbouw, inkomensrisico's en bedrijfsoverdracht komen uitgebreid aan bod. Op het gebied van vermogensopbouw behandelen we in de volgende onderwerpen:

 • excessief lenen;
 • UBO-register;
 • vermogensanonimisering;
 • zakelijkheid van familieleningen;
 • de effecten van de negatieve rente;
 • alternatieve spreidingsmogelijkheden binnen vermogensopbouw.

Daarnaast behandelen we de gevolgen van de uitfasering van het pensioen in eigen beheer, met daaraan gekoppeld de inkomensrisico’s van de DGA.

Als onderdeel van deze opleiding ontvang je alle FFP syllabi die je als naslagwerk kunt gebruiken. 

Doelgroep PE FFP 2020-2021 - DGA

Deze tweedaagse opleiding PE FFP 2020-2021 - DGA is bedoeld voor financieel planners en vermogensplanners die zich verder willen bekwamen in hun vak. Gecertificeerd Financieel Planners behalen met deze opleiding bovendien 12 PE FFP punten 2020-2021 voor het onderdeel Praktijktoepassing. 

Digitale leeromgeving

Bij deze opleiding krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving met hierin:

 • FFP syllabi.
 • Benodigde materialen voor lesdag 1 en 2.
 • Korte huiswerkopdracht die je ter voorbereiding op de opleiding maakt (indicatie voorbereidingstijd: 1 uur).

PE-punten

Het volgen van dit tweedaagse PE programma levert je de volgende PE-punten op:

 • FFP: 12 punten PE FFP 2020-2021 onderdeel Praktijktoepassing (alle contactdagen aanwezig zijn).

De PE FFP-punten worden automatisch toegekend na het volgen van de opleiding. 

Kosten registratie PE FFP-punten

Dukers & Baelemans zorgt voor de registratie van jouw PE FFP-punten in het PER systeem van de FFP. Hiervoor betaal je € 97 (excl. BTW) aan de Stichting Certificering FFP. Dit bedrag is enerzijds voor de registratie zelf, en draagt anderzijds bij aan de totale kosten die de Stichting Certificering FFP maakt om het PE-stelsel voor FFP-leden  te ontwikkelen en beheren. Een verdere specificatie van deze werkzaamheden vind je op de website van FFP. Let op: deze kosten zijn niet opgenomen in de prijs van deze opleiding. Je ontvangt hiervoor dus een aparte factuur.

Onze leervormen

PE FFP 2020-2021 - DGA - Klassikaal

Tweedaagse klassikale opleiding. Prijs € 595 (incl. locatiekosten en vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

Lees meer

PE FFP 2020-2021 - DGA - Klassikaal

Tweedaagse klassikale opleiding. Prijs € 595 (incl. locatiekosten en vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'. 

PE FFP 2020-2021 - DGA - Virtual classroom

Tweedaagse opleiding in de vorm van een virtual classroom. Prijs € 544 (vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

Lees meer

PE FFP 2020-2021 - DGA - Virtual classroom

Tweedaagse opleiding in de vorm van een virtual classroom. Prijs € 544 (vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'. 

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

PE FFP 2020-2021

Om jouw certificering als Financieel Planner te behouden, dien je in de periode 2020-2021 PE FFP punten te behalen voor de onderdelen ‘Kennis & Ac…

Lees meer