PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding

Door het volgen van deze tweedaagse opleiding behaal je 12 PE FFP punten 2020-2021 voor het onderdeel Praktijktoepassing. Ben je naast Gecertificeerd Financieel Planner ook Erkend Financieel Adviseur? Dan behaal je met deze opleiding ook 12 PE SEH punten categorie A. Je kunt deze opleiding klassikaal of als virtual classroom volgen.

Tijdens de opleiding behandelen we de rol van de adviseur bij echtscheidingen van zowel de particulier als de DGA. Na afloop van de opleiding ben je in staat om jouw klanten beter te begeleiden en adviseren bij een echtscheiding. Ook leer je hoe je vooraf de risico's van een echtscheiding bespreekbaar maakt. Samen met een ervaren docent ga je met maximaal 12 personen interactief met diverse klantsituaties aan de slag. Na afloop heb je niet alleen veel meer kennis in je bagage, maar ben je ook beter in staat om je klanten over deze materie te benaderen en te adviseren.

Lees meer over de PE FFP op onze themapagina 'PE FFP 2020-2021'. Wil je meer weten over de PE SEH? Bekijk dan onze themapagina 'PE SEH 2020'


 • Ervaren trainers uit de adviespraktijk
 • Ruimte voor inbreng van klantsituaties en netwerken met vakgenoten
 • Direct toepasbaar in de adviespraktijk
Studievorm
Klassikaal of virtual classroom (2 dagen)
Prijs
Vanaf € 544
PE FFP punten
12 punten PE FFP 2020-2021 (Praktijktoepassing) en 12 punten PE SEH (categorie A)

Inhoud van de opleiding

De kans dat een huwelijk eindigt door echtscheiding is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ruim 35%. Voor partners is een echtscheiding niet alleen emotioneel een zwaar proces. Ook financieel heeft een echtscheiding grote gevolgen.

Tijdens deze tweedaagse opleiding behandelen we de benodigde kennis en vaardigheden om jouw klant te adviseren bij echtscheiding of relatiebeëindiging. Met een ervaren FFP docent en jouw vakgenoten bespreek je de belangrijkste fiscale en juridische onderwerpen op het gebied van echtscheiding. Aan de hand van een klantcase behandelen we de inkomensrisico’s die bij een echtscheiding kunnen ontstaan. Ook besteden we aandacht aan de benodigde vaardigheidstechnieken om de echtscheiding in een vroegtijdig stadium bij klanten bespreekbaar te maken. 

Onderwerpen die aan bod komen:

 • echtscheidingsconvenant
 • onderhoudsverplichting
 • verdeling van eigen woning, pensioen en vermogen
 • vergoedingsrecht
 • verrekenbeding
 • beperkte gemeenschap
 • mediation

Na afloop ben je in staat om het onderwerp relatiebeëindiging te agenderen in jouw adviesgesprek. Je kunt klanten die te maken krijgen met echtscheiding of relatiebeëindiging, bijstaan en begeleiden bij de financiële keuzes die zij moeten maken. In je advies neem je de belangrijkste fiscale en juridische aspecten op het gebied van echtscheiding mee.

Als onderdeel van deze opleiding ontvang je alle FFP syllabi die je als naslagwerk kunt gebruiken. 

Doelgroep PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding

Deze tweedaagse opleiding PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding is bedoeld voor financieel planners die zich verder willen bekwamen in hun vak. Gecertificeerd Financieel Planners behalen met deze opleiding 12 PE FFP punten 2020-2021 voor het onderdeel Praktijktoepassing. Ben je tevens Erkend Financieel Adviseur? Dan behaal je met deze opleiding ook 12 PE SEH punten categorie A. 

Digitale leeromgeving

Bij deze opleiding krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving met hierin:

 • FFP syllabi.
 • Benodigde materialen voor lesdag 1 en 2.
 • Korte huiswerkopdracht die je ter voorbereiding op de opleiding maakt (indicatie voorbereidingstijd: 1 uur).

PE-punten

Het volgen van dit tweedaagse PE programma levert je de volgende PE-punten op:

 • FFP: 12 punten PE FFP 2020-2021 onderdeel Praktijktoepassing (alle contactdagen aanwezig zijn).
 • SEH: 12 punten PE SEH (categorie A) (alle contactdagen aanwezig zijn en gevolgd vóór 31 januari 2021).

De PE FFP- en PE SEH-punten worden automatisch toegekend na het volgen van de opleiding. 

Kosten registratie PE FFP-punten

Dukers & Baelemans zorgt voor de registratie van jouw PE FFP-punten in het PER systeem van de FFP. Hiervoor betaal je € 97 (excl. BTW) aan de Stichting Certificering FFP. Dit bedrag is enerzijds voor de registratie zelf, en draagt anderzijds bij aan de totale kosten die de Stichting Certificering FFP maakt om het PE-stelsel voor FFP-leden  te ontwikkelen en beheren. Een verdere specificatie van deze werkzaamheden vind je op de website van FFP. Let op: deze kosten zijn niet opgenomen in de prijs van deze opleiding. Je ontvangt hiervoor dus een aparte factuur.

Onze leervormen

PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding - Klassikaal

Tweedaagse klassikale opleiding. Prijs € 595 (incl. locatiekosten en vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

Lees meer

PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding - Klassikaal

Tweedaagse klassikale opleiding. Prijs € 595 (incl. locatiekosten en vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding - Virtual classroom

Tweedaagse opleiding in de vorm van een virtual classroom. Prijs € 544 (vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

Lees meer

PE FFP 2020-2021 - Echtscheiding - Virtual classroom

Tweedaagse opleiding in de vorm van een virtual classroom. Prijs € 544 (vrijgesteld van BTW). Schrijf je in via onderstaande link 'lees meer'.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

PE FFP 2020-2021

Om jouw certificering als Financieel Planner te behouden, dien je in de periode 2020-2021 PE FFP punten te behalen voor de onderdelen ‘Kennis & Ac…

Lees meer