PE Schade Particulier

Natuurlijk wil je als financieel professional up to date blijven. Dit begint bij het in stand houden van je beroepskwalificatie. Heb je het Wft Schade Particulier diploma behaald? Dan doe je dit door in de periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 het examen PE Schade Particulier te behalen. Tijdens dit examen word je getoetst op jouw kennis over relevante actuele onderwerpen en de toepassing hiervan. De opleidingen bereiden je voor op het examen PE Schade Particulier.


 • Inclusief 3 gratis oefenexamens met uitgebreide feedback
 • Examen doen wanneer het jou uitkomt
 • Optimale voorbereiding op het examen
Studiebelasting
19-24 uur
Doel
examen PE Schade Particulier
Geldigheid
1 jaar

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding bereidt je voor op het wettelijke examen PE Schade Particulier. In dit examen wordt jouw kennis van de belangrijkste thema’s en wijzigingen en in wet-en regelgeving getoetst. Als financieel professional met inhoudelijk klantcontact over schadeverzekeringen, moet je in het bezit te zijn van een geldig Wft Schade Particulier en daarmee de beroepskwalificatie Adviseur Schade Particulier. Dan moet je om deze in stand te houden in de periode van 1 april 2017 tot 1 april 2019 het examen PE Schade Particulier behalen. Behaal je het examen PE Schade Particulier, dan behaal je automatisch ook PE Basis. Alleen dan mag je jouw klanten blijven adviseren.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

 • Schademeldings-app
 • Vrije advocatenkeuze
 • Regels voor drones

Examen

Als je kiest voor één van onze opleidingen, ontvang je een kortingsvoucher om met € 25 korting het examen te boeken bij het Examen Instituut Financiële Dienstverlening (EIFD). Voor meer informatie over het EIFD ga je naar: www.eifd.nl.

Permanente Educatie en Permanent Actueel

In het huidige Wft Vakbekwaamheidsbouwwerk is naast de introductie van beroepskwalificaties ook de Permanente Educatie (PE) veranderd. Per beroepskwalificatie dien je als klantmedewerker na het behalen van je nieuwe diploma’s tussen april 2017 en april 2019 een PE-toets succesvol af te leggen. Daarnaast dien je aantoonbaar op de hoogte zijn van de actualiteiten in jouw vakgebied. Dit heet Permanent Actueel.

Wft & PE checker

Wil jij weten welke examens je vóór 01-04-2019 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden? Met de gratis online tool Wft & PE checker ontvang je in slechts drie stappen een persoonlijk studieadvies. Meer informatie lees je hier.

Onze leervormen

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving. Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen: Uitlegvideo’s over…

Lees meer

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving.

Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen:

 • Uitlegvideo’s over kennis en examentips
 • Examenoefenomgeving met oefenexamens
 • Digitale syllabi per onderwerp
 • Interactieve studie- en examentips

De inlogcode voor het zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig.  

Optioneel: Een geprinte versie van de syllabus. Dit kun je aanvinken in het inschrijfformulier.

Examentraining via videoleren

Vind je het lastig om examenvragen te beantwoorden, doordat je door vraagstelling en antwoordalternatieven vaak op een verkeerd spoor wordt gezet? Dan…

Lees meer

Examentraining via videoleren

Vind je het lastig om examenvragen te beantwoorden, doordat je door vraagstelling en antwoordalternatieven vaak op een verkeerd spoor wordt gezet? Dan is de examentraining via videoleren misschien wat voor jou! Nadat je het digitale zelfstudiepakket hebt bestudeerd, krijg je door middel van video’s uitleg over de belangrijkste en moeilijkste onderwerpen en actualiteiten van deze module. Videoleren is met name gericht om je voor te bereiden op het examen van de betreffende module.

De videocontent bestaat uit:

 • Examentips voor het PE-examen van de module
 • Uitleg over de manier van het beantwoorden van de casusvragen op het examen
 • Uitlegvideo’s van onderwerpen die om meer begrip vragen
 • Kennis-vraagvideo’s van onderwerpen die aan de hand van een vraag worden behandeld, inclusief ontleding van de vraag
 • Vaardigheden-vraagvideo’s van onderwerpen die aan de hand van een casus worden behandeld, inclusief vraagontleding

De uitleg kan onbeperkt worden bekeken (en teruggekeken). Vanaf iedere plek op een moment dat het jou uitkomt of wanneer je het nodig hebt.

Bekijk de video over de Examentraining via videoleren:

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

Wft vakbekwaamheid

Mensen helpen om goede financiële beslissingen te nemen, daar draait het om als je financieel professional bent. Met je vakkennis en een dosis gezond …

Lees meer