PE SEH 2018 - Toekomst­voorzieningen (veegsessies)

Deze PE SEH opleiding Toekomstvoorzieningen geeft je meer inzicht in de impact van ouderdom, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid op de financiën van je klant. We nemen voorzieningen door die een inkomensterugval kunnen beperken en kijken daarbij nadrukkelijk naar de woonlasten.

Samen met een ervaren EFA-docent uit de adviespraktijk – en met je vakgenoten – behandel je klantsituaties rond toekomstvoorzieningen. Dat doen we op een interactieve manier. Je breidt niet alleen je kennis uit. Na afloop van de opleiding PE SEH 2018 Toekomstvoorzieningen ben je beter in staat de inkomensterugval als gevolg van ouderdom, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid in kaart te brengen. Je ontwikkelt ook de vaardigheden die nodig zijn om een juist en begrijpelijk advies te geven in het kader van toekomstvoorzieningen.

Wil je meer weten over de PE SEH 2018? Bekijk dan onze themapagina 'Voor de Erkend Financieel Adviseur: PE SEH 2018'.


 • Interactief aan de slag met klantsituaties
 • Veel ruimte voor inbreng van praktijkcasuïstiek
 • Combinatie van kennis en adviesvaardigheden
Studievorm
Klassikaal (2 dagen)
Prijs
€ 395
Doel
12 punten PE SEH 2018 (6 A en 6 B)

Inhoud van de opleiding

Het programma van PE SEH Toekomstvoorzieningen kent interactieve leervormen. In groepen met maximaal 18 deelnemers is er ruimte voor inbreng van casussen uit de praktijk. We beschouwen diverse toekomstvoorzieningen vooral met het oog op woonlasten. We schenken onder meer aandacht aan recente veranderingen op het gebied van AOW en pensioen, maar ook aan wijzigingen in sociale voorzieningen.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Pensioenactualiteiten
 • De gevolgen van de nieuwe UPO-modellen voor uw adviespraktijk
 • Werken met Pensioen 1-2-3
 • Hoe vangt je klant het AOW-inkomensgat op?
 • De rol van het nabestaandenpensioen bij overlijden
 • Wet werk en zekerheid,
 • Toekomstvoorzieningen van de zelfstandig ondernemer
 • Welke plaats verdient de lijfrente in je adviespraktijk?

Het programma sluit volledig aan op de PE-eisen van de SEH. Na afloop beschik je niet alleen over meer kennis, maar ben je bovendien in staat om de inkomensterugval als gevolg van ouderdom, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid helder op een rij te zetten. En je kunt dit begrijpelijk aan je klant uitleggen, zodat jij de adviseur kunt zijn die de klant beschermt tegen financiële tegenvallers.

Doelgroep PE SEH 2018 Toekomstvoorzieningen

De 2-daagse opleiding PE SEH 2018 Toekomstvoorzieningen is bedoeld voor Erkend Financieel Adviseurs die zich verder willen bekwamen in hun vak en aan hun PE-verplichting willen voldoen. 

PE-punten

Het volgen van dit 2-daagse PE-programma levert je 12 punten op voor je PE SEH 2018; 6 in categorie A en 6 in categorie B. 

Benieuwd naar de mogelijkheden om punten te behalen uit categorie B? Bekijk dan de volgende opleidingen:

Let op: volgde je in 2017 PE SEH - Toekomstvoorzieningen? Dan adviseren we je om in 2018 voor PE SEH 2018 - Fiscaliteiten of PE SEH 2018 - Nieuw huwelijksvermogensrecht en vaststellen aandeel eigenwoningschuld te kiezen. Als je in 2018 opnieuw PE SEH - Toekomstvoorzieningen volgt, ontvang je namelijk geen punten PE SEH 2018.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

Voor de Erkend Financieel Adviseur: PE SEH 2018

De PE SEH heeft in 2018 een nieuwe vorm gekregen. Dat houdt in dat het voor jou als Erkend Financieel Adviseur mogelijk is om jouw PE SEH naar eigen i…

Lees meer