Permanent vakbekwaam MiFID II / ESMA

Informeer of adviseer jij klanten op het gebied van beleggen en toon je je vakbekwaamheid aan middels een registratie bij DSI? Dan moet je vanaf 1 januari 2020 voldoen aan de nieuwe eisen van DSI met betrekking tot het aantonen van je permanente vakbekwaamheid.

In Permanent vakbekwaam MiFID II/ESMA krijg je periodiek relevante artikelen en actualiteiten op jouw vakgebied aangeboden in een digitale leeromgeving. Hiermee ben je niet alleen continu up to date maar kun je ook de vereiste permanente vakbekwaamheid aantonen voor het behoud van jouw DSI-certificering.


  • Alle verplichte leerdoelen vanuit DSI aangevuld met relevante actualiteiten
  • Studeer waar en wanneer jij wilt (inclusief app)
  • Bij vragen staan de professionals van Dukers & Baelemans voor je klaar
Studievorm
digitaal
Studiebelasting
circa 1 uur per maand
Prijs
vanaf € 8,25 per maand

Van vakbekwaamheid naar permanente vakbekwaamheid

Op 3 januari 2018 ging met de introductie van de Europese richtlijn MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) een nieuw pakket beschermingsmaatregelen op het gebied van beleggen van kracht. Iedereen die klanten informeert of adviseert over beleggen, moet sinds deze datum voldoen aan de vakbekwaamheidseisen uit de ESMA-Richtsnoeren, opgesteld door de European Securities & Markets Authority.

DSI stelde in 2018 vakbekwaamheidsnormen voor haar gecertificeerden in de financiële beleggingssector vast. De Autoriteit Financiële Markten vindt dit een goede invulling van de vakbekwaamheidsnorm. Informerende en adviserende medewerkers op het gebied van beleggen hebben sindsdien de mogelijkheid om hun vakbekwaamheid aan te tonen door zich in te schrijven in een van de vijf registers van DSI:

  • DSI Informeren Beleggen Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail (ESMA)
  • DSI Informeren Beleggen Institutioneel (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Institutioneel (ESMA)

Vanaf 1 januari 2020 gaat de bescherming van de consument nog een stap verder. Medewerkers dienen niet enkel meer aan te tonen dat zij vakbekwaam zijn. Vanaf deze datum is het vanuit de DSI certificering ook vereist om permanent vakbekwaam te zijn.

Doelgroep

Informerende en adviserende medewerkers op het gebied van beleggen die in een van de vijf registers van DSI geregistreerd staan.

Inhoud en studievorm

Nadat je Permanent vakbekwaam MiFID II/ESMA bestelt, ontvang je inloggegevens voor onze digitale leeromgeving. De inhoud van de digitale leeromgeving bestaat uit artikelen op basis van de leerdoelen die DSI jaarlijks vaststelt, aangevuld met relevante actualiteiten voor het vakgebied van de beleggingsadviseur.

Maandelijks voegen we ongeveer 2 nieuwe artikelen toe en - indien van toepassing - een of meerdere actualiteiten. Na ieder artikel beantwoord je een of meerdere toetsvragen in meerkeuzevorm. Beantwoord je een of meerdere toetsvragen onjuist? Dan krijg je een nieuwe toetsvraag over het betreffende onderwerp in de maandtoets.

Met behulp van de artikelen en actualiteiten in onze digitale leeromgeving houd je jouw kennis en vaardigheden actueel. We bieden de content in de digitale leeromgeving in diverse vormen aan, zoals tekst, infographics, postcasts en video’s. Je studeert bovendien waar en wanneer je wilt en kunt gebruik maken van onze app.

Leeropbrengst

Door het periodiek bestuderen van de artikelen en actualiteiten in de digitale leeromgeving, blijf je continu op de hoogte van alle relevante informatie die benodigd zijn voor adviseren of informeren over beleggen. Daarnaast blijf je op de hoogte van relevante actualiteiten en ontwikkelingen. Met een beperkte inspanning (circa 1 uur per maand) toon je hiermee bovendien op een eenvoudige wijze jouw permanente vakbekwaamheid aan. Hiermee zorg je ervoor dat jouw DSI-certificering geldig blijft.

Norm en aantoonbaarheid permanente vakbekwaamheid

DSI vereist dat je op jaarbasis 80% van de toetsvragen uit de digitale leeromgeving correct beantwoord. In de digitale leeromgeving kun je jouw percentage continu inzien. Dukers & Baelemans levert jouw percentage eenmaal per jaar aan bij DSI, voor het eerst op 1 januari 2021.

Als je een toetsvraag na een artikel fout beantwoord, krijg je in de maandtoets alsnog de mogelijkheid om je vakbekwaamheid op dit onderdeel aan te tonen. Blijkt jouw percentage hiermee op 1 januari 2021 alsnog onder 80%? Dan heb je nog tot 1 juli 2021 de mogelijkheid om te herkansen en jouw permanente vakbekwaamheid voor 2020 aan te tonen.

Opzegbaarheid

Permanent vakbekwaam MiFID II/ESMA bieden wij aan in abonnementsvorm. Het abonnement is maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand. Zeg je je abonnement bijvoorbeeld in januari op? Dan gaat de opzegging in per 1 maart.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens