1. Home
 2. Opleidingen
 3. Future skills voor finance professionals
Vaardigheden

Future skills voor finance professionals

 • Bomvol direct toepasbare praktische tips
 • Gratis met STAP-budget (anders € 999)
 • Bonus! Exclusief event met Bram Moszkowicz
 • Studievorm Klassikaal
 • Studiebelasting 3 trainingsavonden + event
 • Prijs € 999 - Gratis met STAP-budget

Zet de volgende stap in jouw carrière

Met deze opleiding zet je weer een mooie stap vooruit op jouw carrièrepad. Je gaat praktisch aan de slag met de ontwikkeling van jouw verbale skills én je leiderschapsvaardigheden. Je leert bijvoorbeeld situationeel omgaan met lastige situaties en lastige mensen. De vele praktische tips kun je direct toepassen.

 • Waardevol op elk moment 
 • Spar en oefen met andere deelnemers
 • Dynamisch en energiek

Inhoud

Tijdens de 3 trainingsavonden staan op energieke en dynamische wijze 3 hoofdthema’s centraal:

 • Verbaal meesterschap
 • Persoonlijk leiderschap
 • Impactvol coachen en leidinggeven

Bij ieder thema horen 3 vaardigheden, je traint dus iedere avond 3 skills. Bovendien is de opleiding lekker praktisch, je kunt wat je geleerd hebt de volgende dag dus meteen toepassen. Natuurlijk komt ook de relevantste theorie voorbij én is er volop ruimte voor discussie en simulatiegesprekken over de toepassing van die theorie in jouw werkcontext.

Als bonus krijg je exclusief toegang tot het supertoffe inspiratie-event met onder andere Bram Moszkowicz op 20 oktober 2022 in Leusden.

Inhoud avond 1

Training 1: Verbaal meesterschap 
Heb je soms het gevoel dat jouw ideeën en suggesties niet binnenkomen bij anderen? Of lukt het je soms niet om draagvlak te krijgen voor jouw voorstellen? Kortom: je gedrag leidt niet altijd tot het gewenste effect? Verbaal meesterschap is de vaardigheid om anderen te beïnvloeden met jouw woorden. Precies de juiste snaar raken. De aandacht naar je toe te trekken en de ontvankelijkheid op jouw boodschap vergroten. In deze training leer je in sneltreinvaart handvaten om verbaal meester te worden. Tijdens deze avondtraining staan drie deelvaardigheden centraal in je verbeterslag naar verbaal meesterschap.

Deelvaardigheid 1: Meester beïnvloeder
Beinvloeden begint met solide argumentatie, maar zonder oog voor sociale en emotionele aspecten is het moeilijk om draagvlak te vinden bij anderen. Om iets voor elkaar te krijgen moet je daarom ook ieders ideeën en belangen kunnen verbinden. En dat vereist focus, empathie en reflectie. Gevoelig zijn voor behoeften en gevoelens van anderen, begripvol zijn en behulpzaam. Met de juiste handvaten leer je effectiever beïnvloeden op een manier die bij jou past.

Deelvaardigheid 2: Tactvol communiceren
Met tactvol communiceren pas je de vorm van je boodschap af op de ander, zonder om de brei te draaien en zonder wollig taalgebruik. Eerst de ander begrijpen, vooral je zelf begrepen kan worden. Met de juiste handvaten communiceer je effectiever en bereik je wat je wilt zonder de weerstand van de ander te triggeren.

Deelvaardigheid 3: Overtuigen en motiveren met storytelling
Iedere professional weet dat rationele argumentatie niet het enige ingrediënt is om anderen te overtuigen en te motiveren. Een krachtige tool om anderen te beïnvloeden én tactvol te communiceren is storytelling. Dit vereist inlevend communiceren in de communicatiestijl van de ander. Met de juiste handvaten leer je met storytelling anderen te overtuigen en te motiveren.

Inhoud avond 2

Training 2: Persoonlijk leiderschap
Word jij soms ook meegezogen in de waan van de dag? Word je overweldigd door hoge verwachtingen en de complexiteit van je werkcontext? Vind je het ook lastig om werk en privé in balans te houden? Of heb je het gevoel dat je je potentieel niet aan het benutten bent?

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven, zodat je je potentieel gaat benutten. Dat is een mooi doel, maar in de praktijk is dit best moeilijk. Werkstress, gebrek aan prioritering, inefficiënte communicatie en afleiding liggen op de loer.

In deze training leer je in sneltreinvaart handvaten om beter leiding te geven aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Met deze handvaten neem je de regie op je carrière, persoonlijke ontwikkeling en leven. Tijdens deze training taan drie deelvaardigheden centraal in je verbeterslag naar meer persoonlijk leiderschap.

Deelvaardigheid 1: Slimmer leren door reflecteren
Reflecteren is bewust nadenken over je eigen handelen in een specifieke situatie. Je gaat in op het waarom en je gevoel daarbij. Waarom is een situatie zo gelopen? Waarom heb je zo gehandeld? En hoe voelde dat? Door te reflecteren ontdek je je kwaliteiten en valkuilen. En signaleer je verbeterpunten. Je hoeft niet geduldig te wachten op initiatieven of feedback van anderen. Met de juiste handvaten leer je zelfbewuster leren, waarmee je jouw ontwikkeling in een stroomversnelling kan brengen.

Deelvaardigheid 2: Grip op je werkdag met timemanagement
Timemanagement is effectief en efficiënt omgaan met je (werk)tijd, zodat je je werkdag slim besteedt. Met gedisciplineerd timemanagement verhoog je je productiviteit, ervaar je minder stress en verbeter je je kwaliteit. Ook voorkom je uitstelgedrag, slechte gewoontes en kun je beter omgaan met afleiding. Met de juiste handvaten krijg je meer gedaan en vergroot je je kans om je carrièredoelen te behalen.

Deelvaardigheid 3: Je eigen koers bepalen
Je eigen koers bepalen is je eigen ontwikkel- en carrièredoelen bepalen, verantwoordelijkheid nemen en krachtige keuzes maken. Van reageren naar (pro)actief handelen. Door je eigen koers te bepalen bepaal je een persoonlijk ontwikkelpad dat past bij jouw waarden en kwaliteiten. Met de juiste handvaten doorbreek je belemmerende denk- en gedragspatronen en zet je koers uit naar de carrière die jij ambieert.

Inhoud avond 3

Training 3: Impactvol coachen en leidinggeven
Heb jij de ambitie om leiding te geven aan anderen of om anderen te coachen? Of geef je nu al leiding en vind je het lastig om je team mee te nemen in kwaliteitsverbeteringen of organisatieveranderingen? Is het lastig om in verbinding te komen met je teamleden? Of lukt het je niet een sfeer van samenwerking tot stand te brengen, waarin teamleden vanuit hun kwaliteiten bijdragen?

Impactvol leidinggeven is de vaardigheid om op basis van gezamenlijk vertrouwen de kracht een team te vergroten, zeker ten tijde van voortdurende veranderingen in de organisatie. Impactvolle leiders brengen het beste in hun team naar boven. Er heerst vertrouwen en er is een sfeer van constructieve samenwerking en aanmoediging. In deze training leer je in sneltreinvaart handvaten om impactvol leiding te geven. Tijdens deze avondtraining staan drie deelvaardigheden centraal in je verbeterslag naar impactvol leidinggeven.

Deelvaardigheid 1: Situationeel coachen en leidinggeven
Situationeel coachen en leidinggeven is je collega’s aansturen en ondersteunen op een wijze die past bij diens behoeften en taakvolwassenheid.  Coachend leidinggeven is effectief wanneer je medewerkers kunt geven wat ze nodig hebben, wanneer ze dat nodig hebben. Als coachend leidinggevende pas je je stijl aan, aan je medewerker. Zo voorzie je in begeleiding, zorgzaamheid en autonomie en bied je de juiste hoeveelheid sturing en ondersteuning die op dat moment nodig is. Met als doel medewerkers helpen ontwikkelen naar bekwame en zelfsturende medewerkers. Met de juiste handvaten leer je hoe je een dit kan bereiken.

Deelvaardigheid 2: Omgaan met lastige mensen
Waar je ook werkt, in nagenoeg elke organisatie kom je met collega’s in aanraking die op een bepaalde manier negatief bijdragen aan de team en de organisatie als geheel. Dat vergt extra inspanning en kunde van jou als coach of leidinggevende. Als je het goed aanpakt levert het duurzame relaties op en een sterker team. Maar pas op: het ligt niet altijd alleen aan de ander. Met de juiste handvaten leer je hoe je dissonanten in je team coacht naar positieve bijdragers.

Deelvaardigheid 3: Een winnend team creëren  
Hoe kan het dat het ene team veel beter presteert dan het ander, terwijl de kennis en kunde vergelijkbaar lijkt? Ook als je als leidinggevende niet de kans hebt gekregen om zelf een team samen te stellen, is het je verantwoordelijkheid om een team te creëren waar vertrouwen en wederkerigheid heerst. En waar het team kan inspelen op beleidswijzigingen en veranderende klantbehoeften en klantbediening. Met de juiste handvaten weet je waaruit een winnend team bestaat en ken je de stappen om tot een winnend team te komen.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op deze vaardighedentraining ontvang je 14 dagen voor aanvang van deze training toegang tot een microlearning in onze digitale leeromgeving.

Voor wie?

Professionals in de financiële dienstverlening in brede zin met minimaal 2 jaar werkervaring. Dat wil zeggen: financieel adviseurs en -ondersteuners met klantcontact, en ook projectmanagers, opleidingscoaches, managers en leidinggevenden. 

Resultaat

Na deelname aan deze opleiding heb je op 3 essentiële future skills en 9 deelvaardigheden concrete handvaten om deze skills in jouw werkcontext te gaan toepassen. Zo blijf je voorbereid op de toekomst en haal je meer uit jouw potentieel.

Startdata en locaties

Future skills voor finance professionals

Gratis met STAP-budget

Prijs
€ 999
Omschrijving

Wil je met je STAP-budget betalen? Selecteer dan STAP bij betaalwijze.

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans