1. Home
 2. Opleidingen
 3. Future skills voor finance professionals
Vaardigheden

Future skills voor finance professionals

 • Vergroot je carrièrekansen in de financiële dienstverlening
 • Bomvol inzichten die je kan toepassen in jouw praktijk
 • Gericht op de meest gevraagde skills in de financiële sector
 • Studievorm Klassikaal
 • Studiebelasting 3 trainingen
 • Prijs € 999 (Gratis met STAP-budget)

Zet de volgende stap in jouw carrière

Wist je dat 85% van jouw professioneel succes afhankelijk is van jouw vaardigheden? In deze opleiding versterk je in drie trainingen je future skills. Geen one-size-fits-all, maar gericht op jouw praktijk.

 • Ontdek door inzichten uit de psychologie hoe je het meest uit jezelf haalt.
 • Leer inzichten toepassen die werken in jouw werkpraktijk.
 • Blijf gemotiveerd en behaal zo écht je persoonlijke ontwikkeldoelen.

Inhoud avond 1

Meester in verbinding

Heb je soms het gevoel dat jij en je gesprekspartner langs elkaar op praten? Dan ontbreekt vaak de verbinding. In verbinding raak de precies de juiste snaar bij je gesprekspartner. Dat vergroot de ontvankelijkheid van jouw boodschap. In deze training leer je in drie delen inzichten om meester in verbinding te worden.

Deel 1: De ander begrijpen

Een ander overtuigen begint met solide argumentatie, maar zonder oog voor sociale en emotionele aspecten is het moeilijk om draagvlak te vinden bij anderen. Om iets voor elkaar te krijgen moet je daarom ook elkaars ideeën en belangen kunnen verbinden. Eerst de ander begrijpen, vooral je zelf begrepen kan worden. Met nieuwe inzichten leer je hoe je de ander beter leert begrijpen.

Deel 2: Tactvol communiceren

Met tactvol communiceren pas je de vorm van je boodschap af op de ander, zonder om de brei te draaien en zonder wollig taalgebruik. Gevoelig zijn voor behoeften en gevoelens van anderen, begripvol zijn en behulpzaam. En dat vereist focus, empathie en reflectie. Met nieuwe inzichten communiceer je effectiever en bereik je vaker je doel zonder de weerstand van de ander te triggeren.

Deel 3: Storytelling

Iedere professional weet dat rationele argumentatie niet het enige ingrediënt is om anderen te overtuigen en te motiveren. Een krachtige tool om anderen mee nemen in jouw ‘verhaal’ is storytelling. Dit vereist inlevend communiceren in de communicatiestijl van de ander. Met nieuwe inzichten leer je storytelling toepassen in jouw werkpraktijk.  

Inhoud avond 2

Leiding geven aan jezelf

Word jij soms ook meegezogen in de waan van de dag? Vind je het ook lastig om werk en privé in balans te houden? Of heb je het gevoel dat je je potentieel niet aan het benutten bent? Leiding geven aan jezelf is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Een mooi doel. Toch is het in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Een gebrek aan prioritering, inefficiënte communicatie en afleiding liggen op de loer. In deze training leer je in drie delen inzichten om beter leiding te geven aan jezelf.

Deel 1: Slimmer reflecteren

Reflecteren is bewust nadenken over je eigen handelen in een specifieke situatie. Je gaat in op het waarom en je gevoel daarbij. Waarom is een situatie zo gelopen? Waarom heb je zo gehandeld? En hoe voelde dat? Door te reflecteren ontdek je je kwaliteiten en valkuilen. En signaleer je verbeterpunten. Je hoeft niet geduldig te wachten op initiatieven of feedback van anderen. Met nieuwe inzichten breng je jouw ontwikkeling in een stroomversnelling.

Deel 2: Grip op je werkdag met timemanagement

Timemanagement is effectief en efficiënt omgaan met je (werk)tijd, zodat je je werkdag slimmer besteedt. Met gedisciplineerd timemanagement verhoog je je productiviteit, ervaar je minder stress en verbeter je je kwaliteit. Ook voorkom je uitstelgedrag, slechte gewoontes en kun je beter omgaan met afleiding. Met nieuwe inzichten krijg je meer gedaan in hetzelfde aantal uren.

Deel 3: Je eigen koers bepalen

Je eigen koers bepalen is je eigen ontwikkel- en carrièredoelen bepalen, verantwoordelijkheid nemen en krachtige keuzes maken. Van reageren naar (pro)actief handelen. Door je eigen koers te bepalen bepaal je een persoonlijk ontwikkelpad dat past bij jouw waarden en kwaliteiten. Met nieuwe inzichten doorbreek je belemmerende denk- en gedragspatronen en zet je koers uit naar de carrière die jij ambieert.

Inhoud avond 3

Leidinggeven met impact

Heb jij de ambitie om leiding te geven aan anderen? Of geef je nu al leiding en vind je het lastig om je team mee te nemen in kwaliteitsverbeteringen of organisatieveranderingen? Impactvol leidinggeven is de vaardigheid om op basis van gezamenlijk vertrouwen de kracht een team te vergroten, zeker wanneer organisaties en functies continu veranderen. In deze training leer je in drie delen nieuwe inzichten om je leiderschapsvaardigheden te verbeteren.

Deel 1: Situationeel leidinggeven

Situationeel leidinggeven is je collega’s aansturen en ondersteunen op een manier die past bij hun behoeften en taakvolwassenheid. Het vraagt dat je medewerkers kunt geven wat ze nodig hebben, wanneer ze dat nodig hebben. Als coachend leidinggevende ben je flexibel in je leiderschapsstijl. Zo voorzie je in begeleiding, zorgzaamheid en autonomie en bied je de juiste hoeveelheid sturing en ondersteuning die op dat moment nodig is. Met nieuwe inzichten leer je hoe je met impact medewerkers kan helpen ontwikkelen naar meer vakbekwaamheid en zelfsturing.

Deel 2: Omgaan met weerstand

Waar je ook werkt, in nagenoeg elke organisatie kom je met collega’s in aanraking die op een bepaalde manier negatief bijdragen aan de team en de organisatie als geheel. Dat vergt extra inspanning en kunde van jou als coach of leidinggevende. Als je het goed aanpakt levert het duurzame relaties op en een sterker team. Maar pas op: het ligt niet altijd alleen aan de ander. Met nieuwe inzichten leer je hoe je weerstand in je team coacht naar positieve bijdragers.

Deel 3: Een winnend team creëren 

Hoe kan het dat het ene team veel beter presteert dan het ander, terwijl de kennis en kunde vergelijkbaar lijkt? Ook als je als leidinggevende niet de kans hebt gekregen om zelf een team samen te stellen, is het je verantwoordelijkheid om een team te creëren waar vertrouwen en wederkerigheid heerst. Met nieuwe inzichten leer je hoe je ook van jouw team een winnend team kan maken.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht op professionals in de financiële dienstverlening in brede zin met minimaal 1 jaar werkervaring. Het is voor ambitieuze financieel professionals die zich willen ontwikkelen in de meest gevraagde skills in de sector. Denk bijvoorbeeld aan: samenwerken coaching, netwerken, probleemoplossend vermogen, plannen en organiseren, zelfsturing, zelfreflectie, klantgerichtheid en oordeel- en besluitvorming.

Resultaat

Na deze opleiding heb je nieuwe inzichten opgedaan op de meest gevraagde skills in de financiële dienstverlening, die je daarna kan gaan toepassen in jouw (werk)leven. Dit zijn de skills die nodig hebt om jouw ambities waar te maken. Zo haal je meer uit jouw potentieel, om een manier die bij jou past.

Startdata en locaties

Future skills voor finance professionals

Gratis met STAP-budget

Prijs
€ 999
Omschrijving

Wil je met je STAP-budget betalen? Selecteer dan STAP bij betaalwijze.

Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 10 mei 2023 (15:00 - 20:30)
 • 24 mei 2023 (15:00 - 20:30)
 • 07 juni 2023 (15:00 - 20:30)
Locatie 's-Hertogenbosch
Startdatum
 • 28 september 2023 (15:00 - 20:30)
 • 12 oktober 2023 (15:00 - 20:30)
 • 28 oktober 2023 (15:00 - 20:30)
Locatie 's-Hertogenbosch
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans