Vermogende klanten moeten met steeds meer fiscale, juridische en financiële zaken rekening houden. Zij winnen regelmatig advies in van meerdere adviseurs, maar bepalen welk (soms tegenstrijdig) advies zij op willen volgen is lastig. Een Vermogensplanner biedt hierin uitkomst. De Vermogensplanner kan als trusted advisor het aanspreekpunt zijn voor alle vragen. Het doel van de Leergang Vermogensplanner is dan ook ambitieus: het leren plannen en beheren van het totale vermogen van je relatie met een belegbaar vermogen van meer dan € 500.000.
Bekijk hier het informatieve filmpje over wat een Vermogensplanner voor zijn/haar klant kan betekenen. In dit interview lees je het ervaringsverhaal van een van onze cursisten.
Een Vermogensplanner adviseert de klant in privé, maar heeft ook inzicht in onderneming gerelateerde aspecten. Daarbij speelt het vermogen in de onderneming een essentiële rol. De Vermogensplanner optimaliseert de financiële planning van een relatie, maar kan ook de beleggingsportefeuille inrichten en beheren. Deze ambitieuze doelstellingen worden tijdens de 13-daagse Leergang Vermogensplanner bereikt. De opleiding bestaat uit twee modules die na module 2 worden afgesloten met een tentamen, een assessmenttraining en een assessment. De leergang heeft het predicaat Post HBO.
Programma
Module 1: Vermogensplanning algemeen
Dag 1: Algemene vaardigheden vermogensplanning
Dag 2: Beleggen
Dag 3: Fiscale en juridische aspecten vermogensplanning
Dag 4: Huwelijksvermogensrecht en wettelijk erfrecht
Dag 5: Estate planning
Dag 6: De eigen woning en overig vastgoed
Dag 7: Integrale praktijktoepassing (Vermogensplanning algemeen)
Module 2: De ondernemer en zijn belegbaar vermogen
Dag 8: Haalbaarheidsanalyse/ communicatie vaardigheden
Dag 9: Juridische en financiële aspecten van het ondernemen
Dag 10: Vermogensplanning en pensioen
Dag 11: Bedrijfsopvolging
Dag 12: Integrale praktijktoepassing (de ondernemer en zijn belegbaar vermogen)
Module 1 en 2 worden afgerond met een tentamen.
Assessmenttraining Integrale praktijktoepassing
Dag 13: De assessmenttraining bereidt je voor op het afsluitende examen. Tijdens de training wordt gericht geoefend met examencasuïstiek, waarbij de financiële/juridische positie van de klant aan de hand van diverse mutatiemomenten uiteengezet wordt.
Virtual classroom
Volg je de leergang vermogensplanner als virtual classroom, dan starten jouw dagen om 09.00 uur en eindigen deze om 14.00 uur (i.p.v. 17.00 uur bij de klassikale variant). Binnen deze tijd vinden drie sessies plaats in onze virtual classroom van ieder 1 uur. Tussendoor ga je zelf aan de slag met verschillende casussen en opdrachten.
Als het tentamen met een voldoende is afgerond mag je deelnemen aan het afsluitende assessment. Het assessment bestaat uit het maken van een praktijkcasus en het voeren van het adviesgesprek met een (fictieve) klant. Het gehele assessment kent een doorlooptijd van circa twee maanden, die zal starten na de laatste contactdag (dag 13).
Toelichting prijs
De prijs is inclusief lesmateriaal en het open boek tentamen. De kosten voor het afsluitend assessment (€600) zijn niet bij de prijs inbegrepen.
DSI-register
Als je de Post-HBO opleiding Vermogensplanner succesvol hebt afgerond heb je de mogelijkheid toe te treden tot het DSI-register.
Aan de Leergang Vermogensplanner zijn toelatingseisen gesteld:
Let op! De dagen in onze virtual classroom zijn korter dan die bij de klassikale opleiding. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met wat extra voorbereidingstijd.
Het volgen van deze leergang levert je de volgende PE-punten op:
De PE SEH-, PE FFP- en PE RB-punten melden wij op verzoek aan. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH-, RB-nummer en/of FFP-nummer.
Na het behalen van de Leergang Vermogensplanner kun je je inschrijven bij de Federatie Vermogens Planners. De Federatie heeft een eigen PE-systeem. Meer informatie hierover lees je op de website van de Federatie Vermogens Planners.
Bij deze opleiding ontvang je:
Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.
Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!
Lees meer