Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
WEBSIZE Dukers Baelemans 7287
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Vermogensplanning
 4. Verkort programma Vermogensplanner voor de ervaren FFPer
Vermogensplanning

Verkort programma Vermogensplanner voor de ervaren FFP’er

 • Geaccrediteerde Post HBO opleiding
 • DSI-geaccrediteerd
 • Direct toepasbaar in de praktijk
 • Lesdagen 5 dagen
 • Studiebelasting 100 uur
 • Prijs € 1.995 (vrijgesteld van btw en incl. locatiekosten)

Inhoud van het verkorte programma Vermogensplanner voor de ervaren FFPer

Vermogende klanten moeten met steeds meer fiscale, juridische en financiële zaken rekening houden. Zij winnen regelmatig advies in van meerdere adviseurs, maar bepalen welk (soms tegenstrijdig) advies zij op willen volgen is lastig. Een Vermogensplanner biedt hierin uitkomst. De Vermogensplanner kan als trusted advisor het aanspreekpunt zijn voor alle vragen. Het doel van de Leergang Vermogensplanner is dan ook ambitieus: het leren plannen en beheren van het totale vermogen van je relatie met een belegbaar vermogen van meer dan € 500.000. Voor ervaren financieel planners bieden wij een verkort programma aan.

Inhoud

Een Vermogensplanner adviseert de klant in privé, maar heeft ook inzicht in onderneming gerelateerde aspecten. Daarbij speelt het vermogen in de onderneming een essentiële rol. De Vermogensplanner optimaliseert de financiële planning van een relatie, maar kan ook de beleggingsportefeuille inrichten en beheren. Een prominente rol binnen het programma is het alloceren van het vrij belegbaar vermogen, met als uitgangspunt het inzichtelijk maken van de financiële en vermogenspositie van je cliënt op zowel de korte als lange termijn. Gedurende het programma wordt gewerkt met praktijkcasuïstiek en software die aansluit op deze praktijk.

De opleiding bestaat uit vijf kennisdagen, een assessmenttraining en een assessment. De leergang heeft het predicaat Post HBO.

Programma
De vijf kennisdagen behandelen de volgende onderwerpen:

 • Beleggen
 • Estate planning
 • Integrale praktijktoepassing (vermogensplanning algemeen)
 • Juridische en financiële aspecten van het ondernemen
 • Integrale praktijktoepassing (de ondernemer en zijn belegbaar vermogen)

Hierna volgt een open boek tentamen over de opgedane kennis. De zesde lesdag bestaat uit een assessmenttraining. Deze bereidt je voor op het afsluitende examen. Tijdens de training wordt gericht geoefend met examencasuïstiek, waarbij de financiële/juridische positie van de klant aan de hand van diverse mutatiemomenten uiteengezet wordt.

Examen

Als het tentamen met een voldoende is afgerond mag je deelnemen aan het afsluitende assessment. Het assessment bestaat uit het maken van een praktijkcasus en het voeren van het adviesgesprek met een (fictieve) klant. Het gehele assessment kent een doorlooptijd van circa twee maanden, die zal starten na de laatste contactdag. 

Toelichting prijs
De prijs is inclusief lesmateriaal, open boek tentamen en allerlei handige extra’s. De kosten voor het afsluitend assessment (á € 600) zijn niet bij de prijs inbegrepen. 

Voorbereiding

Dit programma is alleen toegankelijk voor de FFP gecertificeerde planner. Daarnaast moet je aan de volgende toelatingseisen voldoen:

 • Je moet minimaal een HBO-diploma hebben in een financiële/juridische richting die niet ouder is dan 8 jaar.
 • Bij een HBO-diploma ouder dan 8 jaar, moet je recente werkervaring (van minimaal 3 jaar) hebben binnen het financiële/juridische vakgebied.
 • Bij het ontbreken van een HBO-diploma, moet je aantoonbaar relevante werkervaring hebben op minimaal HBO-niveau.

PE-punten

Het volgen van het verkort programma Vermogensplanner voor de ervaren FFP'er levert je de volgende PE-punten op:

 • SEH: 12 punten PE SEH 2020 categorie A (minimaal 2 contactdagen aanwezig zijn)
 • FFP: 6 punten PE FFP 2020-2021 Kennis & Actualiteit (minimaal 1 contactdag aanwezig zijn)
 • RB: 30 PE-punten niet-fiscaal (alle contactdagen aanwezig zijn)

De PE SEH-, PE FFP- en PE RB-punten melden wij op verzoek aan. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH- en/of RB-nummer.

Na het behalen van het verkort programma Vermogensplanner voor de ervaren FFP'er kun je je inschrijven bij de Federatie Vermogens Planners. De Federatie heeft een eigen PE-systeem. Meer informatie hierover lees je op de website van de Federatie Vermogens Planners.

Materialen

Bij deze opleiding ontvang je:

 • Alle benodigde syllabi
 • Financiële calculator
 • Wettekstenbundel
 • E-learningmodule
 • Inloggegevens Opal
 • Inloggegevens Figlo

Startdata en locaties

Verkort programma Vermogensplanner voor de ervaren FFPer

Prijs
€ 1.995

Geen startdata gevonden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Vermogensplanning
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.