Conform de overheidsmaatregelen i.v.m. corona is het vanaf 1 juni weer mogelijk om klassikale opleidingen te volgen. De komende twee weken komen er voor onze klassikale opleidingen daarom extra data en locaties beschikbaar. Daarnaast wordt het voor ons volledige opleidingsaanbod mogelijk om de opleiding in de vorm van een virtual classroom te volgen. Deze opleidingsvorm wordt de komende weken per opleiding aan de website toegevoegd.

Vooropleiding Financieringsadviseur MKB

Wil je snel en effectief stappen zetten op het gebied van financieel management en zakelijk financieren? Dan is de 6-daagse Vooropleiding Financieringsadviseur MKB geschikt voor jou. Na het volgen van deze opleiding kun je de financiële prestaties van MKB-bedrijven interpreteren en deze relateren aan ondernemingsrisico’s. Dit maakt je een betere gesprekspartner en ondersteuner van ondernemers, bedrijfsadviseurs en adviseurs bedrijfsfinancieringen.

Ook als je al theoretische voorkennis hebt opgedaan tijdens een financiële of commerciële MBO- of HBO-opleiding is deze opleiding interessant voor jou. De opleiding biedt je een praktische verdieping om de opgedane kennis nog beter toe te passen in de adviespraktijk. 

Meer weten over ons totale opleidingsaanbod op het gebied van financieel advies voor het MKB? Kijk dan hier.


  • De meest relevante theoretische, conceptuele en praktijkkennis op het gebied van financieel management en zakelijk financieren
  • Financiële en ondernemingsrisico’s herkennen en in de context plaatsen
  • Optimale inzet van diverse leervormen
Studiebelasting
Ca. 4 uur per week
Contactdagen
6 dagen
Prijs
€ 3.995

Inhoud van de opleiding

De Vooropleiding Financieringsadviseur MKB is opgebouwd uit zes modules. Iedere module bestaat uit een digitaal zelfstudiepakket ter voorbereiding (dit geldt voor vier van de zes modules), een contactdag en een videofeedbacksessie voor de borging van het behandelde thema in de module. We behandelen de volgende thema's:

  • Module 1: Jaarrekening lezen 
  • Module 2: Financiële analyse en structuurrisico’s
  • Module 3: Integrale (risico)analyse
  • Module 4: Financieringsvormen en mkb-borgstellingskredieten
  • Module 5: Financieringsaspecten bij bedrijfsovernames
  • Module 6: Integratie

De contactdagen (van 9:00 tot 17:00 uur) zijn verspreid over 6-7 maanden. Tijdens de contactdagen maak je – met behulp van ervaren trainers uit het vakgebied – de vertaalslag naar de praktijk via praktijkgerichte casuīstiek en interactieve rollenspellen. Vervolgens werk je in een groep van 2-3 deelnemers een huiswerkopdracht uit (circa 2 uur). Deze huiswerkopdrachten bespreek je in videofeedbacksessies met de trainer. Deze sessies duren circa een uur en vinden in de avonduren plaats.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de contactdagen 1 t/m 4 bereid je jezelf voor door middel van onderstaande digitale zelfstudiepakketten. Deze bestaan uit een didactische mix van theorie, vragen en infographics. Bij aanvang van de contactdagen maak je een kennistoets. Behaal je een kennistoets niet? Dan heb je tijdens contactdag 5 hiervoor een herkansingsmogelijkheid.

Het doornemen van een digitaal zelfstudiepakket kost ongeveer 8 uur tijd.

Als voorbereiding op contactdag 6 maak je een integrale financieringscasus.

Leeropbrengst

Na afloop van deze opleiding heb je de meest relevante theoretische, conceptuele en praktijkgerichte kennis opgedaan op het gebied van financieel management en zakelijk financieren. Zo ben je beter in staat om de financiële prestaties van een MKB-onderneming te begrijpen en in context van ondernemingsrisico’s te plaatsen. Daarnaast heb je inzicht in de wijze waarop financiers een financieringsaanvraag beoordelen. Indien je de opleiding succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Doelgroep

De Vooropleiding Financieringsadviseur MKB is bij uitstek geschikt voor financieel planners die zich meer willen richten op de combinatie ondernemer-onderneming en voor (startende) commerciële ondersteuners bedrijfsfinanciering.

Doorstroomoptie

Wil je jezelf na afronding van de Vooropleiding Financieringsadviseur MKB verder doorontwikkelen? Dan is de Post-HBO Opleiding Financieringsadviseur MKB interessant voor jou. 

Met de kennis en adviesvaardigheden die je tijdens deze Post-HBO opleiding opdoet, kun je je verder ontwikkelen als financieringsadviseur bij een financiële instelling, intermediair of alternatieve financieringspartij. Als financieringsadviseur ben je in staat om MKB-ondernemers en -ondernemingen vanuit een integrale kijk te adviseren.

Persoonlijk studieadvies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk voor een persoonlijk studieadvies. Zij zijn bereikbaar via 088 – 82 88 788, contact@dukers-baelemans.nl, WhatsApp 06 -  55 33 22 88 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur) of chat (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur).

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens