Wft Hypothecair Krediet

Let op: Per 1 april 2019 wordt de module Wft Hypothecair krediet uitgebreid met de eind- en toetstermen van de module Wft Consumptief krediet. Deze wijziging gaat invloed hebben op de studiebelasting voor deze module. Ben of ga jij binnenkort aan de slag met de module Wft Hypothecair krediet? Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn. 

Met gemiddeld 135.000 verkochte woningen per jaar in de afgelopen vijf jaar is het hypothecaire krediet een veel besproken onderwerp. In de opleiding Wft Hypothecair Krediet maak je kennis met de veranderlijke wereld van de hypothecaire kredieten. Onmisbaar voor iedere financieel professional met inhoudelijk klantcontact over hypothecaire kredieten! Goed voorbereid naar je examen!

SCHRIJF JE NU IN →


 • Optimale voorbereiding op het examen
 • Kies de leervorm die bij jou past
 • Korting op het examen bij het EIFD
Studiebelasting
64-74 uur
Geldigheid
1 jaar
Doel
examen Wft Hypothecair Krediet

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding bereidt je voor op het wettelijke examen Wft Hypothecair Krediet. In dit examen word je getoetst op de actuele kennis over een aantal relevante onderwerpen. De inhoud van de opleiding sluit optimaal aan bij de drie examenonderdelen:

 • Kennis & Begrip
 • Vaardigheden & Competenties
 • Professioneel Gedrag

Als financieel professional met inhoudelijk klantcontact over hypothecaire kredieten, moet je in het bezit zijn van een geldig Wft Basis-, Wft Vermogen- én Wft Hypothecair Kredietdiploma. Alleen dan mag je jouw klanten adviseren. Om in het bezit te komen van een geldig Wft diploma moet je het wettelijke examen af leggen.

Ieder jaar voert het kabinet een tal van wijzigingen door die van invloed zijn op de eigen woning. In je dagelijkse adviespraktijk als financieel professional zijn niet alleen de juridische wijzigingen, maar ook de economische ontwikkelingen van toepassing. Volledig op de hoogte zijn op juridisch, fiscaal en economisch gebied is voor jou dan ook van groot belang om jouw klant van een correct en volledig advies te kunnen voorzien. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

 • Welke overwegingen kan de klant maken bij het kopen van een woning
 • Aan welke vereisten dient jouw klantadvies te voldoen
 • Uit welke hypotheekvormen kan de klant kiezen
 • Wat de fiscale gevolgen zijn voor de klant bij het kopen van een woning
 • De zorgplicht die je hebt als financieel professional.

Examen

Als je kiest voor één van onze opleidingen, ontvang je een kortingsvoucher om met € 25 korting het examen te boeken bij het Examen Instituut Financiële Dienstverlening (EIFD). Voor meer informatie over het EIFD gaat u naar: www.eifd.nl. Voor de opleiding examentraining en examen op één dag, heb je geen voucher nodig. Dat examen boek je direct bij inschrijving voor de opleiding.

Wft & PE checker

Wil jij weten welke examens je vóór 01-04-2019 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden? Met de gratis online tool Wft & PE checker ontvang je in slechts drie stappen een persoonlijk studieadvies. Meer informatie lees je hier.

Onze leervormen

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving. Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen: Adaptieve leeromge…

Lees meer

Digitaal zelfstudiepakket

Studeren waar en wanneer jij wilt met de interactieve leeromgeving.

Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen:

 • Adaptieve leeromgeving
 • Uitlegvideo’s over kennis en examentips
 • Examenoefenomgeving met oefenexamens en een simulatie van het Wft examen
 • Digitale syllabi per onderwerp
 • Interactieve studie- en examentips

De inlogcode voor het zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig.

Optioneel: Een geprinte versie van de syllabus. Dit kun je aanvinken in het inschrijfformulier. 

Examentraining en examen op één dag

Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen. Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale…

Lees meer

Examentraining en examen op één dag

Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen.
Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale zelfstudiepakket te doorlopen.

Direct examen doen  
Na de examentraining is er een korte pauze waarna je direct de mogelijkheid hebt om op dezelfde locatie het Wft examen af te nemen.

Tijdens de examentraining geeft de trainer je inzicht in de opzet van het examen en krijg je examentips. Je maakt onder begeleiding een groot aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert om te gaan met de wijze van vraagstelling. We gaan in op lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen. Het toepassen van de kennis in de context van het examen is de hoofdzaak.

De uitslag van het examen ontvang je van DUO binnen 48 uur na het examen.

Examentraining

In één dag inzicht in de opzet van het examen en aan de slag met examentips. Tijdens de examentraining geeft de trainer je inzicht in de opzet van het…

Lees meer

Examentraining

In één dag inzicht in de opzet van het examen en aan de slag met examentips.

Tijdens de examentraining geeft de trainer je inzicht in de opzet van het examen en krijg je examentips. Je maakt onder begeleiding een heel aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert om gaan met de wijze van vraagstelling. We gaan in op lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen. Het toepassen van de kennis in de context van het examen is de hoofdzaak.

De data en locaties voor deze training kun je vinden bij de leervorm ‘Examentraining en examen op één dag’ (je volgt dan enkel de examentraining en niet het examen). De kosten van de examentraining bedragen 167,50 euro. Wil je een examentraining boeken? Neem dan contact met ons op via 088 – 82 88 788.

Klassikale opleiding inclusief digitaal zelfstudiepakket

Aan de slag met de stof door middel van ons digitale lespakket. Daarna een intensieve voorbereiding op het examen met de klassikale dagen door één van…

Lees meer

Klassikale opleiding inclusief digitaal zelfstudiepakket

Aan de slag met de stof door middel van ons digitale lespakket. Daarna een intensieve voorbereiding op het examen met de klassikale dagen door één van onze docenten.

Het digitaal zelfstudiepakket bevat de volgende leerelementen:

 • Diagnostische toets met studieadvies
 • Adaptieve leeromgeving
 • Uitlegvideo’s over kennis en examentips
 • Examenoefenomgeving met oefenexamens en een simulatie van het Wft examen
 • Digitale syllabi per onderwerp
 • Interactieve studie- en examentips
 • Geprinte versie van de syllabi

Tijdens de klassikale dagen wordt de inhoud van de Wft-module behandeld. Aan de hand van casuïstiek komt de theorie aan bod en wordt de toepassing daarvan getraind. De laatste klassikale dag is een examentraining. Hierin geeft de trainer je inzicht in de opzet van het examen en krijg je examentips. Je maakt onder begeleiding een heel aantal voorbeeldvragen waarbij je de tips toepast en leert om gaan met de wijze van vraagstelling. We gaan in op lastige en veelvoorkomende onderwerpen in het examen. Het toepassen van de kennis in de context van het examen is de hoofdzaak.

De inlogcode voor het zelfstudiepakket is na ontvangst 1 jaar geldig.

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

Wft vakbekwaamheid

Mensen helpen om goede financiële beslissingen te nemen, daar draait het om als je financieel professional bent. Met je vakkennis en een dosis gezond…

Lees meer