Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Ze zijn ingedeeld in drie onderwerpen:

  • Algemeen
  • Wft Vakbekwaamheid
  • Problemen bij inloggen

Kies het onderwerp dat past bij je vraag en bekijk vervolgens of jouw vraag in de lijst staat.

Algemeen

Data en locaties

Cursusadministratie

Betalingen

Verzetten/annuleren


Lesmateriaal

PE-trainingen

Leergangen

Klachten/opmerkingen

 

Wft Vakbekwaamheid

Onderwerp

Vraag

Wft

Examens

PE

Permanente Educatie vs Permanent Actueel

 

Problemen bij inloggen

Onderwerp

Vraag

Opleidingsportaal
Dukers & Baelemans website
Algemeen

Antwoorden

Algemeen

Data en locaties

Waar vind ik de beschikbare data en vervolgdata op de website?
De beschikbare data en vervolgdata vind je per opleiding onderaan de inschrijfpagina. Eerst maak je een keuze voor de gewenste locatie, vervolgens tonen we de beschikbare start- en vervolgdata.

Er zijn geen data beschikbaar voor opleiding van mijn keuze.
Wanneer er geen datum op het inschrijfformulier staat, zijn de groepen volgeboekt en wellicht in aanvraag. In dit geval kun je contact met ons opnemen om informatie te ontvangen over wanneer de eerstvolgende cursus start. Je bereikt ons via contact@dukers-baelemans.nl of bel ons op 088-8288788. Je kunt je vraag ook via Whatsapp sturen naar 06-55 33 22 88.

Is de opleidingslocatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
Wij proberen bij het reserveren van een locatie zoveel mogelijk rekening te houden met een goede bereikbaarheid, zowel met het openbaar vervoer als per auto.

Cursusadministratie

Wanneer start mijn training?
Informatie over de startdata en -tijden van jouw training vind je terug in onze bevestiging. Bij inschrijving via onze website ontvang je automatisch een voorlopige bevestiging. Uiterlijk 4 weken voor aanvang van de training stellen we vast of de training doorgaat en dan ontvang je van ons een definitieve bevestiging. Voor Wft Hotspot, PE SEH, PE SEH/PE FFP & PE FFP trainingen geldt dat er 2 weken voor aanvang van de cursusdag een beslissing wordt genomen.

Ik ben mijn bevestiging kwijt, wat moet ik doen?
Stuur een mail naar contact@dukers-baelemans.nl met vermelding om welke training het gaat en wij sturen je binnen 2 werkdagen een nieuwe bevestiging.

Hoe kan ik meerdere personen tegelijk inschrijven?
Om meerdere personen tegelijk in te schrijven neem je contact met ons op via 088-8288788

Betalingen

Kan ik mijn opleiding gespreid betalen?
Wij bieden de mogelijkheid je opleiding gespreid te betalen bij een bedrag boven € 1.000,-. We spreiden de betalingen over de periode van de opleiding. Hierbij hanteren we een maandelijkse betalingstermijn. Bij gespreid betalen geldt een opslag van 8%. Wil je gebruikmaken van deze mogelijkheid, geef dit dan bij ons aan. Je bereikt ons via contact@dukers-baelemans.nl of bel ons op 088-8288788. Je kunt je vraag ook via Whatsapp sturen naar 06-55 33 22 88.

Hoe ontvang ik mijn werkgeverscode?
Wanneer je niet beschikt over een werkgeverscode, kan je deze bij je eigen organisatie opvragen. Let op, deze code is er alleen als jouw organisatie een contract met Dukers & Baelemans heeft. Wanneer je deze van jouw werkgever ontvangt, voer je deze in op onze website nadat je de bestelling hebt geplaatst. De factuur sturen we automatisch naar jouw werkgever. Als er geen code beschikbaar is vanuit de werkgever, dien jij zelf de factuur te voldoen en eventueel te declareren bij jouw werkgever. Is jouw werkgever geïnteresseerd is om over een code in gesprek te gaan? Dan komen we graag in contact.

Verzetten/annuleren

Is het mogelijk om een cursusdag te verzetten?
Vaak is het mogelijk om een cursusdag op een andere datum of locatie in te halen. Stuur hiervoor jouw verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij bekijken de mogelijkheden en sturen je deze zo spoedig mogelijk per mail toe, zodat je kunt bekijken welke optie het beste schikt. Voor het verplaatsen van een cursusdag brengen wij kosten in rekening conform onze Algemene Voorwaarden.

Wat zijn de gevolgen als ik een trainingsdag moet annuleren?
Wanneer je een losse cursusdag annuleert, zoals bijvoorbeeld een PE bijeenkomst, zijn hier kosten aan verbonden conform onze Algemene Voorwaarden. Wanneer je niet aanwezig kunt zijn op één van de contactdagen van een leergang, kun je deze tegen administratie- en accommodatiekosten verzetten. Indien je de dag niet wenst in te halen, mailen we je het cursusmateriaal na afloop van de cursusdag.

Retourrecht
Bij verkoop op afstand geldt voor de consument een bedenktermijn van 14 dagen. Wil je het product tijdens deze 14 dagen retourneren? Stuur dan een e-mail sturen naar contact@dukers-baelemans.nl.

Lesmateriaal

Wanneer ontvang ik mijn lesmateriaal?
We versturen het lesmateriaal voor een leergang bij bevestiging vier weken voorafgaand aan de eerste cursusdag. De inloggegevens voor een zelfstudiepakket ontvang je nadat de betaling succesvol is afgerond binnen een uur.

Is het mogelijk om de bevestiging en het lesmateriaal eerder te ontvangen?
Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers in de groep. Neem voor meer informatie contact met ons op via contact@dukers-baelemans.nl. Je kunt ons ook bellen op 088-8288788 of stuur ons een bericht via Whatsapp 06-55 33 22 88.

Wat moet ik voorbereiden voor mijn cursusdag?
In de definitieve bevestiging vind je informatie met betrekking tot de voorbereiding voor de eerste cursusdag.

Kan ik via Dukers & Baelemans een wettekstenbundel of financieel memo bestellen?
Wij bieden geen losse verkoop aan van studiemateriaal. Uiteraard bieden we deze materialen wel aan bij het volgen van een leergang of zelfstudie (check de cursusinformatie op onze website om te zien welk studiemateriaal is inbegrepen).

PE-trainingen

Wanneer moet ik welke PE gaan volgen?
Dit is afhankelijk van jouw diploma's en de registers waarbij je bent aangesloten. Voor een studieadvies op maat neem je contact met ons op via contact@dukers-baelemans.nl of 088-8288788.

Ik krijg bericht van een stichting of federatie dat mijn PE-punten nog niet zijn aangemeld. Ik heb mijn cursus bij jullie gevolgd. Wat moet ik doen?
Wanneer je bericht krijgt van een stichting/federatie dat jouw punten niet zijn aangemeld, stuur dan een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij melden jouw punten dan opnieuw aan.

Leergangen

Zijn de prijzen voor de Leergangen inclusief het examen?
De prijzen zijn exclusief het examen tenzij anders vermeld.

Wanneer is het examen voor RFEA Particulier?
De examens worden verzorgd door Fontys. Om deze reden verwijzen je we voor meer informatie en aanmelding naar de website van Fontys

Wanneer is het examen voor FFP?
De examens worden verzorgd door Cito. Om deze reden verwijzen je we voor meer informatie en aanmelding naar de website van Cito.

Klachten/opmerkingen

Ik heb een opmerking/klacht, waar kan ik terecht?
Heb je een opmerking of klacht over onze dienstverlening? Dan horen wij dat graag. Je kunt jouw opmerking/klacht mailen naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij gaan meteen voor je aan de slag.

 

Wft Vakbekwaamheid

Wft

Ik wil een beroepskwalificatie behalen, wat moet ik doen?
Wanneer je wilt gaan adviseren, moet je beschikken over een beroepskwalificatie. Door middel van het behalen van één of meerdere Wft-examens kun je het Wft-diploma voor de Wft-beroepskwalificatie behalen. Ga naar onze Wft Vakbekwaamheid themapagina voor meer informatie over het Wft-examen en om te zien welke opleidingen zorgen voor een optimale voorbereiding op het examen.

Ik behaal mijn beroepskwalificatie ná 1 april 2017, wanneer start de eerste PE-examenperiode van deze beroepskwalificatie?
De eerste PE-examenperiode is dan van 1 april 2019 tot 1 april 2022. In onze gratis tool Wft & PE checker kun je precies zien welke (Wft) PE examens je vóór 01-04-2022 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden.

Ik heb een zelfstudiepakket besteld, maar wil ook nog gebruikmaken van de examentraining, kan dat?
Het is mogelijk om na de aanvraag van een zelfstudiepakket ook een examentraining inclusief examen te boeken. Je kunt je dan inschrijven voor een Wft hotspottraining voor de module van jouw keuze.

Examens

Waar boek ik mijn Wft of PE examen?
Je boekt Wft of PE examens eenvoudig via www.eifd.nl.

Ik heb examen gedaan, maar nog geen certificaat ontvangen.
DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) verstrekt het certificaat nadat je geslaagd bent voor een examen. De certificaten worden door DUO verzonden naar het EIFD, vervolgens worden deze gescreend en verstuurd naar jouw privéadres. Dit kan circa 8 weken duren. Heb je na 8 weken nog geen certificaat ontvangen, dan kun je contact opnemen met EIFD.

PE

Ik heb mijn Wft diploma voor 1 april 2019 behaald, wanneer start dan de eerste PE periode?
De eerste periode is dan van 1 april 2019 tot 1 april 2022. In deze 3 jaar moet je het verplichte PE-examen behalen. In onze gratis tool Wft & PE checker kun je precies zien welke (Wft) PE examens je vóór 01-04-2022 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden.

Welke PE-termijnen zijn er?
Er is sprake van vaste PE-termijnen, die voor iedereen gelijk zijn. Je kunt binnen deze PE-termijn zelf bepalen wanneer je op examen gaat. De PE-termijnen zijn:

  • PE-termijn 1: 1 april 2017 t/m 31 maart 2019 (inmiddels verstreken)
  • PE-termijn 2: 1 april 2019 t/m 31 maart 2022 (huidige PE periode)
  • PE-termijn 3: 1 april 2022 t/m 31 maart 2025

Kan ik zelf kiezen wanneer ik op PE-examen ga?
Je bent vrij om te kiezen wanneer je in een PE-periode op PE-examen gaat. Dit is een algemene regel. Mogelijk heeft je werkgever specifieke afspraken met je gemaakt over wanneer je het PE-examen moet behalen.

Is er een PE-cursusdag waarmee ik direct mijn PE-punten kan behalen?
Er is in het nieuwe Wft-stelsel geen PE-cursusdag waarmee je direct je PE-punten kunt behalen. Je moet een PE-examen afleggen om je beroepskwalificatie te behouden. Naast het PE-examen moet je ook gedurende de gehele periode Permanent Actueel te blijven.

Het is me niet gelukt om voor 1 april 2019 het PE-examen met goed gevolg af te leggen. Wat moet ik doen?
Wanneer je voor 1 april 2019 bent vergeten om het PE-examen af te leggen, het PE-examen niet hebt behaald of je was in de PE-periode 1 april 2017 tot 31 maart 2019 geen adviserende medewerker, dan heb je de mogelijkheid om na 1 april 2019 een bijzonder examen af te leggen. Pas na het behalen van dit bijzonder examen mag je weer klanten adviseren. Na het behalen van dit bijzonder examen start de PE-examenperiode weer op. Je moet dan in de eerstvolgende PE-periode het PE-examen op normale wijze afleggen. Meer over het bijzondere examen vind je hier.

Permanente Educatie versus Permanent Actueel

Wat is het verschil tussen Permanente Educatie en Permanent Actueel?
Na het behalen van beroepskwalificaties blijf je adviesbevoegd door per vaste permanente educatie periode (PE-periode) met goed gevolg een PE-examen af te leggen. Met een PE-examen onderhoud je de adviesbevoegdheid van de gehele beroepskwalificatie. Als een beroepskwalificatie uit meerdere modules of beroepskwalificaties is opgebouwd, kun je volstaan met één PE-examen. Je hoeft dan niet voor de adviesbevoegdheid van de onderliggende beroepskwalificatie(s) een apart PE-examen te doen. Daarnaast moeten alle klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact aantoonbaar op de hoogte zijn van de actualiteiten op hun vakgebied. Dit heet Permanent Actueel.

Veelvoorkomende begrippen Wft/PE

Onderwerp

Omschrijving

Vakbekwaamheidsstelsel

Het vakbekwaamheidsstelsel bestaat uit het behalen van een beroepskwalificatie. Hierna dienen de volgende 2 onderdelen gedaan te worden: de PE-examenverplichting en Permanent Actueel.
Beroepskwalificatie Een beroepskwalificatie is een stapeling van (meerdere) module(s). Zie hiervoor het overzicht van de beroepskwalificaties.

Vakbekwaamheidsbouwwerk

Alle beroepskwalificaties vallen onder het vakbekwaamheidsbouwwerk. Inzicht krijgen in welke modules je dient te behalen om een beroepskwalificatie te halen, klik dan hier.

 

Initiële examens
Je dient één of meer initiële examens met minimaal een score van 68% af te sluiten om een beroepskwalificatie te behalen.
Module Iedere beroepskwalificatie is opgebouwd uit één of meerdere losse modules. Voor elke beroepskwalificatie dien je minimaal in het bezit te zijn van de module Wft Basis.
PE

Permanente Educatie

PE-examen

Zodra je in het bezit bent van een beroepskwalificatie dien je eenmaal in de drie jaar een PE-examen af te leggen.

PE-termijn

De termijn waarbinnen je het verplichte PE-examen moet behalen om je beroepskwalificatie (en dus je adviesbevoegdheid) geldig te houden.

PE-termijn 1: 1 april 2017 t/m 31 maart 2019 (inmiddels verstreken)
PE-termijn 2: 1 april 2019 t/m 31 maart 2022 (huidige PE periode)
PE-termijn 3: 1 april 2022 t/m 31 maart 2025

PE-plus Gedurende de periode van 1 april 2014 tot 31 december 2016 kon er, indien van toepassing, een PE Plus examen afgelegd worden om een beroepskwalificatie te behalen. Na het behalen van een PE Plus examen en het juist invullen van de Wft Scan ontving je automatisch het diploma voor de beroepskwalificatie. Vanaf 1 januari 2017 kunnen er geen PE Plus examens meer afgelegd worden.
Permanent Actueel

Naast de PE-examenverplichting dient een adviseur aantoonbaar op de hoogte te zijn binnen een beroepskwalificatie.


Problemen bij inloggen

Opleidingsportaal Hub

Hoe werkt het opleidingsportaal Hub?
Download de werkinstructie

Problemen bij inloggen op www.dukers-baelemans.nl

Ik ondervind problemen bij het inloggen op www.dukers-baelemans.nl. Wat moet ik doen?
Als je een opleiding wilt bestellen op www.dukers-baelemans.nl, dien je een account op de website te hebben of deze aan te maken. Weet je het wachtwoord niet meer? Klik dan op 'wachtwoord vergeten' om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Als je dan inderdaad een account op onze website hebt, ontvang je een e-mail met instructies om je wachtwoord te resetten.

Ik heb op de knop 'wachtwoord vergeten' geklikt, maar ontvang geen e-mail.
Als je met de ingevulde gegevens geen account op www.dukers-baelemans.nl hebt, worden jouw gegevens niet herkend. Heb je nog niet eerder een studie besteld op onze website waarbij je een account moest aanmaken? Kies dan voor de optie 'Is dit de eerste keer dat je een opleiding via deze website bestelt?' en maak een account aan.

Problemen bij inloggen op opleidingsportaal.dukers-baelemans.nl

Ik ben mijn wachtwoord vergeten om in te loggen op opleidingsportaal.dukers-baelemans.nl. Wat moet ik doen?
Als je je wachtwoord niet meer weet vraag je via de de knop 'wachtwoord vergeten' een nieuw wachtwoord aan. Klik op de link in de mail die je ontvangt en maak een nieuw wachtwoord aan. Als je een wachtwoord aanmaakt dat voldoet aan de eisen kom je terecht op de inlogpagina. Log in met je e-mailadres en aangemaakte wachtwoord.

Ik studeer via een werkgever. Hoe log ik in?
Het is mogelijk dat jouw werkgever een eigen opleidingsportaal heeft. De link om in te loggen op het portaal kan daardoor anders zijn. Informeer hierover bij je werkgever.

Ik wil inloggen maar in mijn browser staan mijn mailadres en wachtwoord al ingevuld met verkeerde gegevens. Wat moet ik doen?
Zorg ervoor dat je je wachtwoorden wist door je geschiedenis te wissen. Gebruik je een Apple-device? Ga dan bij 'Instellingen' naar de knop 'Accounts & wachtwoord' en wis daar je gegevens. Gebruik je een Android-device? Klik dan bij 'Instellingen' op de knop 'Privacy' en vervolgens 'Browsergegevens wissen'.

Ik blijf problemen ondervinden bij inloggen op de opleidingsportaal. Wat moet ik doen?
Blijf je na bovenstaande tips problemen houden? Maak dan een printscreen van de foutmelding die je krijgt op jouw scherm (via de printscreen knop op je toetsenbord) en mail deze naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur via 088-8288788.