Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
Dukers Baelemans 7426 Gespiegeld
  1. Home
  2. Subsidieregeling NL Leert Door

Subsidieregeling NL Leert Door

De coronacrisis heeft veel impact. Vrijwel iedereen heeft zo zijn zorgen. De economie is hard geraakt en de arbeidsmarkt verandert razendsnel. Dit vormt natuurlijk een bedreiging, maar biedt ook kansen. Wellicht ben je onzeker over jouw toekomst in je huidige functie. Of misschien ben je juist optimistisch maar nog zoekende naar mogelijkheden. In beide gevallen wil de overheid jou stimuleren om te investeren in de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden. Dit ondersteunt de overheid ook financieel met de regeling ‘NL Leert Door’. Met deze regeling kun jij kosteloos een opleiding volgen die jouw positie op de arbeidsmarkt versterkt.  

Voor wie is NL Leert Door bedoeld?

De regeling NL Leert Door is bedoeld voor de beroepsbevolking vanaf 18 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd, die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit geldt voor zowel de werkzoekenden als voor de werkenden (loondienst, flexwerkers, zelfstandig ondernemers en ZZP’ers). Ook is de regeling een helpende hand voor werkgevers die gebruik maakten van de NOW 2-regeling. Zij hebben namelijk een inspanningsverplichting om hun medewerkers te stimuleren om aan bij- of omscholing te doen. Deze regeling maakt het leren en ontwikkelen bereikbaar.

Wat is het doel van NL Leert Door?

Door technologie, digitalisering, verduurzaming en maatschappelijke ontwikkelingen verandert ons werk snel. Hierdoor is er nieuwe kennis en zijn er nieuwe vaardigheden nodig. De subsidieregeling NL Leert Door stimuleert bij- en omscholing. Hierdoor kun jij je aanpassen aan wat nodig is om je arbeidsmarktpositie te verbeteren en duurzaam inzetbaar te blijven. Op die manier houd je zelf de regie over je loopbaan in een veranderende omgeving en verklein je het risico op werkloosheid. Als werkzoekende helpt de regeling je om sneller aan een baan te komen. De coronacrisis maakt dit nóg belangrijker.

Welke soort opleidingen kun je volgen met de NL Leert Door-regeling?

Er zijn drie categorieën van (online) opleidingen waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Deze categorieën zijn:

  • Zelfstudiepakketten om nieuwe kennisgebieden en vaardigheden te ontdekken.
  • Cursussen voor vakgerichte bijscholing met persoonlijke begeleiding en ondersteuning.
  • Opleidingen die een eerste stap kunnen zijn naar een andere loopbaan (beroep of sector) met betere kansen.

Dit is een ideale manier om jouw kennis of vaardigheden uit te breiden en te updaten. Zo verkrijg je competenties die jou binnen je huidige werk of bedrijf meer mogelijkheden geven. Of je ontwikkelt en vergroot je mogelijkheden om een baan te vinden bij een ander bedrijf of binnen een andere sector.

Een leven lang leren is de basis voor een succesvolle toekomst!

Wat kan Dukers & Baelemans voor jou betekenen met NL Leert Door?

Helaas kunnen we daar nog niet met zekerheid over communiceren. Wij volgen hoe de NL Leert Door-regeling verder vorm wordt gegeven en op welke wijze Dukers & Baelemans je hierbij kan faciliteren.

We houden je op de hoogte.

Dukers Baelemans 7029

Dukers & Baelemans maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk ons privacybeleid en cookieverklaring voor meer informatie.