Financieringsadvies MKB

MKB ondernemers hebben te maken met diverse veranderingen die elkaar in hoog tempo opvolgen: nieuwe technologieën, innovatieve business modellen en veranderende klantbehoeften. Daarnaast is het zakelijk financieringslandschap verrijkt met nieuwe financieringsvormen en -partijen, waardoor er ook buiten de bancaire sector haalbare en – soms beter passende – financieringsoplossingen zijn. Dit zorgt ervoor dat de MKB ondernemer behoefte heeft aan een adviseur die niet alleen over de juiste vakinhoudelijke kennis en goede advies- en gespreksvaardigheden beschikt, maar daarnaast ook als regisseur in het belang van de ondernemer op strategisch vlak kritisch meedenkt.

Ben jij een starter in de financiële sector die zich wil focussen op financieringsadvies voor het MKB? Of ben je reeds werkzaam als particulier of zakelijk adviseur in de bancaire sector, financiële sector of accountancy en wil je je ontwikkelen tot een strategisch financieringsadviseur voor het MKB? Dukers & Baelemans biedt diverse opleidingen op het gebied van financieringsadvies voor het MKB. Op deze pagina vind je een overzicht van ons aanbod.

E-learnings

Basismodules voor (startende) commerciële ondersteuners bedrijfsfinancieringen met een elementaire voorkennis van bedrijfseconomische en juridische basisbegrippen. Na het bestuderen van de digitale zelfstudiemodules ben je een betere gesprekspartner voor de klant en financieringsadviseur. De modules zijn los van elkaar te volgen.

Jaarrekening lezen
Integrale bedrijfsanalyse
Kredietbehoefte en financieringsvormen
Juridische aspecten
Fiscale aspecten
Cashmanagement

Vooropleiding Financieringsadviseur MKB

In een leertraject van zes à zeven maanden leer je de meest relevante kennis op het gebied van bedrijfsfinanciering. Deze praktijkgerichte opleiding bestaat uit zes modules en kent een mix van digitale zelfstudie (voorbereiding), contactdagen (praktijkgerichte casuïstiek) en videofeedbacksessies (borging van het behandelde thema). Na deze opleiding ben je in staat om klanten en financieringsadviseurs te assisteren bij hun financieringsvraagstukken en kun je eventueel doorstromen naar de Post-HBO Financieringsadviseur MKB.

Meer over deze opleiding vind je hier.

Post-HBO Financieringsadviseur MKB

Deze post-HBO opleiding bestaat uit drie modules die over een periode van acht maanden behandeld worden. Bij de post-HBO Financieringsadviseur MKB staan bedrijfsfinancieringen centraal. Je verbetert jouw advies- en gespreksvaardigheden en je leert om met een strategische blik kritische vragen te stellen in het belang van jouw klant. Mix van digitale zelfstudie (voorbereiding), contactdagen (verdieping, koppeling met de praktijk en advies- en gespreksvaardigheden) en huiswerkopdrachten (borging door toepassing kennis en (analyse) vaardigheden op praktijksituaties). 

Instroomvereiste

  • Vooropleiding Financieringsadviseur MKB (alle kennistoetsen van de zelfstudiemodules behaald) òf
  • Het behalen van een instaptoets (90 vragen over de zes thema's benoemd bij de Digitale zelfstudiemodules)

Meer over deze opleiding vind je hier.

Masterclasses

Eendaagse trainingen over relevante en actuele onderwerpen binnen het vakgebied financieringsadvies voor het MKB. Je doet niet alleen kennis op maar leert ook hoe je deze toepast in de praktijk. Training op basis van een blended aanpak: combinatie van een digitale leeromgeving en contactdag.

Masterclass Business Model Canvas
Masterclass Borgstelling MKB-kredieten

Gerelateerde artikelen

Vergroot de financierbaarheid van het mkb met het borgstelling mkb-krediet

Lees meer

Business Model Canvas: tool voor een MKB in transitie

Lees meer

Juridische aspecten bij bedrijfsopvolging

Lees meer