Voor de Financieel Planner: PE FFP 2018-2019

Als Financieel Planner krijg je in de periode 2018-2019 te maken met twee verschillende PE-vormen: ‘Kennis & Actualiteit’ en ‘Praktijktoepassing’. Voor beide onderdelen biedt Dukers & Baelemans leerprogramma’s aan.

Kennis & Actualiteit (K&A)

Binnen het onderdeel K&A dien je als FFP’er elk jaar 14 punten te behalen; over twee jaar gezien dus 28 punten. Die punten kun je op vijf verschillende manieren vergaren:

- K&A Vakartikelen: via FFP, minimaal 4 punten
- K&A Webinars: via FFP, minimaal 2 punten
- K&A Expert Meeting: via FFP Congres en FFP Forum
- K&A Actualiteitenprogramma: via opleidingsinstituut, maximaal 4 punten
- K&A Wft/PA-abonnement: via opleidingsinstituut, maximaal 4 punten
- Post-HBO Financieel Advies MKB, maximaal 4 punten

LET OP: Heb je via Dukers & Baelemans een Permanent Actueel abonnement lopen voor de module Wft Hypothecair Krediet, Vermogen, Inkomen of Pensioen? Dan delen wij deze gegevens op jouw verzoek met de Stichting FFP voor de registratie van de 4 K&A punten. Stuur hiervoor een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl met hierin je voor- en achternaam, geboortedatum, FFP-nummer en de vermelding dat je ons toestemming geeft om jouw deelname aan Permanent Actueel door te geven aan de Stichting FFP.  

Praktijktoepassing (PT)

In de periode 2018-2019 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE FFP halen. Dukers & Baelemans biedt twee verschillende, klassikale trainingen aan:

- PE FFP 2018-2019 Loondienst/particulier (2-daags)
- PE FFP 2018-2019 Vermogende particulier/DGA (2-daags)

In onze klassikale opleidingen trainen we met behulp van concrete casuïstiek op kennis, vaardigheden en gedrag. Ter voorbereiding op de contactdag(en) bestudeer je de relevante actualiteiten in onze digitale leeromgeving. Tijdens de contactdag(en) brengen we deze actualiteiten vervolgens naar de praktijk. We gaan onder andere aan de slag met de inventarisatie van klantgegevens, het analyseren van klantcasussen en het voeren van inhoudelijke klantgesprekken. Daarbij combineren we de opgedane kennis met jouw vaardigheden en gedrag. Dit stelt je in staat om het geleerde direct toe te passen in jouw adviespraktijk. Om je voldoende tijd en ruimte te geven om te oefenen met je competenties, beperken we de groepen tot maximaal 12 deelnemers.

Een 2-daagse opleiding levert 12 punten PE FFP op.


Combinatie PE FFP en PE SEH
Ben je naast gecertificeerd Financieel Planner ook Erkend Financieel Adviseur? Let dan op! Binnen het FFP-onderdeel ‘Praktijktoepassing’ levert de 2-daagse klassikale PE FFP-training ‘Loondienst/particulier’ van Dukers & Baelemans óók punten op voor je PE SEH. De SEH-onderwerpen ‘Nieuw huwelijksvermogensrecht en vaststellen aandeel eigenwoningschuld’ en ‘Fiscaliteiten’ zijn in deze trainingen verwerkt. Je verdient met deze PE FFP-opleiding dus niet alleen 12 PE-punten voor je PE FFP maar ook 12 punten voor je PE SEH. Voorwaarde voor het behalen van de PE SEH punten is dat je de opleiding vóór 31 januari 2020 volgt.

Wil je meer weten over de PE SEH? Bekijk dan onze themapagina 'Voor de Erkend Financieel Adviseur: PE SEH 2019'.

Vermogensplanner
De PE FFP-training ‘Vermogende particulier/DGA’ is ook gericht op de Vermogensplanner.