Terug naar het overzicht

Nieuwe functionaliteiten in 'Mijn Wft'

Vanaf 4 april wordt "Mijn Wft" uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Vanaf deze datum heb jij toegang tot jouw digitale Wft-diploma’s en certificaten én kun je deze downloaden. Naast digitale versies blijven ook papieren diploma’s en certificaten bestaan. 

31-03-2023
2 minuten

Wat is Mijn Wft van DUO?

Mijn Wft geeft je toegang tot het digitaal Wft-register waarin je kunt zien welke persoonsgegevens van jou gebruikt worden en voor welke beroepskwalificaties je adviesbevoegd bent. Ook kunnen je behaalde examenresultaten (vanaf 2014) inzien, zien welke diploma’s en certificaten je wanneer met welk resultaat hebt behaald. Via Mijn Wft kun je direct doorlinken naar Mijn diploma’s voor de diploma’s en certificaten. Je kunt inloggen met jouw DigiD op www.duo.nl/wft.

Wil jij weten welke examens je vóór 01-04-2025 moet behalen om jouw beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden of uit te breiden? Met de gratis online tool Wft & PE checker ontvang je in slechts drie stappen een persoonlijk studieadvies.

Wat is Mijn diploma’s?

Mijn diploma’s is vanaf 4 april gekoppeld aan het Wft-register. In dit register staan jouw Wft diploma’s en certificaten. Een digitaal uittreksel uit Mijn diploma’s is een officieel document van DUO. Het is daarom een geldig bewijsstuk van een behaald diploma of certificaat. DUO zal deze papieren diploma’s en certificaten blijven versturen, zodat exameninstituten deze kunnen uitreiken. Dit betekent dat papieren en digitale diploma’s en certificaten naast elkaar blijven bestaan.

Hoe werkt het?

Ben je geslaagd? Binnen 48 uur is het diploma of certificaat beschikbaar in Mijn diploma’s. Eerder behaalde diploma’s en certificaten (uit 2014 of later) staan ook in Mijn diploma’s. Inloggen op Mijn diploma’s doe je met jouw DigiD, dit kan via Mijn DUO of rechtstreeks via Mijn Wft: https://duo.nl/zakelijk/wet-op-het-financieel-toezicht/inloggen/.

Na het inloggen kan je jouw diploma’s of certificaten downloaden en opslaan. Printen van het digitale diploma of certificaat is toegestaan, maar daarbij verliest het zijn echtheidskenmerken.

 

Wat betekent dit voor jou als werkgever?

De medewerker beschikt via Mijn Wft over een eigen digitaal diplomadossier. Een fijne ontwikkeling, echter heb je als werkgever geen inzicht of toegang tot Mijn Wft van je medewerkers. Je bent hiermee dus niet in control in het aantoonbaar voldoen aan de Wft.

Ben jij verantwoordelijk voor het op orde én aantoonbaar hebben van de vakbekwaamheid van de medewerkers van jouw bedrijf? Dan ontzorgen wij jou hiervoor via onze dienstverlening Kwalificaties. Met het kwalificatiedossier beschik je over de behaalde diploma’s en certificaten van deze medewerkers. Via het dashboard heb je niet alleen een compleet en realtime overzicht van de status van de vakbekwaamheid van alle medewerkers. Ook zorgen we automatisch voor toegang tot alle Wft, PE en PA opleidingen en examens op basis van het kwalificatieprofiel dat is vastgesteld voor de individuele medewerker. Dit ondersteunen we met tijdige notificaties voor zowel de organisatie als de medewerker.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via contact@dukers-baelemans.nl of 088 – 82 88 78.

Delen: