Contact Dukers Baelemans
 1. Home
 2. Service

Veelgestelde vragen en contact

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar een opleidingsadvies? We helpen je graag. Op deze pagina vind je een overzicht van de veelgestelde vragen, onze contactmogelijkheden en openingstijden. Kijk eerst of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

  • Heb je ooit iets besteld op onze website? Dan heb je destijds een account aangemaakt. Met deze gegevens kun je inloggen op Mijn D&B. In Mijn D&B vind je een overzicht van jouw gegevens, je bestellingen en je facturen. Let op: de inloggegevens die je hier gebruikt, zijn niet de inloggegevens voor het opleidingsportaal.

  • Via de button Mijn D&B rechtsboven op de website of https://opleidingsportaal.dukers-baelemans.nl log je in in het opleidingsportaal. Je hebt hier andere inloggegevens voor nodig dan voor het inloggen in Mijn D&B. Als je via een werkgever studeert kan de link voor het opleidingsportaal anders zijn. Informeer hiernaar bij je werkgever.

  • Als je een opleiding wilt bestellen op www.dukers-baelemans.nl, dien je een account op de website te hebben of deze aan te maken. Weet je het wachtwoord niet meer? Klik dan op 'wachtwoord vergeten' om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Als je dan inderdaad een account op onze website hebt, ontvang je een e-mail met instructies om je wachtwoord te resetten.

  • Als je je wachtwoord niet meer weet vraag je via de de knop 'wachtwoord vergeten' een nieuw wachtwoord aan. Klik op de link in de mail die je ontvangt en maak een nieuw wachtwoord aan. Als je een wachtwoord aanmaakt dat voldoet aan de eisen kom je terecht op de inlogpagina. Log in met je e-mailadres en aangemaakte wachtwoord.

  • Als je met de ingevulde gegevens geen account op www.dukers-baelemans.nl hebt, worden jouw gegevens niet herkend. Heb je nog niet eerder een studie besteld op onze website waarbij je een account moest aanmaken? Kies dan voor de optie 'Nieuwe klant' en maak een account aan.

  • Het is mogelijk dat jouw werkgever een eigen opleidingsportaal heeft. De link om in te loggen op het portaal kan daardoor anders zijn. Informeer hierover bij je werkgever.

  • Zorg ervoor dat je je wachtwoorden wist door je geschiedenis te wissen. Gebruik je een Apple-device? Ga dan bij 'Instellingen' naar de knop 'Accounts & wachtwoord' en wis daar je gegevens. Gebruik je een Android-device? Klik dan bij 'Instellingen' op de knop 'Privacy' en vervolgens 'Browsergegevens wissen'.

  • Blijf je na bovenstaande tips problemen houden? Maak dan een printscreen van de foutmelding die je krijgt op jouw scherm (via de printscreen knop op je toetsenbord) en mail deze naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur via 088-8288788.

  • Wanneer je de eerste keer inlogt in het opleidingsportaal krijg je een uitleg over hoe het opleidingsportaal werkt. Dit wijst zich vanzelf.

  • De beschikbare data en vervolgdata vind je per opleiding onderaan de inschrijfpagina.

  • Wanneer er geen datum op het inschrijfformulier staat, zijn de groepen volgeboekt en wellicht in aanvraag. In dit geval kun je contact met ons opnemen om informatie te ontvangen over wanneer de eerstvolgende cursus start. Je bereikt ons via contact@dukers-baelemans.nl of bel ons op 088-8288788. Je kunt je vraag ook via Whatsapp sturen naar 06-55 33 22 88.

  • Wij proberen bij het reserveren van een locatie zoveel mogelijk rekening te houden met een goede bereikbaarheid, zowel met het openbaar vervoer als per auto.

  • Informatie over de startdata en -tijden van jouw training vind je terug in onze bevestiging. Bij inschrijving via onze website ontvang je automatisch een voorlopige bevestiging. Uiterlijk 4 weken voor aanvang van de training stellen we vast of de training doorgaat en dan ontvang je van ons een definitieve bevestiging. Voor Wft Hotspot, PE SEH, PE SEH/PE FFP & PE FFP trainingen geldt dat er 2 weken voor aanvang van de cursusdag een beslissing wordt genomen.

  • Je kunt je examen niet bij Dukers & Baelemans boeken. Je boekt je Wft of PE examens eenvoudig via www.eifd.nl. Hier vind je ook een overzicht van de beschikbare data en locaties.

  • DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) verstrekt het certificaat nadat je geslaagd bent voor een examen. De certificaten worden door DUO verzonden naar het EIFD, vervolgens worden deze gescreend en verstuurd naar jouw privé adres. Dit kan circa 8 weken duren. Heb je na 8 weken nog geen certificaat ontvangen, dan kun je contact opnemen met het EIFD.

  • Heb je examen gedaan bij het EIFD? Dan kun je op www.eifd.nl terecht voor het aanvragen van de kopie.

  • Dit hangt af van de stichtingen waar je bij bent aangesloten en van de opleidingen waar het om gaat. Meer informatie hierover vind je op de website van het EIFD.

  • Het is mogelijk om na de aanvraag van een zelfstudiepakket ook een examentraining inclusief examen te boeken. Je kunt je dan inschrijven voor een Wft hotspottraining voor de module van jouw keuze.

  • Stuur een mail naar contact@dukers-baelemans.nl met vermelding om welke training het gaat en wij sturen je binnen 2 werkdagen een nieuwe bevestiging.

  • Je kunt op dit moment niet meerdere personen via de website inschrijven. Om meerdere personen tegelijk in te schrijven neem je contact met ons op via 088-8288788

  • Wij bieden de mogelijkheid je opleiding gespreid te betalen bij een bedrag boven € 1.000,-. We spreiden de betalingen over de periode van de opleiding. Hierbij hanteren we een maandelijkse betalingstermijn. Bij gespreid betalen geldt een opslag van 4%. Wil je gebruikmaken van deze mogelijkheid, geef dit dan bij ons aan. Je bereikt ons via contact@dukers-baelemans.nl of bel ons op 088-8288788. Je kunt je vraag ook via Whatsapp sturen naar 06-55 33 22 88.

  • Wanneer je niet beschikt over een organisatiecode, kan je deze bij je eigen werkgever opvragen. Let op, deze code is er alleen als jouw organisatie een contract met Dukers & Baelemans heeft. Wanneer je deze van jouw werkgever ontvangt, voer je deze in op onze website nadat je de bestelling hebt geplaatst. De factuur sturen we automatisch naar jouw werkgever. Als er geen code beschikbaar is vanuit de werkgever, dien jij zelf de factuur te voldoen en eventueel te declareren bij jouw werkgever. Is jouw werkgever geïnteresseerd is om over een code in gesprek te gaan? Dan komen we graag in contact.

  • Bij verkoop op afstand geldt voor de consument een bedenktermijn van 14 dagen. Wil je het product tijdens deze 14 dagen retourneren? Stuur dan een e-mail sturen naar contact@dukers-baelemans.nl. Wanneer het gaat om de aanschaf van een digitale opleiding waarbij aantoonbaar is dat de digitale leeromgeving veelvuldig gebruikt is, is het product helaas niet te retourneren.

  • Vaak is het mogelijk om een cursusdag op een andere datum of locatie in te halen. Stuur hiervoor jouw verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij bekijken de mogelijkheden en sturen je deze zo spoedig mogelijk per mail toe, zodat je kunt bekijken welke optie het beste schikt. Voor het verplaatsen van een cursusdag brengen wij kosten in rekening conform onze Algemene Voorwaarden.

  • Wanneer je een losse cursusdag annuleert, zoals bijvoorbeeld een PE bijeenkomst, zijn hier kosten aan verbonden conform onze Algemene Voorwaarden. Wanneer je niet aanwezig kunt zijn op één van de contactdagen van een leergang, kun je deze tegen administratie- en accommodatiekosten verzetten. Indien je de dag niet wenst in te halen, mailen we je het cursusmateriaal na afloop van de cursusdag.

  • We versturen het lesmateriaal voor een leergang bij bevestiging vier weken voorafgaand aan de eerste cursusdag. De inloggegevens voor een zelfstudiepakket ontvang je nadat de betaling succesvol is afgerond binnen een uur.

  • Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers in de groep. Neem voor meer informatie contact met ons op via contact@dukers-baelemans.nl. Je kunt ons ook bellen op 088-8288788 of stuur ons een bericht via Whatsapp 06-55 33 22 88.

  • In de definitieve bevestiging vind je informatie met betrekking tot de voorbereiding voor de eerste cursusdag.

  • Wij bieden geen losse verkoop aan van studiemateriaal. Uiteraard bieden we deze materialen wel aan bij het volgen van een leergang of zelfstudie (check de cursusinformatie op onze website om te zien welk studiemateriaal is inbegrepen).

  • We hechten veel waarde aan papierarm en milieubewust werken. Om deze reden willen we onze cursisten stimuleren om gebruik te maken van online syllabi. Bij de meeste opleidingen zijn de syllabi zijn ook terug te vinden in de digitale leeromgeving.

  • Als Permanent Actueel abonnee verwacht je van ons actuele, relevante en kwalitatief hoogstaande artikelen. Om deze kwaliteit ook in de toekomst te kunnen blijven bieden, kunnen we helaas niet anders dan de prijs aanpassen.

    

   Zo garanderen we je een veilige leeromgeving en de meest actuele en relevante content om jouw actuele vakbekwaamheid permanent aan te tonen.

  • Jammer! We zien je niet graag gaan. Je kunt je abonnement opzeggen door een mailtje te sturen naar contact@dukers-baelemans.nl. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

  • Wanneer je wilt gaan adviseren binnen de financiële dienstverlening, moet je beschikken over een beroepskwalificatie. Door middel van het behalen van één of meerdere Wft-examens kun je het Wft-diploma voor de Wft-beroepskwalificatie behalen. Ga naar onze Wft Vakbekwaamheid themapagina voor meer informatie over het Wft-examen en om te zien welke opleidingen zorgen voor een optimale voorbereiding op het examen.

  • De eerste PE-examenperiode is dan van 1 april 2025 tot 1 april 2028. In onze gratis tool Wft & PE checker kun je precies zien welke (Wft) PE examens je vóór 01-04-2028 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden.

  • Wij adviseren je om jouw studie z.s.m. af te ronden in de 2022 zelfstudie en om vóór 1 april examen te doen.  

  • Dan is de informatie over Wft 2023 voor jou niet van belang. Je bereidt je dan nog met de 2022 lesstof voor op je examen. 

  • Cursisten die pas na 1 april op examen gaan, doen er verstandig aan pas verder te studeren als de lesstof op 1 april aangepast is aan Wft 2023. 

  • Vanaf 1 april studeer je verder in de 2023 versie van jouw zelfstudie. Door de update van het lesmateriaal en aanpassing van de opbouw van de zelfstudie valt jouw 2022 studievoortgang terug. 

   De vernieuwde zelfstudie bevat de vernieuwde syllabus en 2023 naslagwerken. 

   De scores van jouw ‘kennisopname’ en ‘kennisniveau’ in Brainpower blijven behouden en vallen alleen terug voor onderdelen met gewijzigde/nieuwe leerdoelen. 

   Wanneer je blijft oefenen in Brainpower kun je jouw kennisniveau en opname snel verhogen. Brainpower weet zelf welke leerdoelen je nog niet of niet volledig beheerst en zal deze als eerste aanbieden. 

  • Bij voorkeur niet, jouw 2022 syllabus is een niet geactualiseerde versie met een andere volgorde van de inhoud. De 2023 syllabus sluit volledig aan bij de vernieuwde opbouw van de leeromgeving. Door alle aanpassingen en verschuivingen op detail niveau is het helaas niet mogelijk om de verschillen tussen de nieuwe en oude syllabus aan te geven. 

  • Jouw inschrijving is ongewijzigd. Wel verandert op 31 maart de naam van de opleiding ‘Wft 2022 – zelfstudie’ in ‘Wft 2023 – zelfstudie’. Voor PE 2022-2025 – zelfstudie blijft de naam hetzelfde. 

   Opnieuw inschrijven is niet nodig, je blijft in dezelfde opleiding studeren en vindt in deze opleiding vanaf 1 april automatisch de aangepaste lesstof. Cursisten houden toegang tot de Wft 2023 versie tot 1 jaar na aanschaf van de Wft 2022 versie. 

   • Ik heb 80/80/80 score bereikt in mijn 2022 zelfstudie op 30 maart:
    De couponcode voor het boeken van een examen kun je gebruiken zodra jouw ‘kennisopname’, ‘kennisniveau’ en ‘voortgang’ respectievelijk 80/80/80 scoren in de leeromgeving. Heb jij dit op 30 maart al bereikt? Dan blijft ook na 1 april deze couponcode beschikbaar in jouw leeromgeving en kun je daarmee jouw examen boeken.  
   • Ik heb 80/80/80 score niet bereikt in mijn 2022 zelfstudie op 30 maart: 
    Wanneer je niet voldoet aan de 80/80/80 regel kun je geen examen inplannen. Vanaf 1 april studeer je verder in de 2023 versie van jouw zelfstudie. Door de update van het lesmateriaal en aanpassing van de opbouw van de zelfstudie vallen jouw scores voor ‘kennisopname’, ‘kennisniveau’  en ‘voortgang’ in de zelfstudie terug voor onderdelen met gewijzigde/nieuwe leerdoelen.  

   Blijf oefenen in Brainpower om jouw kennisniveau en opname te verhogen. Brainpower weet zelf welke leerdoelen je nog niet of niet volledig beheerst en zal deze als eerste aanbieden. 

  • De wijziging geldt voor de meeste modules, maar niet voor alle.  

   Wft Inkomen en Wft Pensioen behouden dezelfde opbouw, wel zijn deze waar mogelijk ingekort. Voor deze twee modules is de impact op de studievoortgang minimaal, wel krijg je te maken met nieuwe actualiteiten en aanpassing van cijfers en wet- en regelgeving die vanaf 1 april door het CDFD op het examen worden getoetst. 

  • Wij informeren je via de nieuwsberichten in de digitale leeromgeving. Deze vind je onder de tegel “nieuws”. 

  • Wij sluiten de zelfstudies voor korte tijd op 31 maart na start van het laatste geplande examen die dag om de wijzigingen door te voeren. Dit zodat je vanaf 1 april in de vernieuwde leeromgeving kunt studeren. 

  • Heb je examentraining via videoleren afgenomen om je extra voor te bereiden op het Wft examen? Opnieuw inschrijven is niet nodig, je blijft in dezelfde opleiding studeren. De Wft 2022 versie wordt stap voor stap geactualiseerd. Vanaf 1 april heb je toegang tot nog relevante bestaande video leercontent vanuit de 2022 omgeving. Deze video leercontent wordt z.s.m. aangevuld met 2023 content in de huidige leeromgeving.

  • Heb je Wft - Extra Oefenexamens afgenomen om je extra voor te bereiden op het Wft examen? Opnieuw inschrijven is niet nodig, je blijft in dezelfde opleiding studeren. De Wft 2022 versie wordt stap voor stap geactualiseerd. De oefenexamens blijven beschikbaar en we werken in april aan de optimale aansluiting op de nieuwe examens. 

  • Heb je PE examentraining via videoleren afgenomen om je extra voor te bereiden op het PE Wft examen? Opnieuw inschrijven is niet nodig, je blijft in dezelfde opleiding studeren. De PE 2022-2025 video leeromgeving wordt stap voor stap geactualiseerd. Vanaf 1 april heb je toegang tot nog relevante bestaande video leercontent vanuit de 2022 omgeving terwijl wij werken aan de aansluiting op de nieuwe examens. Uiterlijk medio mei is dit gereed. 

  • Heb je PE - Extra Oefenexamens afgenomen om je extra voor te bereiden op het Wft examen? Opnieuw inschrijven is niet nodig, je blijft in dezelfde opleiding studeren. De PE 2022-2025 – Extra Oefenexamens wordt stap voor stap geactualiseerd. De 2022 versie blijft beschikbaar en we werken aan de aansluiting op de nieuwe examens. Naar verwachting zijn deze oefenexamens uiterlijk medio mei in 2023 versie beschikbaar. 

  • Dit is afhankelijk van jouw diploma's en de registers waarbij je bent aangesloten. Voor een studieadvies op maat neem je contact met ons op via contact@dukers-baelemans.nl of 088-8288788.

  • Wanneer je bericht krijgt van een stichting/federatie dat jouw punten niet zijn aangemeld, stuur dan een e-mail naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij melden jouw punten dan opnieuw aan.

  • De eerste periode is dan van 1 april 2019 tot 1 april 2022. In deze 3 jaar moet je het verplichte PE-examen behalen. In onze gratis tool Wft & PE checker kun je precies zien welke (Wft) PE examens je vóór 01-04-2022 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties (en dus jouw adviesbevoegdheid) te behouden.

  • Er is sprake van vaste PE-termijnen, die voor iedereen gelijk zijn. Je kunt binnen deze PE-termijn zelf bepalen wanneer je op examen gaat. De PE-termijnen zijn:

   • PE-termijn 1: 1 april 2017 t/m 31 maart 2019 (inmiddels verstreken)
   • PE-termijn 2: 1 april 2019 t/m 31 maart 2022 (huidige PE periode)
   • PE-termijn 3: 1 april 2022 t/m 31 maart 2025
  • Je bent vrij om te kiezen wanneer je in een bepaalde PE-periode op PE-examen gaat. Dit is een algemene regel. Mogelijk heeft je werkgever specifieke afspraken met je gemaakt over wanneer je het PE-examen moet behalen.

  • Er is in het nieuwe Wft-stelsel geen PE-cursusdag waarmee je direct je PE-punten kunt behalen. Je moet een PE-examen afleggen om je beroepskwalificatie te behouden. Naast het PE-examen moet je ook gedurende de gehele periode Permanent Actueel te blijven.

  • Wanneer je voor 1 april 2019 niet in de gelegenheid bent geweest om het PE-examen af te leggen, het PE-examen niet hebt behaald of je was in de PE-periode 1 april 2017 tot 31 maart 2019 geen adviserende medewerker, dan heb je de mogelijkheid om na 1 april 2019 een bijzonder examen af te leggen. Pas na het behalen van dit bijzonder examen mag je weer klanten adviseren. Na het behalen van dit bijzonder examen start de PE-examenperiode weer op. Je moet dan in de eerstvolgende PE-periode het PE-examen op normale wijze afleggen. Meer over het bijzondere examen vind je hier.

  • Na het behalen van beroepskwalificaties blijf je adviesbevoegd door per vaste PE-periode met goed gevolg een PE-examen af te leggen. Met een PE-examen onderhoud je de adviesbevoegdheid van de gehele beroepskwalificatie. Als een beroepskwalificatie uit meerdere modules is opgebouwd, kun je volstaan met één PE-examen. Je hoeft dan niet voor de adviesbevoegdheid van de onderliggende beroepskwalificatie(s) een apart PE-examen te doen. Daarnaast moeten alle klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact aantoonbaar op de hoogte zijn van de actualiteiten op hun vakgebied. Dit heet Permanent Actueel.

  • De prijzen zijn exclusief het examen tenzij anders vermeld.

  • Heb je een opmerking of klacht over onze dienstverlening? Dan horen wij dat graag. Je kunt jouw opmerking/klacht mailen naar contact@dukers-baelemans.nl. Wij gaan meteen voor je aan de slag.

Heb je hulp nodig?

Wil je meer informatie over een van onze opleidingen of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail, whatsapp (beiden ma t/m vrij van 8.00 tot 17.00 uur) of telefoon (ma t/m vrij van 9.00 tot 16.00 uur).

Contact Dukers Baelemans