Dukers Baelemans 6715
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Erkend financieel adviseur (SEH)

Erkend financieel adviseur (SEH)

Onze vakmensen staan voor je klaar om je te helpen. Al jaren verzorgen onze vakmensen  opleidingen voor professionals binnen het banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Onze trainingen richten zich zowel op theorie als de toepassing in de praktijk, zodat je alles direct kunt toepassen.

Werk je al bij een financiële instelling of ga je binnenkort aan de slag? Check dan onze opleidingen of neem contact op met onze cursistendesk voor vragen.

Erkend financieel adviseur worden

Om erkend financieel adviseur te worden, moet je in het bezit zijn van een geldig Wft-diploma Adviseur Hypothecair Krediet. Ben je daarnaast in het afgelopen jaar minimaal de helft van je tijd actief geweest als financieel adviseur? Dan kun je jezelf verbreden en verdiepen met de opleiding erkend financieel adviseur. Hierdoor ben je bewezen ervaren en vaardig als financieel adviseur. Vervolgens krijg je toegang tot de jaarlijkse opleidingen van de SEH en ontvang je nieuwsbrieven met informatie om je vakkennis op pijl te houden.

Opleiding erkend financieel adviseur

 

Adviesbevoegdheid behouden

Om jouw adviesbevoegdheid te behouden en jezelf erkend financieel adviseur te blijven noemen, moet je ieder jaar twaalf PE-SEH-punten behalen. Minimaal zes punten moeten uit categorie A komen. De andere punten mogen uit categorie A of B zijn. Met de opleiding "Eigenwoningregeling, oversluiten en familiebank" krijg je zowel punten in categorie A als categorie B. Andere opleidingen zijn verdeeld per categorie.

Categorie A

Categorie A opleidingen zijn vastgestelde opleidingen vanuit de SEH. Deze onderwerpen staan vast. Hier moet je minimaal één opleiding van volgen per jaar.

Categorie B

Categorie B opleidingen zijn vrije keuze. Bij Dukers & Baelemans bieden we hierin verschillende mogelijkheden aan. Er zit geen verplicht minimum aan het jaarlijks volgen van deze opleidingen, zolang je aan de totale eisen voldoet.

Combinatie financieel adviseur en financieel planner

Ben je naast Gecertificeerd Financieel Adviseur (SEH) ook Gecertificeerd Financieel Planner? Volg dan onze PE CFP opleidingen. Voor al onze CFP-opleidingen krijg je 6 PE SEH punten. Je kan dus zelf combinaties maken. Let wel op dat je minimaal 6 SEH-punten uit categorie A behaald om je adviesbevoegdheid te behouden.

Opleiding hypotheekacceptatie

Met deze opleiding verzamel je meer kennis en inzichten om tot een verantwoorde beslissing om een hypotheekaanvraag al dan niet te accepteren te komen. Zo komen alle relevante aspecten van het acceptatieproces aan bod, te beginnen met woninghypotheken voor consumenten en met buy to let voor professionals.