Financiele Sector Dukers Baelemans
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. CDD/KYC

CDD/KYC

In de financiële sector wordt voortdurend gewerkt aan het bestrijden van fraude, witwassen van geld en financiering van terrorisme. Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) spelen hierbij een cruciale rol.

 

Word een expert in het bestrijden van financiële criminaliteit met onze CDD/KYC opleidingen. Leer de fijne kneepjes van het vak en bescherm zo jouw organisatie tegen de risico's. 

Wat houdt CDD/KYC in?

CDD (Customer Due Diligence) en KYC (Know Your Customer) zijn termen die worden gebruikt in de financiële sector om te verwijzen naar het proces van het identificeren en verifiëren van de identiteit van klanten en het evalueren van hun risico op witwassen van geld, fraude en terrorismefinanciering.

Iemand die werkzaam is in het vakgebied van Compliance & Risk strijdt tegen financieel economische criminaliteit. Financieel professionals staan dagelijks in contact met relaties en kennen de klant als geen ander. Hierdoor worden inzichten, motivaties en drijfveren in kaart gebracht en kunnen verdachte transacties vroegtijdig opgemerkt worden. Als CDD/KYC professional draag je bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

Welke opleiding heb je nodig als CDD/KYC-analist?

Wil jij opgeleid of omgeschoold worden tot CDD/KYC-analist? Bij Dukers & Baelemans hebben we dé opleidingen om jou klaar te stomen tot het werkveld. Hieronder zie je welke onderdelen verplicht zijn om aan de opleidingsvereiste te voldoen (art. 35 Wwft) en welke opleidingen we aanbieden om verder te groeien in het vakgebied (masterclasses).

 

Voldoen aan opleidingsvereiste (art. 35 Wwft)

Wwft Introductie (CDD/KYC)

Deze e-learning neemt je mee in de basisprincipes de Wwft en CDD/KYC. De introductie is er voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD/KYC.

Wwft Verdieping (CDD/KYC)

Wwft Verdieping (CDD/KYC) is bedoeld voor iedereen die in de financiële sector dagelijks in aanraking komt met de uitvoering van CDD/KYC-beleid.

Wwft Permanent Actueel (CDD/KYC)

Wil je continu relevant en actueel blijven of wil je voldoen aan de opleidingsvereisten van de Wwft (artikel 35)? Wwft Permanent Actueel is een digitale zelfstudie waarin iedere maand een nieuwe actualiteit wordt toegevoegd.

Bekijk de e-learning

Bekijk de e-learning Schrijf je in

 

Een vliegende start als CDD/KYC-analist

Heb jij ambities in het CDD/KYC-domein? Dan maak je met deze opleiding een vliegende start in een vakgebied vol carrièrekansen. Deze praktijkgerichte opleiding leert je de meest relevante kennis en vaardigheden van een CDD/KYC-analist.  Specifieke voorkennis is niet vereist.  Tip: gebruik het STAP-budget!

Opleiding CDD/KYC-analist

 

CDD/KYC voor intermediairs

Veel intermediairs realiseren zich niet dat ook zij Wwft-plichtig kunnen zijn. In deze opleiding, specifiek gericht op hypotheekadviseurs en -ondersteuners, leer je daarom wat de kernverplichtingen Wwft zijn en hoe je hieraan kan voldoen. 

Opleiding CDD/KYC Intermediair