1. Home
  2. Opleidingen
  3. CDD/KYC

CDD/KYC

In de financiële sector wordt voortdurend gewerkt aan het bestrijden van fraude, witwassen van geld en financiering van terrorisme. Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) spelen hierbij een cruciale rol.

 

Met onze CDD/KYC opleidingen word je een expert in het bestrijden van financiële criminaliteit. Leer de fijne kneepjes van het vak en bescherm zo jouw organisatie tegen de risico's. 

Wat houdt CDD/KYC in?

CDD (Customer Due Diligence) en KYC (Know Your Customer) zijn termen die worden gebruikt in de financiële sector om te verwijzen naar het proces van het identificeren en verifiëren van de identiteit van klanten en het evalueren van hun risico op witwassen van geld, fraude en terrorismefinanciering.

Iemand die werkzaam is in het vakgebied van Compliance & Risk strijdt tegen financieel economische criminaliteit. Financieel professionals staan dagelijks in contact met relaties en kennen de klant als geen ander. Hierdoor worden inzichten, motivaties en drijfveren in kaart gebracht en kunnen verdachte transacties vroegtijdig opgemerkt worden. Als CDD/KYC professional draag je bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

Welke opleiding(en) heb ik nodig in CDD/KYC?

Welke opleidingen bij jou passen, zijn afhankelijk van je relevante vakkennis en werkervaring. Waar je nu ook in je ontwikkeling zit, wij helpen jou om je versneld te ontwikkelen in een vakgebied vol carrièrekansen.

Een vliegende start 

Heb jij ambities in CDD/KYC? Met deze opleiding maak jij een vliegende start in een vakgebied vol carrièrekansen.

 Specifieke voorkennis is niet vereist. 

Opleiding CDD/KYC-analist

Junior CDD/KYC opleidingen

Met onze zelfstudies en praktijktrainingen ontwikkel je de meest relevante kennis en vaardigheden van een junior CDD-analist. Zo leer je wat witwassen is, met welke kennis en vaardigheden je een cliëntenonderzoek uitvoert en hoe je klantrisico’s beheerst.

Jouw fundament voor een glansrijke carrière. 

Junior

Medior CDD/KYC opleidingen

Toe aan je volgende stap? Met onze medior praktijktrainingen verdiep je je in onderwerpen waar jij op je werk het verschil mee gaat maken. Leer bijvoorbeeld hoe om te gaan met een klant met cryptovermogen of ontdek hoe tussenpersonen criminelen helpen met witwassen via vastgoed.

Verdiep je kennis in CDD/KYC.

Medior

 

Ontdek meer over CDD/KYC

Op het YouTube kanaal van Dukers & Baelemans maak je kennis met jouw (toekomstige) docenten en geven we antwoord op vragen over jouw vakgebied.