Financiele Sector Dukers Baelemans
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. CDD/KYC

CDD/KYC

De financiële sector werkt continu aan het bestrijden van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) zijn daarbij van groot belang.

Wat houdt CDD/KYC in?

Bij Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) strijden we tegen financieel economische criminaliteit. Financieel professionals staan dagelijks in contact met relaties en kennen de klant als geen ander. Hierdoor worden inzichten, motivaties en drijfveren in kaart gebracht en kunnen verdachte transacties vroegtijdig opgemerkt worden. Met CDD/KYC draag je bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

Dukers_Baelemans_Opleiding_Overzicht_CDD_KYC

Welke opleiding heb je nodig als CDD/KYC-analist?

Wil jij jezelf ontwikkelen op het gebied van CDD/KYC, maar weet je niet welke opleiding voor jou geschikt is? Het schema hiernaast geeft aan welke onderdelen verplicht zijn om aan de opleidingsvereiste (art. 35 Wwft) te voldoen en welke opleidingen er zijn om verder te groeien in het vakgebied.

Voldoen aan opleidingsvereiste (art. 35 Wwft)

Volg een masterclass

 

 

Voldoen aan opleidingsvereiste (art. 35 Wwft)

Wwft Introductie (CDD/KYC)

Deze e-learning neemt je mee in de basisprincipes de Wwft en CDD/KYC. De introductie is er voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD/KYC.

Wwft Verdieping (CDD/KYC)

Wwft Verdieping (CDD/KYC) is bedoeld voor iedereen die in de financiële sector dagelijks in aanraking komt met de uitvoering van CDD/KYC-beleid.

Wwft Permanent Actueel (CDD/KYC)

Wil je continu relevant en actueel blijven of wil je voldoen aan de opleidingsvereisten van de Wwft (artikel 35)? Wwft Permanent Actueel is een digitale zelfstudie waarin iedere maand een nieuwe actualiteit wordt toegevoegd.

Bekijk de e-learning

Bekijk de e-learning Schrijf je in

 

Volg een CDD/KYC Masterclass

Alle masterclasses bestaan uit een 1-daagse opleiding waarbij je de keuze hebt tussen klassikaal of virtual classroom

Junior

Medior

Masterclass Klantbeeld organisaties Masterclass Transactieanalyse
Masterclass Reviews schrijven Masterclass Geografisch risico
Masterclass In gesprek met je klant Masterclass Complexe structuren en signaleren UBO's

 

Een vliegende start als CDD/KYC-analist

Heb jij ambities in het CDD/KYC-domein? Dan maak je met deze opleiding een vliegende start in een vakgebied vol carrièrekansen. Deze praktijkgerichte opleiding leert je de meest relevante kennis en vaardigheden van een CDD/KYC-analist.  Specifieke voorkennis is niet vereist.  Tip: gebruik het STAP-budget!

Opleiding CDD/KYC-analist

 

CDD/KYC voor intermediairs

Veel intermediairs realiseren zich niet dat ook zij Wwft-plichtig kunnen zijn. In deze opleiding, specifiek gericht op hypotheekadviseurs en -ondersteuners, leer je daarom wat de kernverplichtingen Wwft zijn en hoe je hieraan kan voldoen. 

Opleiding CDD/KYC Intermediair