1. Home
  2. Opleidingen
  3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)

Certified Financial Planner (CFP®/FFP)

Wil je mensen helpen hun financiële doelen te bereiken en hun toekomst veilig te stellen? Ontdek onze toonaangevende opleidingen om een gecertificeerde financieel planner (CFP®) te worden.

Financieel planner worden

Als financieel planner zorg je ervoor dat de klant een integraal overzicht krijgt van zijn financiële situatie én ben jij in staat om daadwerkelijk inzicht te geven in wat dit nu precies betekent. Op basis van de doelstellingen en risicobereidheid van de klant zorg je voor een passend advies waarmee de klant zijn wensen kan realiseren.

Wil jij voor financiële rust zorgen bij je klanten en voorbereid zijn op de toekomst? Dan is financiële planning de volgende stap in jouw carrière!

Ontdek meer over CFP

Maak kennis met jouw (toekomstige) trainers op het YouTube kanaal van Dukers & Baelemans. Ook vind je het antwoord op belangrijke vragen over jouw vakgebied, kort en eenvoudig uitgelegd door een van de specialisten. 

            

FAQ

Wat is een Certified Financial Planner (CFP)?

Een Certified Financial Planner (CFP) is een gekwalificeerde professional die uitgebreide kennis en expertise heeft op het gebied van financiële planning. CFP's bieden deskundig advies over diverse financiële aspecten, waaronder beleggingen, belastingen, pensioenplanning en vermogensbeheer.

Wat is de rol van de Stichting FFP in financiële planning en certificering?

De Stichting FFP (Federatie Financieel Planners) is een toonaangevende organisatie in Nederland die verantwoordelijk is voor het bevorderen van professionele financiële planning en het beheer van het CFP®-keurmerk. Ze stellen hoge normen voor certificering en zorgen ervoor dat CFP-professionals voldoen aan strikte ethische en professionele eisen. Het behalen van een CFP-certificering is een erkenning van de hoge standaarden van de Stichting FFP en hun inzet voor de financiële planningsector. Onze opleidingen zijn ontworpen om je voor te bereiden op de certificeringseisen van de Stichting FFP, zodat je kunt uitblinken als een gecertificeerde financieel planner.

Wat houdt het nieuwe CFP-bouwwerk in?

Per 1 januari 2023 is er een nieuw vakbekwaamheidsbouwwerk voor Certified Financial Planners (CFP®). De stichting FFP richt zich met het nieuwe bouwwerk op life-events van klanten, waardoor je als CFP vanaf 2023 veel beter aansluit op de financieel professional en zijn klant.

In het nieuwe CFP® bouwwerk zie je precies welke weg je af dient te leggen. Met ons Certified Financial Planner® voordeelpakket begeleiden we je van start tot finish. Onze opleidingen zijn helemaal up-to-date volgens het nieuwe CFP®-bouwwerk, zodat jij optimaal voorbereid je theorie- en praktijkexamen kan gaan doen.

We horen graag van je!

Wil je meer informatie over onze CFP opleidingen of een studieadvies op maat? Wij staan voor jou klaar via e-mail, telefoon of Whatsapp (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).

Incompany (maatwerk)

Wil je weten hoe we jouw medewerkers kunnen voorbereiden én doorontwikkelen op het gebied van financiële planning? Met onze jarenlange ervaring in het verzorgen van hoogwaardige incompany-opleidingen en het ontwikkelen van leerlijnen en leertrajecten in samenwerking met partners, staan we klaar om jouw medewerkers versnelt te ontwikkelen in de dynamische financiële wereld.

Cursistendesk Dukers Baelemans
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans