Dukers Baelemans 6261
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)

Certified Financial Planner (CFP®/FFP)

Certified Financial Planner worden of CFP'er blijven? Hier vind je de opleidingen die jou helpen je doel te bereiken.

Hoe word je Certified Financial Planner®

Als financieel planner zorg je ervoor dat de klant een integraal overzicht krijgt van zijn financiële situatie én ben jij in staat om daadwerkelijk inzicht te geven in wat dit nu precies betekent. Op basis van de doelstellingen en risicobereidheid van de klant zorg je voor een passend advies waarmee de klant zijn wensen kan realiseren.

Wil jij voor financiële rust zorgen bij je klanten en voorbereid zijn op de toekomst? Dan is financiële planning de volgende stap in jouw carrière!

Het nieuwe CFP bouwwerk

Per 1 januari 2023 is er een nieuw vakbekwaamheidsbouwwerk voor Certified Financial Planners (CFP®). De stichting FFP richt zich met het nieuwe bouwwerk op life-events van klanten, waardoor je als CFP vanaf 2023 veel beter aansluit op de financieel professional en zijn klant.

In het nieuwe CFP® bouwwerk zie je precies welke weg je af dient te leggen. Dit start met een digitale zelfstudie of een uitbreiding met trainingen, na het volgen van een van deze studievormen en de examentraining ben je klaar om het theorie-examen CFP af te leggen bij de stichting FFP. Na het theorie-examen volgt in het nieuwe bouwwerk een profielkeuze. 

Wil je naast het fundament jezelf nog meer specialiseren in één van de vier CFP profielen? Dan kan je binnenkort deelnemen aan de specialisatiemodules. Deze opleidingsdagen hebben onze vakinhoudelijke collega's op dit moment nog in ontwikkeling. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze specialisatiemodules? Laat het ons weten door te mailen naar contact@dukers-baelemans.nl

 

CFP®-gecertificeerd blijven

Met de wijziging van het CFP bouwwerk verandert de PE-cyclus met PT- en K&A-punten niet. Huidige CFP-leden kwalificeren zich per 1 januari 2023 voor alle vier de profielen. Ben je CFP®-gecertificeerd? Dan moet je in de periode 2022-2023 12 PE CFP Praktijktoepassing (PT) punten en 28 PE CFP punten Kennis & Actualiteit (K&A) behalen om je CFP®-certificering te behouden.

PE CFP 2022-2023 - Praktijktoepassing (PT)

Opleiding Lesdagen PE-punten
Eigenwoningregeling en pensioen Tip! 2 dagen 12 PE CFP (PT) + 6A & 6B PE SEH
Complexe situaties in het hypotheekadvies 2 dagen 12 PE CFP (PT) + 6A & 6B PE SEH
Pensioen en andere oudedagsvoorzieningen 1 dag 6 PE CFP (PT) + 6B PE SEH
Vermogensopbouw binnen de financiële planning 1 dag 6 PE CFP (PT) + 6B PE SEH
Bedrijfsopvolging nu en in de toekomst 1 dag 6 PE CFP (PT) + 6B PE SEH
De eigenwoningregeling in partnerschapssituaties en bij overlijden 1 dag 6 PE CFP (PT) + 6A PE SEH
RFEA Actualiteitendagen 3-daagse 3 dagen 6 PE CFP PT (accreditatie in aanvraag) + 6B PE SEH punten (per contactdag)

PE CFP 2022-2023 - Kennis & Actualiteit (K&A)

Bij Dukers & Baelemans kun je K&A punten behalen via een Wft/PA-abonnement of het volgen van een Actualiteitenprogramma.

K&A Wft/PA-abonnement 
Heb jij bij ons een Permanent Actueel abonnement voor één van de modules Basis, Vermogen, Hypothecair Krediet, Inkomen of Pensioen? Dan delen wij deze gegevens op jouw verzoek met de Stichting CFP voor de registratie van de 4 PE CFP K&A punten. 

Opleiding PE-punten
E-learning Adviseur Duurzaam Beleggen 3 PE CFP K&A
E-learning Adviseur Duurzaam Wonen 3 PE CFP K&A
E-learning Financieel klantgedrag 3 PE CFP K&A
Leergang Estate planning 6 PE CFP K&A
RFEA Actualiteitendagen 3-daagse 6 PE CFP K&A