Dukers Baelemans 6261
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)

Certified Financial Planner (CFP®/FFP)

Certified Financial Planner worden of CFP'er blijven? Hier vind je de opleidingen die jou helpen je doel te bereiken.

Certified Financial Planner® worden

Als financieel planner zorg je ervoor dat de klant een integraal overzicht krijgt van zijn financiële situatie én ben jij in staat om daadwerkelijk inzicht te geven in wat dit nu precies betekent. Op basis van de doelstellingen en risicobereidheid van de klant zorg je voor een passend advies waarmee de klant zijn wensen kan realiseren.

Wil jij voor financiële rust zorgen bij je klanten en voorbereid zijn op de toekomst? Dan is financiële planning de volgende stap in jouw carrière!

Aansluiting op het nieuwe CFP-bouwwerk

Per 1 januari 2023 is er een nieuw vakbekwaamheidsbouwwerk voor Certified Financial Planners (CFP®). De stichting FFP richt zich met het nieuwe bouwwerk op life-events van klanten, waardoor je als CFP vanaf 2023 veel beter aansluit op de financieel professional en zijn klant.

In het nieuwe CFP® bouwwerk zie je precies welke weg je af dient te leggen. Met ons Certified Financial Planner® voordeelpakket begeleiden we je van start tot finish. Onze opleidingen zijn helemaal up-to-date volgens het nieuwe CFP®-bouwwerk, zodat jij optimaal voorbereid je theorie- en praktijkexamen kan gaan doen.

Wil je meer informatie over de opleidingen of een studieadvies op maat? We helpen je graag via contact@dukers-baelemans.nl of 088 - 82 88 788.

 

CFP®-gecertificeerd blijven

Met de wijziging van het CFP bouwwerk verandert de PE-cyclus met PT- en K&A-punten niet. Huidige CFP-leden kwalificeren zich per 1 januari 2023 voor alle vier de profielen. Ben je CFP®-gecertificeerd? Dan moet je in de periode 2022-2023 12 PE CFP Praktijktoepassing (PT) punten en 28 PE CFP punten Kennis & Actualiteit (K&A) behalen om je CFP®-certificering te behouden.

PE CFP 2022-2023 - Praktijktoepassing (PT)

Opleiding Lesdagen PE-punten
Eigenwoningregeling en pensioen Tip! 2 dagen 12 PE CFP (PT) + 6A & 6B PE SEH
Complexe situaties in het hypotheekadvies 2 dagen 12 PE CFP (PT) + 6A & 6B PE SEH
Pensioen en andere oudedagsvoorzieningen 1 dag 6 PE CFP (PT) + 6B PE SEH
Vermogensopbouw binnen de financiële planning 1 dag 6 PE CFP (PT) + 6B PE SEH
Bedrijfsopvolging nu en in de toekomst 1 dag 6 PE CFP (PT) + 6B PE SEH
De eigenwoningregeling in partnerschapssituaties en bij overlijden 1 dag 6 PE CFP (PT) + 6A PE SEH
RFEA Actualiteitendagen 3-daagse 3 dagen 6 PE CFP PT (accreditatie in aanvraag) + 6B PE SEH punten (per contactdag)

PE CFP 2022-2023 - Kennis & Actualiteit (K&A)

Bij Dukers & Baelemans kun je K&A punten behalen via een Wft/PA-abonnement of het volgen van een Actualiteitenprogramma.

K&A Wft/PA-abonnement 
Heb jij bij ons een Permanent Actueel abonnement voor één van de modules Basis, Vermogen, Hypothecair Krediet, Inkomen of Pensioen? Dan delen wij deze gegevens op jouw verzoek met de Stichting CFP voor de registratie van de 4 PE CFP K&A punten. 

Opleiding PE-punten
E-learning Adviseur Duurzaam Beleggen 3 PE CFP K&A
E-learning Adviseur Duurzaam Wonen 3 PE CFP K&A
E-learning Financieel klantgedrag 3 PE CFP K&A
Leergang Estate planning 6 PE CFP K&A
RFEA Actualiteitendagen 3-daagse 6 PE CFP K&A

 

Ontdek meer over CFP

Op het YouTube kanaal van Dukers & Baelemans maak je kennis met jouw (toekomstige) docenten en geven we antwoord op vragen over jouw vakgebied.