Dukers Baelemans 6261
  1. Home
  2. Opleidingen
  3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)

Certified Financial Planner (CFP/FFP)

Certified Financial Planner (CFP) worden? Of blijven? Hier vind je de opleidingen die jou helpen je doel te bereiken. Actueel, scherp geprijsd en zonder verborgen kosten.

CFP-certificering behouden   

Financieel planner worden

Het CFP-vakbekwaamheidsbouwwerk wijzigt per 1 januari 2023. Heb je vragen over het nieuwe CFP-bouwwerk en onze opleidingen om Certified Financial Planner (CFP) te worden? Neem dan contact met ons op via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.


CFP-certificering behouden 2022-2023

Met de wijziging van het CFP-bouwwerk verandert de PE-cyclus met PT- en K&A-punten niet. Huidige CFP-leden kwalificeren zich per 1 januari 2023 voor alle vier de profielen. Ben je CFP-gecertificeerd? Dan moet je in de periode 2022-2023 12 PE CFP Praktijktoepassing (PT) punten en 28 PE CFP punten Kennis & Actualiteit (K&A) behalen om je CFP-certificering te behouden. 

PE CFP 2022-2023 - Praktijktoepassing (PT)


Wij bieden vier 1-daagse opleidingen aan die ieder 6 PE CFP PT punten opleveren. Je kunt de opleidingen klassikaal of virtueel volgen. 

Kies uit de volgende opleidingen:

Ook bieden we één 2-daagse opleiding aan:

 

 

PE CFP 2022-2023 - Kennis & Actualiteit (K&A)


Bij Dukers & Baelemans kun je K&A punten behalen via een Wft/PA-abonnement of het volgen van een Actualiteitenprogramma.

K&A Wft/PA-abonnement 
Heb jij bij ons een Permanent Actueel abonnement voor één van de modules Basis, Vermogen, Hypothecair Krediet, Inkomen of Pensioen? Dan delen wij deze gegevens op jouw verzoek met de Stichting CFP voor de registratie van de 4 PE CFP K&A punten. 
Lees meer over Permanent actueel

K&A Actualiteitenprogramma Financieel planner worden

Het CFP-vakbekwaamheidsbouwwerk wijzigt per 1 januari 2023. De FFP zoekt meer aansluiting bij life-events van klanten. Door het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk directer te koppelen aan specifieke life-events en klantvragen, sluit de CFP in 2023 nog beter aan op de financieel professional en zijn klant.

Het examen tot financieel planner krijgt een modulaire opbouw en het CFP-register bestaat straks uit vier profielen: Inkomen en wonen, Vermogen, Familie en nalatenschap, Ondernemen.

CFP leergang - oude stijl

Ben jij Erkend Financieel Adviseur (EFA/SEH)? Dan kun jij onze verkorte leergang CFP volgen. Beide leergangen geven we in klassikale vorm. Wil je je enkel voorbereiden op het theorie-examen van de CFP? Kies dan voor de digitale zelfstudie. 

Het laatste theorie-examen (oude stijl) vindt plaats op 21 april 2023. Het laatste praktijkexamen (oude stijl) vindt plaats op 22 t/m 26 juni 2023. Op dit moment plannen we geen nieuwe data in voor deze leergangen en de examen- en assessmenttraining.

Heb je vragen over het nieuwe CFP-bouwwerk en onze opleidingen om Certified Financial Planner (CFP) te worden? Neem dan contact met ons op via 088 - 82 88 788 of contact@dukers-baelemans.nl.