1. Home
  2. Opleidingen
  3. Wft

Wft

Het behalen van je Wft-certificering(en) vormt de sleutel naar een succesvolle carrière in de financiële dienstverlening. Wij zorgen dat je doelgericht en stapsgewijs leert wat je moet weten voor het Wft-examen.

  • Examengericht leren
  • +100.000 cursisten gingen je voor
  • Sneller leren door de juiste begeleiding

Welke Wft opleiding zoek je?

Bij Dukers & Baelemans bieden we de beste opleiding aan voor iedere gewenste Wft-module. Je maakt de keuze uit: Basis, Consumptief Krediet, Hypothecair Krediet, Inkomen, Pensioen, Schade Particulier, Schade Zakelijk, Vermogen en Zorg. Weet jij al voor welke modules je op examen moet? Kies dan de studievorm die bij jou past en schrijf je in voor de gewenste Wft-module(s). Twijfel je nog? Doe de Wft & PE check

Kies de studievorm die bij jou past

 

Standaard

Voordeelpakket

Examengericht

E-learning

Representatieve oefenexamens

3

3

Extra oefenexamens in identieke software(i)

3

Incl. examen (t.w.v. € 161)

Prijs

€ 153

€ 345

 

Kies Standaard

Kies Voordeel

(i) Extra oefenexamens in identieke software: deze 3 extra oefenexamens maak je in exact hetzelfde systeem, opbouw en vraagstelling als het échte Wft examen zoals wordt afgenomen op alle erkende exameninstituten.

 

Wft oefenexamens

Extra Wft oefenexamens

Met deze extra oefenexamens krijg je toegang tot een leeromgeving in exact dezelfde software als het échte examen op alle erkende exameninstituten (exclusief bij Dukers & Baelemans)! Daardoor ben je optimaal voorbereid en ga je zonder stress op Wft-examen. 

Bestellen

In 3 stappen persoonlijk studieadvies

Wil jij weten welke (Wft) PE examens je vóór 01-04-2025 moet behalen om jouw huidige beroepskwalificaties te behouden?

Doe de Wft & PE check

D&B Wft en PE check studieadvies

FAQ

Wat is de Wet op het Financieel Toezicht (Wft)?

De Wet op het Financieel Toezicht (Wft) is een Nederlandse wet welke het toezicht regelt in de financiële dienstverlening. Het doel van de Wft is om consumenten te beschermen, de integriteit van de financiële markten te waarborgen en het vertrouwen in de financiële sector te bevorderen. Meer weten over de wettelijke vakbekwaamheid? Lees verder

Waarom moet ik een Wft certificaat behalen?

Het behalen van een Wft diploma is verplicht volgens de Wet op het Financieel Toezicht. Het diploma behaal je met een of meerdere Wft certificeringen. Het toont aan dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om financieel advies te geven of producten te verkopen.

Welke Wft certificeringen heb ik nodig?

Welke Wft certificeringen je nodig hebt, hangt af van je functie en werkzaamheden binnen de financiële sector. Wil jij weten welke Wft certificeringen je moet behalen? Vul dan de Wft & PE checker in

Wanneer heb ik een Wft certificaat nodig?

Je hebt een Wft certificaat nodig als je adviserende werkzaamheden verricht binnen de financiële dienstverlening. Dit geldt bijvoorbeeld voor financieel adviseurs, verzekeringsmedewerkers, hypotheekadviseurs en andere professionals die financieel advies geven of producten verkopen.

Hoe haal je een Wft diploma?

Om een Wft diploma te behalen, dien je een examen af te leggen bij het EIFD (Examen Instituut Financiële Dienstverlening). Je kunt jezelf voorbereiden op het examen door te leren via één van de Wft modules van Dukers en Baelemans.

Hoe lang is een Wft certificaat geldig?

Om ervoor te zorgen dat je kennis actueel blijft, hebben Wft-certificaten een beperkte geldigheidsduur. Wanneer je een Wft certificaat hebt behaald, dan is deze geldig tijdens de huidige PE (Permanente Educatie) periode. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot en met 31 maart 2025. Na 31 maart 2025 dien je dus opnieuw een Wft examen af te leggen. Dit examen heet het Wft PE examen.

Uitzondering: Het Wft Basis certificaat heeft een onbeperkte geldigheidsduur. Hiervoor hoef je dus geen PE examen af te leggen.

Hoe zien de (extra) oefenexamens eruit?

In de e-learning vind je 3 gratis oefenexamens die qua opbouw en vraagstelling representatief zijn voor het PE-examen. Daarnaast kun je extra oefenexamens bestellen, voor deze oefenexamens krijg je toegang tot een leeromgeving in exact dezelfde software als het échte examen op alle erkende exameninstituten (exclusief bij Dukers & Baelemans)! Je kunt de vragen onbeperkt maken en je krijgt een uitgebreide feedback per vraag, die je helpt de actualiteiten nog beter te begrijpen. Bij het voordeelpakket en turbo zijn deze extra oefenexamens inbegrepen.

Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans