Dukers Baelemans 6715
Naar alle opleidingen

Permanent vakbekwaam MiFID II/ESMA

 • Alle verplichte leerdoelen vanuit DSI aangevuld met relevante actualiteiten
 • Studeer waar en wanneer jij wilt (inclusief app)
 • Bij vragen staan de professionals van Dukers & Baelemans voor je klaar
 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 1 uur per maand
 • Prijs Vanaf € 9,10 per maand

Op 3 januari 2018 ging met de introductie van de Europese richtlijn MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) een nieuw pakket beschermingsmaatregelen op het gebied van beleggen van kracht. Iedereen die klanten informeert of adviseert over beleggen, moet sinds deze datum voldoen aan de vakbekwaamheidseisen uit de ESMA-Richtsnoeren, opgesteld door de European Securities & Markets Authority.

DSI stelde in 2018 vakbekwaamheidsnormen voor haar gecertificeerden in de financiële beleggingssector vast. De Autoriteit Financiële Markten vindt dit een goede invulling van de vakbekwaamheidsnorm. Informerende en adviserende medewerkers op het gebied van beleggen hebben sindsdien de mogelijkheid om hun vakbekwaamheid aan te tonen door zich in te schrijven in een van de vijf registers van DSI:

 • DSI Informeren Beleggen Retail (ESMA)
 • DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail (ESMA)
 • DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail (ESMA)
 • DSI Informeren Beleggen Institutioneel (ESMA)
 • DSI Adviseren Beleggen Institutioneel (ESMA)
 • DSI Informeren Treasury (ESMA)
 • DSI Adviseren Treasury (ESMA)

Vanaf 1 januari 2020 gaat de bescherming van de consument nog een stap verder. Medewerkers dienen niet enkel meer aan te tonen dat zij vakbekwaam zijn. Vanaf deze datum is het vanuit de DSI certificering ook vereist om permanent vakbekwaam te zijn.

Inhoud

Nadat je Permanent vakbekwaam MiFID II/ESMA bestelt, ontvang je inloggegevens voor onze digitale leeromgeving. De inhoud van de digitale leeromgeving bestaat uit artikelen op basis van de leerdoelen die DSI jaarlijks vaststelt, aangevuld met relevante actualiteiten voor het vakgebied van de beleggingsadviseur.

Maandelijks voegen we ongeveer 2 nieuwe artikelen toe en - indien van toepassing - een of meerdere actualiteiten. Na ieder artikel beantwoord je een of meerdere toetsvragen in meerkeuzevorm. Beantwoord je een of meerdere toetsvragen onjuist? Dan krijg je aan het begin van de volgende maand een nieuwe toetsvraag over het betreffende onderwerp in de maandtoets.

Met behulp van de artikelen en actualiteiten in onze digitale leeromgeving houd je jouw kennis en vaardigheden actueel. We bieden de content in de digitale leeromgeving in diverse vormen aan, zoals tekst, infographics, postcasts en video’s. Je studeert bovendien waar en wanneer je wilt en kunt gebruik maken van onze app.

Norm en aantoonbaarheid permanente vakbekwaamheid

DSI vereist dat je op jaarbasis 80% van de toetsvragen uit de digitale leeromgeving correct beantwoordt. In de digitale leeromgeving kun je jouw percentage continu inzien. Dukers & Baelemans levert jouw percentage eenmaal per jaar aan bij DSI, voor het eerst op 1 januari 2021.

Als je een toetsvraag na een artikel fout beantwoordt, krijg je in de maandtoets alsnog de mogelijkheid om je vakbekwaamheid op dit onderdeel aan te tonen.

Voor wie?

Informerende en adviserende medewerkers op het gebied van beleggen die in een van de vijf registers van DSI geregistreerd staan.

Resultaat

Door het periodiek bestuderen van de artikelen en actualiteiten in de digitale leeromgeving, blijf je continu op de hoogte van alle relevante informatie die benodigd zijn voor adviseren of informeren over beleggen. Daarnaast blijf je op de hoogte van relevante actualiteiten en ontwikkelingen. Met een beperkte inspanning (circa 1 uur per maand) toon je hiermee bovendien op een eenvoudige wijze jouw permanente vakbekwaamheid aan. Hiermee zorg je ervoor dat jouw DSI-certificering geldig blijft.

Betaling en opzegbaarheid

Het abonnement betaal je per maandelijkse automatische incasso. De facturatie gaat in op de eerste dag van de volgende maand. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Zeg je je abonnement bijvoorbeeld in januari op? Dan beëindigen we je abonnement per 31 januari.

Abonnementen

Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail, whatsapp (beiden ma t/m vrij van 8.00 tot 17.00 uur) of telefoon (ma t/m vrij van 9.00 tot 16.00 uur).

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans