E-learning Adviseur Duurzaam Beleggen | Dukers Baelemans
  1. Home
  2. Thema's
  3. Duurzaamheid

Duurzaamheid

Volgens het klimaatakkoord moeten wij in Nederland voor 2030 minimaal 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzamen. Een enorme operatie waarbij de vraag is of huizenbezitters voldoende doordrongen zijn van het nut en de noodzaak van verduurzaming. De financieel professional speelt een belangrijke rol in de transitie naar energiezuinige woningen. Maar ook op allerlei andere gebieden kan de financieel professional zijn particuliere of zakelijke klant van (financieel) advies op het gebied van verduurzaming voorzien.

Er gaat geen week voorbij zonder nieuws over het klimaat en (de noodzaak tot) verduurzamen. Of je er nu achter staat of sceptisch bent, jouw klanten worden beïnvloed door alle aandacht die er voor dit onderwerp is. Uit diverse marktonderzoeken blijkt dat er bij consumenten een groeiend besef is om (de woning) te verduurzamen. Hoe kan jij als financieel adviseur op dit thema van toegevoegde waarde zijn en waar begint het succes?

Opleidingen

Dukers & Baelemans biedt verschillende opleidingen waarin je meer inzicht krijgt in de noodzaak van verduurzaming van de eigen woning, welke technische mogelijkheden er zijn om de woning te verduurzamen en welke financiële gevolgen dit voor de klant heeft. Bekijk ons opleidingsaanbod Duurzaamheid hier.

Leestips

Recent is er een aantal stukken gepubliceerd op het vlak van duurzaamheid en de financiële sector. Interessant leesvoer voor voor iedere financieel professional die interesse heeft voor het thema duurzaamheid:

Interview

Bekijk hieronder het interview met Reinier van den Berg (meteoroloog en klimatoloog) over het thema duurzaamheid, afgenomen door een van onze opleidingsprofessionals.

Delen: