Terug naar het overzicht

Samen sterk: samenwerking met Emma at Work

Werk biedt persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid, maar is niet vanzelfsprekend voor de 500.000 jongeren met een chronische fysieke aandoening in Nederland. Bij Dukers & Baelemans werken we samen met Emma at Work om deze kloof te dichten.

19-06-2024
4 minuten

Bij Dukers & Baelemans (onderdeel van Welten Groep) geloven we dat werk meer is dan alleen een manier om geld te verdienen. Werk biedt mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, het opbouwen van relaties, het stimuleren van creativiteit en het dagelijkse leren. Toch is werk niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland zijn er 500.000 jonge talenten met een chronische fysieke aandoening die, ondanks hun uitdagingen, net als anderen willen deelnemen aan de maatschappij.

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om deze jongeren te ondersteunen en hen te helpen hun potentieel te benutten. Om deze kloof te dichten, zijn we al ruim 4 jaar partner van Emma at Work. Deze organisatie zet zich in voor jongeren met een fysieke aandoening, en helpt hen op weg naar een zelfstandige en betekenisvolle toekomst.

Over Emma at Work

Emma at Work biedt de jonge talenten coaching, trainingen en een netwerk van inclusieve werkgevers. Door hen de juiste begeleiding en kansen te geven, helpt Emma at Work hen om succesvol te integreren in de arbeidsmarkt en hun dromen waar te maken. Wij delen deze visie en wij zijn trots om samen met deze inspirerende organisatie het verschil te maken. 

Bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt

Onze samenwerking met Emma at Work vertaalt zich in concrete acties. Bij Dukers & Baelemans bieden we stages en vaste banen aan deze jongeren. Sipko Schouten, Learning & Development specialist bij Welten Groep: "We zijn doorlopend op zoek naar jongeren van Emma at Work die we aan onze organisatie kunnen binden."

We investeren in diverse activiteiten binnen onze organisatie om een cultuur van inclusiviteit te bevorderen. "In samenwerking met Emma at Work hebben we waardevolle initiatieven gerealiseerd, waaronder workshops 'Inclusief op de werkvloer' en begeleiding van jongeren naar de arbeidsmarkt. Tijdens het coachprogramma werkten professionals van Welten Groep zes maanden lang intensief samen met jongeren van Emma at Work, waarbij zij hen onder andere hielpen met sollicitatietraining en persoonlijke ontwikkeling."

Door deze jongeren een kans te geven, dragen we bij aan een diverse en verrijkende werkomgeving. Daarnaast ondersteunen we Emma at Work financieel, zodat zij hun belangrijke werk kunnen voortzetten en uitbreiden. Hierdoor kunnen nog meer jonge talenten profiteren van de begeleiding en kansen die Emma at Work biedt.

#ACCEPTTHEGAP

Met de campagne "Accept the Gap" wil Emma at Work aandacht vragen voor de kloof tussen jongeren met een fysieke aandoening en de arbeidsmarkt. Ze roepen andere bedrijven en organisaties op om samen met ons deze kloof te dichten.

Bij Dukers & Baelemans zijn we ervan overtuigd dat diversiteit en inclusiviteit ons sterker maken. Samen met Emma at Work werken we aan een betere toekomst voor jongeren met een fysieke aandoening. Laten we de handen ineen slaan en werken aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen welkom is en de kans krijgt om te schitteren.

Delen: