Terug naar het overzicht

Verplichte AOV voor zelfstandigen

Minister van Gennip (SZW) heeft de Wet Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (BAZ) op 11 juni in internet consultatie gebracht. Je kan tot 23 juli 2024 je mening hierover geven. In deze wet worden de eerste contouren van de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen gegeven.

25-06-2024
2 minuten

Achtergrond

Driekwart van de zelfstandigen is niet (voldoende) verzekerd tegen inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid. Dit zorgt voor een ongelijk speelveld en legt ongewenste kosten op de samenleving. In het pensioenakkoord van 2019 is afgesproken hier iets tegen te doen. Minister van Gennip komt met een voorstel voor de BAZ. Deze wet biedt zelfstandigen een basisvangnet bij arbeidsongeschiktheid, zodat zij niet afhankelijk worden van bijstand of hun partner.

Permanent Actueel

Het volledige artikel is beschikbaar in Permanent Actueel. Permanent actueel is een belangrijk middel om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. 

De nieuwsartikelen informeren je op een begrijpelijke manier over relevante ontwikkelingen uit de beroepspraktijk. Daarnaast krijg je handige tips om de informatie direct toe te kunnen passen in de praktijk. De rubricering per beroepskwalificatie zorgt ervoor dat je alleen nieuwsitems ziet die voor jou relevant zijn. Daarnaast kan je je kennis testen door vragen te beantwoorden en maandelijkse toetsen te maken. Dit stimuleert je actieve betrokkenheid bij het leerproces. Bovendien worden je scores bijgehouden. Zo toon je efficiënt aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat je de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen.

Voor slechts € 8,25 p.m. heb je toegang tot Permanent Actueel. Je krijgt waardevolle informatie, bereid je voor op het belangrijke periodieke PE-examen en je voldoet aan de eisen van de AFM.

Delen: