Terug naar het overzicht

Opzegging zorgverzekering met een betalingsachterstand

Een betalingsachterstand bij de zorgverzekering heeft diverse gevolgen, waaronder de consequentie dat overstappen naar een andere zorgverzekeraar niet mogelijk is.

12-04-2024
2 minuten

Opzegging met betalingsachterstand

Een zorgverzekering mag niet worden opgezegd zodra er sprake is van een betalingsachterstand. Dit is geregeld in de Zorgverzekeringswet. De zorgverzekeraar heeft de mogelijkheid om van deze regel af te wijken in individuele gevallen. Zodra een aanmaning voor de zorgverzekeringspremie is verstuurd, is er sprake van een betalingsachterstand. De verzekerde moet de premie en eventuele rente en incassokosten betalen, anders kan de zorgverzekering níet worden opgezegd.

Permanent Actueel

Het volledige artikel is beschikbaar in Permanent Actueel (rubriek: zorg en schade particulier). Permanent actueel is een belangrijk middel om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. 

De nieuwsartikelen informeren je op een begrijpelijke manier over relevante ontwikkelingen uit de beroepspraktijk. Daarnaast krijg je handige tips om de informatie direct toe te kunnen passen in de praktijk. De rubricering per beroepskwalificatie zorgt ervoor dat je alleen nieuwsitems ziet die voor jou relevant zijn. Daarnaast kan je je kennis testen door vragen te beantwoorden en maandelijkse toetsen te maken. Dit stimuleert je actieve betrokkenheid bij het leerproces. Bovendien worden je scores bijgehouden. Zo toon je efficiënt aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat je de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen.

Voor slechts € 8,25 p.m. heb je toegang tot Permanent Actueel. Je krijgt waardevolle informatie, bereid je voor op het belangrijke periodieke PE-examen en je voldoet aan de eisen van de AFM.

Delen: