Dukers Baelemans 7357
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. CDD/KYC
 4. Wwft Introductie (CDD/KYC)
CDD/KYC

Wwft Introductie (CDD/KYC)

 • Vertaling wet- en regelgeving naar toepassing de praktijk
 • Interactieve leerervaring door combinatie van leervormen
 • Aantoonbare bekwaamheid opleidingsvereiste (art. 35 Wwft) na behalen kennistoets
Gebruik je STAP-budget!

Ontvang tot €1.000 subsidie voor deze opleiding. Doe in 5 stappen je aanvraag.

 • Studievorm Digitaal
 • Studiebelasting 4 uur
 • Prijs € 109 (Gratis met STAP-budget)

Wwft Introductie (CDD/KYC)

Customer Due Diligence (CDD)/Know Your Customer (KYC) is een essentiële voorwaarde voor een gezond financieel stelsel. Door de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft) en de druk van toezichthouders, is het bestrijden van financiële criminaliteit prioriteit bij Wwft-plichtige organisaties (zoals banken, beleggingsinstellingen, betaaldiensten, notarissen, accountants, belastingadviseurs en handelsondernemingen).

Heb je klantcontact en/of heeft je werk raakvlakken met CDD/KYC? Dan voldoe je na het behalen van deze e-learning én Wwft Permanent Actueel (CDD/KYC) aan de opleidingsvereiste (art. 35 Wwft). Ook leg je hiermee de basis voor de adequate toepassing van CDD/KYC, die intern gewaarborgd en nageleefd moet worden.

Inhoud

CDD/KYC is een actueel onderwerp in de financiële wereld; iedereen die klantcontact heeft, krijgt ermee te maken. Het is daarom van belang om op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving maar vooral ook te weten hoe je deze regelgeving in de praktijk toepast.

In deze e-learning leer je de basisprincipes de Wwft en CDD/KYC. Denk bijvoorbeeld aan de pijlers van de Wwft, het herkennen en anticiperen op red flags en het melden van ongebruikelijke transacties. En hoe je bijvoorbeeld op een constructieve wijze in gesprek komt met je klant.

Voor wie?

 

Wwft Introductie (CDD/KYC) is bedoeld voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD/KYC. Ben je bijvoorbeeld accountmanager, private banker, belastingadviseur, accountant, notaris, medewerker compliance of werkzaam bij een beleggingsinstelling, betaaldienst of handelsonderneming? Dan is de Wwft Introductie (CDD/KYC) geschikt voor jou.

 

 

Resultaat

Na het afronden van deze e-learning:

 • ken je de globale inhoud van de Wwft;
 • weet je wat in het financiële stelsel ieders verantwoordelijkheden zijn in de bestrijding van financieel-economische criminaliteit;
 • ben je op de hoogte van de Europese vijfde en de zesde anti-witwasrichtlijn en de wijzigingen die deze met zich meebrengen;
 • ken je de verschillende basisprincipes waar van uitgegaan wordt bij het aangaan van een nieuwe klantrelatie en die actueel gehouden moeten worden gedurende de klantrelatie;
 • weet je hoe de risicoprofielen van klanten beheerst worden;
 • weet je hoe je een ongebruikelijke transactie herkent en kan melden bij de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU);
 • weet je op welke signalen/red flags je alert moet blijven;
 • kan je verschillende 'kritieke' situaties herkennen en ernaar handelen; en
 • weet je hoe je op een constructieve wijze in gesprek komt en blijft met je klant.

Leervorm

Je ontvangt toegang tot de e-learning ‘Wwft Introductie (CDD/KYC)’. De e-learning biedt een interactieve leerervaring door de combinatie van korte teksten, oefenvragen, uitlegvideo’s, hotspotafbeeldingen en oefenopdrachten. Zo behaal je de leerdoelen op een leuke en effectieve manier.

Je rondt de e-learning af met een kennistoets van 25 meerkeuzevragen. Je hebt twee herkansingsmogelijkheden. Als naslagwerk bieden we een printversie van de theorie in de e-learning.

Materialen

 • Toegang tot de e-learning in het opleidingsportaal van Dukers & Baelemans.

 • Studeren via je computer via het opleidingsportaal.

 • Studeren via de app ‘Dukers & Baelemans’  (IOS en Android).

Let op:
De inlogcode voor de digitale leeromgeving is na ontvangst 1 jaar geldig. 

Certificaat

Na het doorlopen van de e-learning doe je een afsluitende kennistoets van 25 meerkeuzevragen. Slaag je voor de toets? Dan ontvang je een digitaal certificaat. Ook zet je hiermee een belangrijke stap richting aantoonbaarheid aan de opleidingsvereiste (art. 35 Wwft).

Vervolgopleidingen

CDD/KYC is een vakgebied met veel doorgroeimogelijkheden. Wil jij je ook verder ontwikkelen? Dan adviseren we je om je na deze e-learning in te schrijven voor de 1-daagse masterclasses. Dit zijn praktijkgerichte en interactieve trainingen die worden verzorgd door ervaren CDD/KYC-trainers.

Heb je klantcontact en/of heeft je werk raakvlakken met CDD/KYC? Dan adviseren we je naast Wwft Permanent Actueel (CDD/KYC) ook de e-learning Wwft Introductie (CDD/KYC) te doen. Dan voldoe je aantoonbaar aan de opleidingsvereiste (art. 35 Wwft).

Inschrijven

Wwft Introductie (CDD/KYC)

Tip: gebruik je STAP-budget!

Prijs
€ 109
Inbegrepen
 • Toegang tot digitale leeromgeving en app
 • Kennistoets
 • Vrijgesteld van btw
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

CDD/KYC
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans