Dukers Baelemans 7162
  1. Home
  2. Opleidingen

Vaardigheden

Bij Dukers & Baelemans helpen we al 30 jaar financieel professionals om relevant en actueel te blijven in de veranderende financiële dienstverlening. Door de jaren heen ervaarden we de veranderingen en de ingrijpende effecten ervan op het werk van financieel professionals. Denk bijvoorbeeld aan meer klantcontact via beeldbellen en verregaande digitalisering van producten en diensten.

Werkzaamheden die eerder zo vanzelfsprekend leken, verdwenen in hoog tempo. Daarentegen ontstonden er ook nieuwe kansen en vakgebieden. En had jij bijvoorbeeld in 2018 verwacht dat anno 2022 ongeveer 1 op de 7 medewerkers bij banken als CDD/KYC-professional zou werken?

De laatste jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor skillsontwikkeling, onder andere door het onderzoek van het rapport ‘The Future of Jobs’ van het World Economic Forum (WEF). In principe geen nieuws voor doorgewinterde financieel professionals. Want zij weten; een vakbekwame professional heeft niet alleen kennis, maar is ook vaardig.

Toch is er door automatisering, digitalisering en robotisering zien we ook in de financiële sector een constante verandering zichtbaar. Veel taken zullen (gedeeltelijk) verdwijnen of verschuiven en nieuwe taken zullen ontstaan.

Van toekomstbestendige financieel professional wordt verwacht het ontwikkelbare vermogen te hebben om klantbeleving en passende oplossingen te creëren in complexe klantsituaties. Zo moeten veel financieel adviseurs zich bijvoorbeeld ontwikkelen van productspecialisten naar allround adviseurs die in alle life-events van hun klanten met deskundig advies aanwezig zijn. Om die stappen te maken, besteden zij daarom misschien wel net zo veel aandacht aan skillsontwikkeling als de – vaak wettelijk vereiste – kennisontwikkeling.

Wij geloven dat leren een persoonlijk proces is dat nooit stopt en altijd verbonden is met werken. Vanuit onze missie om financieel professionals te helpen om actueel en relevant te blijven, bieden we financieel professionals met nieuw opleidingsaanbod gericht op future skills. Gericht op de werkcontext van financieel professionals. Zo blijf je voorbereid op de toekomst en haal je meer uit jouw potentieel.