Dukers Baelemans 6646
Terug naar het overzicht

Een vooruitblik op de RFEA Actualiteitendagen

Als je regelmatig echtscheidingsadvies verleent, begrijp je hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van de nieuwste vaktechnische ontwikkelingen. De RFEA Actualiteitendagen bieden jou de perfecte gelegenheid om je kennis en praktische toepassing van echtscheidingsadvies verder te versterken. Op 4 juli staat de eerste dag van 2023 gepland.

13-06-2023
4 minuten

Het programma van 4 juli

Tijdens deze dag worden verschillende onderwerpen behandeld die relevant zijn voor jouw werk, waaronder de voorjaarsnota 2023, recente wetgeving, wijzigingen in kinderalimentatie, relevante jurisprudentie en standpunten van kennisgroepen. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten.

Ontwikkeling Wetgeving

Een belangrijk onderdeel van de Actualiteitendagen RFEA is het bespreken van wetswijzigingen die van invloed zijn op echtscheidingsadvies. Eén van de meest ingrijpende wijzigingen van dit moment betreft de pensioenwetgeving. Wat dit voor jouw echtscheidingspraktijk gaat betekenen komt dan ook uitgebreid aan de orde. Daarnaast bespreken we ook diverse (voorgenomen) wijzigingen binnen het personen- en familierecht. Dit stelt jou in staat om vooruit te plannen en jouw cliënten adequaat te adviseren over de mogelijke impact van deze nieuwe wet- en regelgeving.

Kinderalimentatie

Een van de belangrijkste zorgen bij scheidingen is kinderalimentatie. Tijdens de eerste dag worden recente wijzigingen en uitspraken besproken, zoals de herziening van behoeftetabellen 2023 en de invloed van de kosten van kinderopvang op de behoefte. Deze praktische inzichten stellen jou in staat om realistische en eerlijke financiële regelingen voor te stellen die in het belang zijn van de kinderen en beide ouders.

Eigen woning

Een ander belangrijk terugkerend onderwerp is de eigen woning. Tijdens de actualiteitendagen wordt hier dan ook met regelmaat aandacht aan besteed. Op 4 juli wordt stilgestaan bij de recente wijziging van het besluit KEW / SEW / BEW. Ook worden de negatieve gevolgen van hoofdelijke aansprakelijkheid na een scheiding besproken. Tot slot staan we stil bij de waardering van een woning bij scheiding en de gevolgen voor de schenkbelasting.

Naast de genoemde onderwerpen bespreken we tijdens de actualiteitendagen altijd recente jurisprudentie en gepubliceerde standpunten van kennisgroepen. Dit geeft je inzicht in hoe de wetten en regels in de praktijk worden toegepast en geïnterpreteerd. Door op de hoogte te zijn van deze jurisprudentie en standpunten, kun je jouw advies straks afstemmen op de huidige rechtspraak en fiscale praktijk. En natuurlijk is er tijdens deze dagen volop ruimte om jouw vragen en ervaringen uit de praktijk te bespreken met collega’s en de docent.

Inschrijven is nog mogelijk

De Actualiteitendagen RFEA bieden de mogelijkheid om jouw actuele kennis op het gebied van scheiden te vergroten en deze nieuwe inzichten praktisch toe te passen in jouw adviespraktijk. Hierdoor kun je jouw cliënten beter ondersteunen en adviseren. Daarnaast krijg je PE punten voor diverse registers, waaronder het CFP-register. Er zijn nog plekken beschikbaar, dus wil je de onderwerpen op 4 juli niet missen, schrijf je dan nu in. Graag tot snel!

Paul vd Ploeg
De actualiteitendagen worden gegeven door: 
Paul van der Ploeg
Cursistendesk Dukers Baelemans

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via email (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

 

Delen: