1. Home
 2. Opleidingen
 3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)
 4. E-learning Fundament Integrale Financiële Planning (CFP®)
Certified Financial Planner (CFP/FFP)

E-learning Fundament Integrale Financiële Planning (CFP®)

 • Hét naslagwerk voor financieel planners in de adviespraktijk
 • Opzet conform nieuwe leerdoelen CFP-bouwwerk en deskundigheidseisen FFP
 • Naast geactualiseerde syllabi (1.500+ pagina’s) toegang tot 1000+ oefenvragen
 • Studievormen E-learning
 • Studiebelasting 130 uur
 • Prijs € 275

Als financieel planner (in spé) wil je jouw klant de weg wijzen in de complexe financiële wereld van vandaag. Deze complexe wereld vraagt om een integraal overzicht van de financiële situatie waarbij rekening wordt gehouden met de wensen, doelstellingen en risicobereidheid van de klant.

Met dit fundament leer je de meest relevante kennisgebieden van financiële planning. Samen met de wettenbundel 'Wetteksten Financiële Dienstverlening’, Kleine Gids en Fiscaal memo vormen ze hét naslagwerk voor financieel planningsadvies voor jouw klanten.

Inhoud

Het werk van een financieel planner is hoogwaardig. Dit houdt in dat een financieel planner in staat is complexe en/of veelomvattende financiële adviezen te verstrekken. De financieel planner beschikt daarom over een brede kennis die tevens diep genoeg is om het proces van financiële planning adequaat uit te kunnen voeren. Een financieel planner herkent op basis van life events waar problemen (kunnen) liggen, en hij verwijst de klant door naar een specialist als iets niet goed is geregeld.

In deze digitale zelfstudie vind je diepgaande theorie, oefenvragen en praktijkvoorbeelden van de meest relevante kennisgebieden in de financieel adviespraktijk. Dit zijn: Wet Inkomstenbelasting (IB), Levensverzekeringen, Beleggen, Huwelijksvermogensrecht, Erfrecht, Successiewet, Eigen woning, Vermogensrecht, Sociale zekerheid, Lijfrente, Pensioen, Juridische aspecten van ondernemen, Fiscaliteit voor ondernemers én Bedrijfsbeëindiging en -opvolging.

Om je kennis, inzicht en praktijktoepassing te toetsen heb je toegang tot praktijkvoorbeelden en 1000+ oefenvragen. Ten slotte vind je extra hulpmiddelen voor in de adviespraktijk: de syllabus Financiële rekenkunde en de geactualiseerde Sociale en fiscale cijfers.

Voor wie?

Deze digitale zelfstudie is interessant voor alle financieel adviseurs, financieel planners, accountants en fiscalisten die financiële planning (willen) integreren in het advies aan hun klant.

Ook is deze e-learning uitermate geschikt voor studenten en professionals die zich willen voorbereiden op het theorie-examen CFP. Alle vakinhoud is namelijk gericht op de CFP-leerdoelen en deskundigheidseisen van de Stichting Certificering Federatie Financieel Planners (FFP).

Ga je het theorie-examen CFP doen? Dan adviseren we je deel te nemen aan onze examentraining CFP. Dit bestaat uit een oefenexamens en een trainingsdag waarin je je met een trainer en vakgenoten optimaal voorbereid op het theorie-examen.

Resultaat

Met dit fundament leer je over de meest relevante vakgebieden van financiële planning. Samen met de wettenbundel 'Wetteksten Financiële Dienstverlening’, Kleine Gids en Fiscaal memo vormen ze zo hét naslagwerk voor financieel planners. Zo gebruiken veel financieel planners het als naslagwerk voor hun adviespraktijk.       

Daarnaast is deze zelfstudie uitermate geschikt voor studenten en professionals die zich willen voorbereiden op het theorie-examen CFP. Ga je het theorie-examen CFP doen? Dan adviseren we je deel te nemen aan onze examentraining CFP. Op de website van de FFP vind je alle informatie over de examens.

Leervorm

Je ontvangt toegang tot de e-learning ‘Fundament Integrale Financiële Planning (CFP)’. Na een introductie over de (toekomstige) rol van financieel planningsadvies start je met de kennisgebieden.

In de onderdelen hierna vind je bij elk kennisgebied dezelfde opbouw. Bij de inleiding leer je op welke life events het kennisgebied betrekking heeft. Daarna ga je aan de slag met de syllabus (pdf): een rijke en gestructureerde uiteenzetting van geactualiseerde wet- en regelgeving met praktijkvoorbeelden. Per hoofdstuk worden de specifieke leerdoelen aangeduid. Wil je de toepassing naar de praktijk oefenen? Maak dan gebruik van de 1000+ oefenvragen.

Examen

De prijs van deze e-learning is exclusief de kosten voor het theorie-examen FFP. Je vindt de kosten van het theorie-examen op de website van de FFP.

Vervolgopleidingen

Heb je de smaak te pakken en heb je de ambitie om verder op toepassingsniveau te leren? Dan biedt Dukers & Baelemans je volop vakopleidingen in financiële planning:

 • Naast deze zelfstudie biedt Dukers & Baelemans ook de opleiding Fundament Integrale Financiële Planning (CFP). In deze opleiding leer je hoe je financiële planning kan integreren in je adviespraktijk.
 • Heb je ook de ambitie om ten minste een van de keuzerichtingen/profielen CFP te gaan doen? Dan kun je binnenkort deelnemen aan onze vaardigheidstrainingen CFP.
 • We zijn momenteel nog bezig met het aanbod voor de verschillende keuzerichtingen/profielen.

Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden? We horen graag van je via contact@dukers-baelemans.nl.

Materialen

 • Toegang tot de e-learning in het opleidingsportaal van Dukers & Baelemans (looptijd: 1 jaar)
 • Studeren via je computer via het opleidingsportaal.
 • Studeren via de app ‘Dukers & Baelemans’ (IOS en Android).

Let op: We actualiseren ieder jaar ons studiemateriaal. Aan het begin van ieder jaar vind je bij de tegel ‘extra hulpmiddelen’ een actualiteitendocument. Met dit actualiteitendocument op zak ben je op de hoogte van de relevante actualiteiten. Ook ben je zo up-to-date voor het theorie-examen CFP. Per 1 april plaatsen we de geactualiseerde syllabi en oefenvragen.

Startdata en locaties

E-learning Fundament Integrale Financiële Planning (CFP)

Prijs
€ 275
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans