1. Home
 2. Opleidingen
 3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)
 4. Opleiding Fundament Integrale Financiële Planning (CFP®)
Certified Financial Planner (CFP/FFP)

Opleiding Fundament Integrale Financiële Planning (CFP®)

 • Dé opleiding voor het leren integreren van financiële planning in je adviespraktijk
 • Opzet conform CFP-bouwwerk en deskundigheidseisen FFP
 • Inclusief e-learning met alle geactualiseerde syllabi en oefenvragen
 • Studievorm Digitale zelfstudie + klassikale trainingen
 • PE-punten PE punten SEH
 • Prijs € 1.865

Jouw trainers voor deze opleiding:

Conny Weber Dukers Baelemans
Diana Dutilh Dukers Baelemans
Martijn Peeters Dukers Baelemans
Marcel van Kooten Dukers Baelemans
Hans Dekker Dukers Baelemans
Paul Verspoor
Paul vd Ploeg Dukers Baelemans

Wat ga je leren?

Het werk van een financieel planner is hoogwaardig. Dit houdt in dat een financieel planner in staat is complexe en/of veelomvattende financiële adviezen te verstrekken. Een financieel planner beschikt daarom over een brede kennis die tevens diep genoeg is om het proces van financiële planning adequaat uit te kunnen voeren. Hij herkent op basis van life events waar problemen (kunnen) liggen. En hij verwijst de klant door naar een specialist als iets niet goed is geregeld.

In deze opleiding leer je hoe je financiële planning kunt integreren in je adviespraktijk. Het is ook onderdeel van het voordeelpakket: Certified Financial Planner (CFP®) mét keuzeprofiel. Deze opleiding bestaat uit vier klassikale trainingen:

 1. Inkomstenbelasting
 2. Huwelijksvermogensrecht en erfrecht
 3. Successiewet en vermogen
 4. Pensioen, levensverzekeringen en eigen woning

In de ondersteunende e-learning (looptijd: 1 jaar) vind je onze syllabi (1500+ pagina’s) met diepgaande theorie. Om je kennis, inzicht en praktijktoepassing te oefenen heb je toegang tot praktijkvoorbeelden en 125+ oefenvragen. Ten slotte vind je extra hulpmiddelen voor in de adviespraktijk: de syllabus Financiële rekenkunde en de geactualiseerde sociale en fiscale cijfers.

Voor wie?

Dit is een opleiding voor financieel adviseurs, accountants en fiscalisten die financiële planning (willen) integreren in het advies aan hun klant. Ook is deze opleiding uitermate geschikt voor studenten en professionals die zich willen voorbereiden op het theorie-examen, de eerste stap in het behalen van een CFP®-certificering.

Wil je volledig gecertificeerd financieel planner worden? Bekijk dan het voordeelpakket: Certified Financial Planner (CFP®) mét keuzeprofiel. Daarin begeleiden we je van start tot finish.

Resultaat

In deze opleiding leer je over de meest relevante kennisgebieden van financiële planning. In tegenstelling tot de gelijknamige e-learning leer je tijdens de klassikale trainingen je hoe je financiële planning kunt integreren in je adviespraktijk. Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.

De prijs van deze opleiding is exclusief de kosten voor het theorie-examen. Dit wordt geëxamineerd door FFP. Op de website van de FFP vind je alle informatie over het theorie-examen en de tarieven.

Deelname aan deze opleiding levert je 12 punten PE SEH categorie A op. (Minimaal 3 contactdagen aanwezig.) De PE SEH-punten melden wij op verzoek aan. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH-nummer.

Materialen

 • Toegang tot de e-learning in het opleidingsportaal van Dukers & Baelemans (looptijd: 1 jaar)
 • Studeren via je computer via het opleidingsportaal.
 • Studeren via de app ‘Dukers & Baelemans’ (IOS en Android).

Let op: We actualiseren ieder jaar ons studiemateriaal. Uiterlijk 1 april plaatsen we de geactualiseerde syllabi en oefenvragen.

Let op: Je hebt voor deze opleiding de actuele versies nodig van: Wettenbundel “Wetteksten Financiële Dienstverlening”, Kleine Gids, Fiscaal Memo en financiële calculator. De studiebenodigdheden dien je zelf aan te schaffen.  

Startdata en locaties

Opleiding Fundament Integrale Financiële Planning (CFP)

Prijs
€ 1.865
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 23 april 2024 (13:00 - 21:00)
 • 21 mei 2024 (13:00 - 21:00)
 • 11 juni 2024 (13:00 - 21:00)
 • 02 juli 2024 (13:00 - 21:00)
Locatie Amsterdam
Startdatum
 • 25 april 2024 (13:00 - 21:00)
 • 23 mei 2024 (13:00 - 21:00)
 • 13 juni 2024 (13:00 - 21:00)
 • 04 juli 2024 (13:00 - 21:00)
Locatie Utrecht
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail, whatsapp (beiden ma t/m vrij van 8.00 tot 17.00 uur) of telefoon (ma t/m vrij van 9.00 tot 16.00 uur).

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans