Dukers Baelemans 6646
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Certified Financial Planner (CFP/FFP)
 4. Opleiding Fundament Integrale Financiële Planning (CFP®)
Certified Financial Planner (CFP/FFP)

Opleiding Fundament Integrale Financiële Planning (CFP®)

 • Dé opleiding voor het leren integreren van financiële planning in je adviespraktijk
 • Opzet conform nieuwe leerdoelen CFP-bouwwerk en deskundigheidseisen FFP
 • Inclusief e-learning met alle geactualiseerde syllabi en oefenvragen
 • Studievorm Digitale zelfstudie + combi klassikaal en virtuele trainingen
 • PE-punten PE punten SEH en RB
 • Prijs € 2.595

Jouw trainers voor deze opleiding:

Conny Weber Dukers Baelemans
Diana Dutilh Dukers Baelemans
Martijn Peeters Dukers Baelemans
Marcel van Kooten Dukers Baelemans
Hans Dekker Dukers Baelemans
Paul vd Ploeg Dukers Baelemans

Traditionele taken van de financieel adviseur worden steeds meer digitaal afgehandeld. Het persoonlijk klantadvies blijft het domein van de financieel adviseur. De financieel planner is bij uitstek de persoon die deze rol kan vervullen.

Als financieel planner zorg je er niet alleen voor dat de klant een integraal overzicht van zijn financiële situatie krijgt, maar verstrek je hem ook daadwerkelijk inzicht in wat dit nu precies betekent. Op basis van de doelstellingen en risicobereidheid van de klant zorg je voor een passend advies waarmee de klant zijn wensen kan realiseren.

Wil jij voorbereid zijn op de toekomst? Dan is financiële planning de volgende stap in jouw carrière! Onze leergang Certified Financial Planner (CFP), opgezet volgens de richtlijnen van de Stichting FFP, leidt je op tot gecertificeerd financieel planner. Hier leer je hoe je financiële planning kan gaan integreren in je adviespraktijk.  

Voor wie?

Dit is dé opleiding voor financieel adviseurs, accountants en fiscalisten die financiële planning (willen) integreren in het advies aan hun klant. Ook is deze opleiding uitermate geschikt voor studenten en professionals die zich willen voorbereiden op het theorie-examen CFP.

Inhoud

Het werk van een financieel planner is hoogwaardig. Dit houdt in dat een financieel planner in staat is complexe en/of veelomvattende financiële adviezen te verstrekken. Een financieel planner beschikt daarom over een brede kennis die tevens diep genoeg is om het proces van financiële planning adequaat uit te kunnen voeren. Hij herkent op basis van life events waar problemen (kunnen) liggen. En hij verwijst de klant door naar een specialist als iets niet goed is geregeld.

Deze opleiding bestaat uit vier delen, waar dieper in gaan op life events als samenwonen, scheiden, kinderen, vermogensoverdracht, pensioen, overlijden en verkoop onderneming:

 • Deel 1: Vermogen (1 klassikale trainingsdag)
 • Deel 2: Inkomen & Wonen (2 virtuele trainingen en 1 klassikale trainingsdag)
 • Deel 3: Familie & Nalatenschap (2 virtuele trainingen en 1 klassikale trainingsdag)
 • Deel 4: Ondernemen (1 klassikale trainingsdag)

In de ondersteunende e-learning vind je onze syllabi (1500+ pagina’s) met diepgaande theorie, oefenvragen en praktijkvoorbeelden van de meest relevante kennisgebieden in de financieel adviespraktijk.

Om je kennis, inzicht en praktijktoepassing te toetsen heb je toegang tot praktijkvoorbeelden en 1000+ oefenvragen. Ten slotte vind je extra hulpmiddelen voor in de adviespraktijk: de syllabus Financiële rekenkunde, de meest recente Prinsjesdagspecial en de geactualiseerde Sociale en fiscale cijfers.

Resultaat

In deze opleiding leer je over de meest relevante kennisgebieden van financiële planning. In tegenstelling tot de gelijknamige e-learning leer je tijdens de trainingen je hoe je financiële planning kunt integreren in je adviespraktijk.

Ook is het uitermate geschikt voor studenten en professionals die zich willen voorbereiden op het theorie-examen CFP. Ga je het theorie-examen CFP doen? Dan adviseren we je deel te nemen aan onze examentraining CFP. Wil je meer informatie over het theorie-examen? Kijk dan op de website van de FFP.

PE-punten

Het volgen van deze leergang levert je de volgende PE-punten op:

 • SEH: 12 punten PE SEH categorie A (minimaal 3 contactdagen aanwezig zijn).
 • RB: 22 PE-punten fiscaal en 26 PE-punten niet-fiscaal (alle contactdagen aanwezig).

De PE SEH- en PE RB-punten melden wij op verzoek aan. Geef dit aan op de presentielijst of stuur een verzoek naar contact@dukers-baelemans.nl o.v.v. je SEH en/of RB-nummer.

Examen

Na deelname aan de opleiding ontvang je van Dukers & Baelemans een certificaat. Wil je Certified Financial Planner (CFP) worden? Dan is je eerste stap het behalen van het theorie-examen CFP. Neem voor een optimale voorbereiding deel aan onze examentraining CFP.

De prijs van deze opleiding is exclusief de kosten voor het theorie-examen. Het wordt geëxamineerd door FFP. Op de website van de FFP vind je alle informatie over het theorie-examen en de tarieven.

Certificaat

Na deelname aan de opleiding ontvang je van Dukers & Baelemans een certificaat.

Vervolgopleidingen

Ga je voor het CFP-keurmerk en/of wil je je verder ontwikkelen? Dukers & Baelemans biedt allerlei vervolgopleidingen in financiële planning.

 • Heb je ook de ambitie om ten minste een van de keuzerichtingen/profielen CFP te gaan doen? Dan kun je binnenkort deelnemen aan onze vaardigheidstrainingen CFP. Na deelname aan deze geaccrediteerde training voldoe je aan de vereiste vaardighedendoelen van de FFP.
 • We zijn momenteel nog bezig met opleidingen voor de keuzerichtingen/profielen Inkomen & Wonen, Vermogen, Familie & Nalatenschap en Ondernemen.

Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden? We horen graag van je via contact@dukers-baelemans.nl.

Materialen

 • Toegang tot de e-learning in het opleidingsportaal van Dukers & Baelemans (looptijd: 1 jaar)
 • Studeren via je computer via het opleidingsportaal.
 • Studeren via de app ‘Dukers & Baelemans’ (IOS en Android).

Let op: We actualiseren ieder jaar ons studiemateriaal. Aan het begin van ieder jaar vind je bij de tegel ‘extra hulpmiddelen’ een actualiteitendocument. Met dit actualiteitendocument op zak ben je op de hoogte van de relevante actualiteiten. Ook ben je zo up-to-date voor het theorie-examen CFP. Medio april plaatsen we de geactualiseerde syllabi en oefenvragen.

Let op: Je hebt voor deze opleiding de actuele versies nodig van: Wettenbundel “Wetteksten Financiële Dienstverlening”, Kleine Gids, Fiscaal Memo en financiële calculator. De studiebenodigdheden dien je zelf aan te schaffen.  

Startdata en locaties

Opleiding Fundament Integrale Financiële Planning (CFP)

Prijs
€ 2.595
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 26 april 2023 (13:00 - 21:00)
 • 16 mei 2023 (13:00 - 17:00)
 • 23 mei 2023 (13:00 - 21:00)
 • 30 mei 2023 (13:00 - 17:00)
 • 20 juni 2023 (13:00 - 17:00)
 • 27 juni 2023 (13:00 - 21:00)
 • 04 juli 2023 (13:00 - 17:00)
 • 05 september 2023 (13:00 - 21:00)
Locatie Utrecht /Virtual classroom
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans