I.v.m. de overheidsmaatregelen rondom het Coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om klassikale opleidingen te volgen. Onze dienstverlening gaat echter gewoon door; tot nader order verzorgen wij onze klassikale opleidingen in digitale vorm (virtual classroom). Inschrijven voor de klassikale opleidingen is dus nog steeds mogelijk. Hier vind je de laatste informatie.

Masterclass CDD: Reviews schrijven

De financiële sector werkt continu aan het bestrijden van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Vanzelfsprekend hebben financieel professionals hierin een cruciale rol. Zij staan immers dagelijks in contact met relaties, kennen de klant als geen ander en hebben een signalerende rol waar het gaat om risico’s in het kader van CDD. Met als doel financieel professionals, conform AFM richtlijnen, een goede basis te geven op het gebied van CDD ontwikkelden we verschillende opleidingsonderdelen, waaronder een e-learning en diverse verdiepende masterclasses.

Van financieel professionals wordt verwacht dat zij inzicht hebben in de klant en haar situatie, motivaties, en drijfveren. Niet alleen in het kader van een goed advies, maar ook vanuit CDD perspectief is het essentieel dat je deze informatie ophaalt bij de klant. Het is belangrijk inzicht te krijgen in de (mogelijke) risico’s die een klant met zich meebrengt. Door deze risico’s goed in kaart te brengen en hier naar te handelen, draag jij bij aan de bewaking van de integriteit van de financiële sector als geheel.

Voorwaarde voor deelname aan deze masterclass is dat je beschikt over een goed basis kennisniveau van CDD. Heb je deze basiskennis nog niet, dan adviseren we je ter voorbereiding eerst de e-learning CDD te voltooien. Deze e-learning geeft voldoende basis voor deelname aan de masterclass.


 • Praktijkgerichte training, verzorgd door een ervaren trainer/CDD specialist
 • Digitale leeromgeving met ondersteunende theorie
 • Ruimte om vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen
Contactdagen
1 dag
Studievorm
Klassikaal
Prijs
€ 295

Inhoud van de opleiding

In deze masterclass staat het schrijven van een review centraal. Je leert welke rol monitoring en reviewen in het CDD beheersingsraamwerk hebben en je leert aan de hand van een stappenplan een review te schrijven. De workshop heeft een interactief karakter en omvat, naast de theorie, casuïstiek uit de praktijk. De trainer verbindt, vanuit het betreffende thema, theorie met de werkpraktijk.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Doel, aanleiding en frequentie van een review
 • Aandachtspunten, informatie en documentatie
 • Monitoren en review bij banken, levensverzekeraars en overige instellingen
 • Risicoklasse
 • Stappenplan voor het schrijven van een review

Om ervoor te zorgen dat je na de training in staat bent het geleerde in de praktijk te brengen leggen we in de middag de focus op voorbeeldsituaties in combinatie met houding, gedrag en het omgaan met weerstand.

Doelgroep
De masterclass Reviews Schrijven is bedoeld voor iedereen die in de financiële sector klantcontact heeft en/of op de werkvloer raakvlakken heeft met CDD. Ook voor mensen die een specifieke CDD functie hebben of ambiëren, legt deze workshop een mooie basis. De training is daarnaast uitstekend geschikt als periodieke training conform richtlijnen van de AFM.

Meerdere masterclasses volgen
Wil je meerdere masterclasses CDD volgen? Dan adviseren we je de masterclasses in deze volgorde te volgen:

 1. Klantbeeld organisaties
 2. Geografisch risico
 3. Reviews schrijven

Bovenstaande masterclasses zijn ontwikkeld op junior niveau. Wil je je vervolgens kunnen verdiepen (op medior niveau), dan kun je nog onderstaande masterclasses op het gebied van CDD volgen:

Stap 1/3

Opleiding kiezen

Je bestelling

Gegevens

Gerelateerde thema's

Customer Due Diligence

Financieel professionals staan dagelijks in contact met relaties, kennen de klant als geen ander en hebben een signalerende rol waar het gaat om risic…

Lees meer