Wft header
  1. Home
  2. Incompany
  3. Wft Bedrijfsacademy

Wft Bedrijfsacademy: ontzorgen in vakbekwaamheid

Regelmatig komen er berichten voorbij dat een financieel dienstverlener de vakbekwaamheid niet aantoonbaar op orde heeft. Daarom ontwikkelden we een oplossing om altijd aantoonbaar in control te zijn: de Wft Bedrijfsacademy. Lees hier meer over de Wft Bedrijfsacademy.

Regelmatig komen er berichten voorbij dat een financieel dienstverlener de vakbekwaamheid niet aantoonbaar op orde heeft. Onlangs kwam AFM met een nieuwsbericht naar buiten dat de aandacht voor de wettelijke diplomaplicht lijkt te verslappen. We begrijpen als geen ander dat in drukke tijden de focus op de klant en dienstverlening ligt en wat minder op de registratie van de vakbekwaamheidseisen. Denk aan het actuele overzicht van waar zijn de diploma’s opgeslagen, wanneer moet wie PE doen, wat is de status van PA. Maar de impact van het verslappen van de aandacht kan groot zijn. Daarom ontwikkelden we een oplossing om altijd aantoonbaar in control te zijn: de Wft Bedrijfsacademy. Dit is een portal waarin het bedrijf én de medewerkers volledig ontzorgd worden op alle elementen van de vakbekwaamheidseisen. 

Wat houdt de service van de Wft bedrijfsacademy in?

De portal is een online service die altijd toegankelijk is met realtime informatie. Het is een afgeschermde omgeving voor de organisatie, met alle tools om te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen en dit eenvoudig aantoonbaar te maken.

We richten de omgeving in op basis van een inventarisatie met de vakbekwaamheidsprofielen van de medewerkers. Per medewerker stellen we automatisch de noodzakelijk leermodules (initieel, PE en PA) en examens beschikbaar. Via het dashboard breng je de status van het team en individuen in een oogopslag in beeld en kun je bijsturen. Dit wordt ondersteund met tijdige notificaties. Daarnaast is er een diplomadossier geïntegreerd waarin online alle bewijsstukken zijn opgeslagen waarmee je de vakbekwaamheid (diplomaplicht) op ieder gewenst moment kunt aantonen. Vanuit Dukers & Baelemans is er een contactpersoon beschikbaar die tussentijds signaleert en meedenkt.

De medewerker heeft daarnaast ook toegang tot een bibliotheek met korte modules die vrij beschikbaar zijn. Extra voeding voor je vak dus. Ook is er aanbod te vinden waarmee de medewerker die relevant wil blijven zich kan doorontwikkelen.

Met deze oplossing creëer je je eigen online bedrijfsschool tegen een scherp tarief. Laat je hierbij ook informeren over eventuele subsidiemogelijkheden. Heb je interesse in de Wft Bedrijfsacademy en wil je meer weten over wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Dukers Baelemans 7295

Meer informatie?

Neem via onderstaand formulier contact met ons op.