Terug naar het overzicht

Nieuw! Het register Financieel Adviseur Duurzaam Wonen (ADW)

Hoge energieprijzen en dringende klimaatdoelstellingen, de financiële sector neemt een gezamenlijke verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Lees hoe jij, als financieel adviseur, ook bij kan dragen. 

21-04-2023
2 minuten

Verduurzamen als Erkend Financieel Adviseur

Als hypotheekadviseur heb je een belangrijke rol in het geven van deskundig en eerlijk advies voor je klanten bij het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen en de financiële gevolgen hiervan. Menno Luiten, Commercieel Directeur bij De Hypotheker: “Verduurzaming en het financieren hiervan is een “brengproduct”. Veel klanten hebben even een zetje nodig om ermee aan de slag te gaan. Met de kennis uit de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen zorgen we ervoor dat al onze adviseurs het gesprek met hun klanten aangaan over het verduurzamen van hun woning en inzicht kunnen geven in de logische volgorde van het treffen van maatregelen. Adviseurs kunnen in de eerste lijn vragen over verduurzamen beantwoorden zonder dat zij hiermee op de stoel van een energieadviseur hoeven te zitten.”

Heb je het Certificaat Duurzaam Wonen behaald? Dan mag jij jezelf vanaf 2023 specialist op het gebied van de financiering van energiebesparende maatregelen noemen.

Het nieuwe ADW register en bijbehorend logo

De SEH, De Hypotheker en Advieskeuze lanceerde het nieuwe register in maart. Bart de Nie, directeur van de SEH: “De SEH ziet duurzaamheid al een aantal jaar als een belangrijk onderdeel van het hypotheekadvies. Als beroepsorganisatie vinden wij het belangrijk dat hypotheekadviseurs over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om hun klanten het beste advies over de financiering van verduurzamingsmaatregelen te kunnen geven. Met het inrichten van een register met vakbekwaamheidseisen en het geven van informatie over de financiering van duurzaamheidsmaatregelen wordt dat het beste geborgd.” 

Iedere adviseur die in het register wordt opgenomen, krijgt ook toegang tot het nieuwe logo. Dit biedt jou als hypotheekadviseur de mogelijkheid om naar je klanten uit te dragen dat je gecertificeerd bent op het gebied van financieel advies over het verduurzamen van de woning.

Hoe word ik Adviseur Duurzaam Wonen?

Alle bij de SEH ingeschreven financieel adviseurs worden na het succesvol afronden van de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen automatisch opgenomen in het register van de Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. Ook niet-erkende adviseurs kunnen zich aansluiten bij het register door contact op te nemen met de SEH.  
Als je in het nieuwe register wil blijven dien je 1 keer in de 2 jaar 3 PE-punten (ADW) te behalen. Er zijn opleidingen beschikbaar waarbij je
tegelijkertijd de PE-punten voor de SEH én de PE-punten voor ADW behaald.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over de PE SEH of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via email (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). 

 

Delen: