Nieuwe examenopzet RFEA Particulier 2018

Vanaf oktober 2018 wijzigt de opzet voor het examen Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier en verzorgt de Stichting RFEA voor de eerste keer zelf het examen. Moet jij binnenkort (her)examen doen? Lees dan dit bericht.

Wijzigingen 
In onderstaande tabel vind je een overzicht van de wijzigingen van de nieuwe opzet t.o.v. de oude opzet. De wijzigingen zijn cursief gemaakt:

Wat betekent dit voor de (her)examenkandidaat?

A. Je doet voor de eerste keer examen of wilt het gehele examen herkansen (zonder vrijstelling)
Je schrijft je in voor het gehele examen (multiple choice én casus). Dit examen wordt centraal afgenomen op 12 oktober 2018. Bij de bevestiging van de inschrijving ontvangt je een factuur voor het multiple choice examen. Haal je minimaal een 5,0 voor het multiple choice examen? Dan ontvang je de examencasus en de factuur voor dit onderdeel via de post. Binnen vier weken stuur je jouw individuele uitwerking van de casus naar het examenbureau. Hierna volgt een individueel mondeling waarin je de uitwerking van jouw casus verdedigt. Het resultaat van het casusdeel (uitwerking + mondeling) krijg je direct na afloop van het mondeling te horen. Haal je een onvoldoende voor het multiple choice examen, dan vervalt je inschrijving voor het casusonderdeel. Je kunt jezelf dan een half jaar later weer inschrijven voor het gehele examen.

B. Je hebt een geldige vrijstelling voor het multiple choice examen (minimaal een 5,0)
Haalde je in oktober 2017 of maart 2018 voor het multiple choice examen minimaal een 5,0 en moet je de examencasus nog met goed resultaat afronden? Dan kun je je in oktober 2018 inschrijven voor deelname aan enkel het casusonderdeel. Na je inschrijving ontvang je de examencasus en de bijbehorende factuur per post. Na het toesturen van de schriftelijke uitwerking volgt de mondelinge verdediging (zie 1).

C. Je hebt voor een geldige vrijstelling voor de examencasus (minimaal een 5,0)
Haalde je in oktober 2017 of maart 2018 voor de examencasus minimaal een 5,0 en moet je het multiple choice examen nog met goed resultaat? Dan kun je je inschrijven voor deelname aan enkel het multiple choice examen. Dit examen wordt op 12 oktober 2018 centraal afgenomen.

Inschrijven
Je schrijft je in voor de examens via de website van de RFEA. Op dit moment is inschrijven voor het examen van 12 oktober 2018 helaas nog niet mogelijk. Wil je geïnformeerd worden zodra inschrijving mogelijk is? Stuur dan een e-mail naar Secretariaat Stichting RFEA: secretariaat@rfea.nl

Hoe bereid je jezelf zo goed mogelijk voor op het nieuwe examen?
In de afgelopen jaren lag het slagingspercentage van onze cursisten ruim boven het landelijk gemiddelde. Daar zijn we trots op! Uiteraard gaan we ook in de nieuwe examenopzet voor dit mooie resultaat. Daarom pasten we onze Examentraining multiple choice en Examentraining casuïstiek volledig aan op basis van de nieuwe examenopzet. Wil jij ook een zo groot mogelijke slagingskans op het examen RFEA Particulier in oktober 2018? Volg dan onze examentrainingen!