Mijn D&B Sluiten Contact Sluiten Winkelmand Sluiten
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Echtscheidingsadvies (RFEA)
 4. Familiemediation dag
Echtscheidingsadvies (RFEA)

Familiemediation dag

 • Aantekening in MfN register
 • Kwalificeren in het professioneel begeleiden van gezins- en familieleden bij het oplossen van hun onderlinge problemen
 • Specialisatieopleiding familiemediation
 • Studievormen Klassikaal
 • Lesdagen 1 dag
 • Prijs € 505

Deze RFEA familiemediation dag is een specialisatie waarmee je je kwalificeert in familiezaken; het professioneel begeleiden van gezins- en familieleden bij het oplossen van onderlinge problemen. Ben je al MfN registermediator en sta je in het register RFEA? Of heb je onze leergang RFEA Particulier (module 1) al gevolgd? Dan kun je na het volgen van deze RFEA familiemediation dag een aantekening tot 'accreditatie familiemediation' in het MfN register krijgen.

Inhoud

Om in het MfN register een aantekening te krijgen tot 'accreditatie familie mediation' dien je aan één van onderstaande eisen te voldoen:

 1. Je staat ingeschreven in het register RFEA én bij de MfN als mediator.
 2. Je bent bij de MfN geregistreerd als mediator en volgde onze leergang RFEA Particulier (module 1). Na het volgen van deze opleiding moet je binnen 2 jaar na dag 6 deze familiemediation dag gevolgd hebben.

De familiemediation dag staat in het teken van oefenen met vaardigheden. Iedere cursist gaat aan de hand van vooraf geformuleerde wensen met een casus aan de slag. De rollenspellen worden afgewisseld met theorie over het stellen van de juiste vragen, praktische tips hoe om te gaan met ruziegedrag, oefenen met de scheidingsmelding en een hoe in gesprek te gaan met ouders. Dit laatste doen we met behulp van een model vanuit het systeemdenken. 

Na het volgen van deze specialisatie in familiemediation ben je in staat professionele begeleiding te bieden aan gezins- en familieleden bij het oplossen van onderlinge problemen.

Voor wie?

Deze familiemediation dag is geschikt voor iedereen die zich verder wil specialiseren in familiezaken en met voorkennis over RFEA.

Instroomvereiste

Om deel te kunnen nemen aan de RFEA Familiemediation dag dien je te voldoen aan één van onderstaande eisen:

 1. Je staat ingeschreven in het register RFEA én bij de MfN als mediatior.
 2. Je bent bij de MfN geregistreerd als mediator en hebt onze leergang RFEA Particulier (module 1) gevolgd. Bij deze variant dient de deelname aan de Familiemediation dag plaats te vinden binnen 2 jaar na dag 6 van deze opleiding.

Ben jij nog niet MfN registermediatior? Dan bieden wij de leergang RFEA aan, met deze leergang volg je twee opleidingen in één. Na het volgen van de leergang RFEA ga je op examen voor Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier. Na het behalen van het examen mag je de titel RFEA voeren waardoor je een voor de consument herkenbare specialist bent.

Ben je al wel MfN registermediatior? Dan kun je na module 1 de aantekening ‘accreditatie familie mediation’ in het MfN register krijgen. Hiervoor moet je deze extra mediation dag volgen.

Ben jij bij MfN geregistreerd als mediator, maar sta je nog niet in het register van de RFEA en heb je onze module 1 van leergang RFEA Particulier niet (binnen de juiste termijn) gevolgd? Dan kun je heel module 1 bijboeken of alleen de drie MfN dagen van module 1. Neem hiervoor contact met ons op contact@dukers-baelemans.nl.

Certificaat

Na het volgen van deze Familiemediation dag ontvang je een certificaat Familiemediator. Er wordt geen examen afgenomen, maar wel is aanwezigheid op deze dag verplicht voor het ontvangen van jouw certificaat.

Startdata en locaties

Familiemediation dag

Prijs
€ 505
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 06 april 2023 (09:30 - 16:30)
Locatie Bunnik
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur), telefoon of Whatsapp (beiden maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). We reageren op Whatsapp binnen een uur.

Cursistendesk Dukers Baelemans

Gerelateerde opleidingen

Echtscheidingsadvies (RFEA)
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
ING Logo Dukers Baelemans
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans