Dukers Baelemans 6618
 1. Home
 2. Opleidingen
 3. Erkend financieel adviseur (SEH)
 4. Opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH)
Erkend financieel adviseur (SEH)

Opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH)

 • Slagingspercentage van meer dan 80%
 • Toptrainer uit de adviespraktijk (Frank Paalman)
 • Studievormen Klassikaal
 • Lesdagen 3 dagen
 • Prijs € 899

Erkend Financieel Adviseur (SEH) worden

Ben jij een ambitieuze (hypotheek)adviseur en wil je jezelf ontwikkelen en meer betekenen voor jouw klanten? Dan is de opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH) iets voor jou!

Met deze opleiding ontwikkel jij jezelf tot de financieel adviseur die in staat is om klanten breed en integraal te adviseren over alle voorkomende life-events.

Na het succesvol afleggen van het assessment ben je bovendien officieel Erkend Financieel Adviseur (SEH) en ontvang je alle promotiematerialen die bij deze certificering horen.  
Het assessment dien je los te boeken bij de SEH.

Deze trainingen worden verzorgd door Frank Paalman,  voormalig Hypotheekadviseur van het jaar. Nu brengt hij zijn passie voor hypotheekadvies over met coaching en vakinhoudelijke trainingen.

Frank Paalman Dukers Baelemans
Frank Paalman
Trainer/ontwikkelaar bij Dukers & Baelemans 

 

Inhoud

De opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH) is gericht op de ervaren financieel adviseur die zich wil onderscheiden op het gebied van deskundigheid, vaardigheden en integriteit. Je wordt getraind op vakinhoudelijke verdieping, adviesvaardigheden en je leert hoe je een integraal advies opstelt en bespreekt met de klant.

Aan de hand van een klantcasus werk je een integraal advies uit. Je berekent het inkomen en de uitgaven in verschillende scenario’s (waaronder arbeidsongeschiktheid, overlijden, pensioen en werkloosheid). Je leert budgetteren en bepaalt of de hypotheek en de gewenste levensstijl van de klant betaalbaar zijn en stelt vast of er maatregelen genomen moeten worden om het inkomen te beschermen. Tevens wordt de complexe fiscale eigenwoningregeling uitgediept. 

Vervolgens werk je aan het brengen van het advies. Hoe zorg je er voor dat de boodschap aankomt bij je klant? Naast het behandelen van de theorie ga je hier ook mee oefenen. Zo word je optimaal voorbereid op het assessment.

 

Examen

De opleiding Erkend Financieel Adviseur door SEH geëxamineerd met een assessment van 45 minuten. Om aan het assessment te mogen deelnemen, moet je aanwezig zijn geweest bij alle drie de contactdagen.

In het assessment laat je jouw skills als adviseur zien. Je beantwoordt inhoudelijke vragen, onderbouwt het advies dat je eerder hebt geschreven en inventariseert een nieuwe klantvraag. De uitslag van het assessment ontvang je van het SEH binnen drie werkdagen per e-mail. Als je bent geslaagd voor het assessment en aan de andere vereisten hebt voldaan, mag je je registreren als Erkend Financieel Adviseur. Je bent hierdoor een voor de consument herkenbare specialist.

De kosten voor de verplichte e-learning Adviseur Duurzaam Wonen zijn in de opleidingsprijs inbegrepen. Het SEH assessment dien je los te boeken bij het SEH. 

Certificering

Hoe word ik Erkend Financieel Adviseur?

Je moet aan een aantal eisen voldoen om Erkend Financieel Adviseur te mogen worden, namelijk:

 • In het bezit zijn van de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet.
 • Een jaar voorafgaand aan de leergang Erkend Financieel Adviseur (SEH) zelfstandig werkzaam zijn als financieel adviseur en advies geven over de financiële positie van klanten. Dat wil zeggen over woningfinanciering, inkomensrisico’s of vermogen of een combinatie van die onderwerpen. De ervaringseis toon je aan door middel van een werkgeversverklaring.
 • Volgen van de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH).
 • Het afronden van de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen (inbegrepen bij deze opleiding).
 • Het assessment met succes afleggen (assessment is niet inbegrepen bij deze opleiding).
 • Ondertekenen beroepscode.
 • Registratie aanvragen op seh.nl.
 • Jaarlijkse bijdrage aan de SEH voldoen.

Instroomvereiste

Om deel te mogen nemen aan de opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH) moet je aantonen in het bezit te zijn van de beroepskwalificaties Hypothecair Krediet en moet je een jaar relevante werkervaring aantonen door middel van een werkgeversverklaring.

De SEH beoordeelt of je aan deze eisen voldoet. Pas wanneer de SEH een verklaring heeft afgegeven, mag je deelnemen aan de opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH). Je kunt de verklaring aanvragen op de website van SEH.

Startdata en locaties

Opleiding Erkend Financieel Adviseur (SEH)

Prijs
€ 899
Startdatum
Locatie
 
Startdatum
 • 16 oktober 2024 (09:30 - 16:30)
 • 06 november 2024 (09:30 - 16:30)
 • 20 november 2024 (09:30 - 16:30)
Locatie 's-Hertogenbosch
Delen:

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over deze opleiding of een studieadvies op maat? Neem dan contact op met onze collega's van de Cursistendesk via e-mail, whatsapp (beiden ma t/m vrij van 8.00 tot 17.00 uur) of telefoon (ma t/m vrij van 9.00 tot 16.00 uur).

Cursistendesk Dukers Baelemans
Dukers Baelemans 6597

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans helpt financieel professionals door hen in een veranderende omgeving controle te geven over hun carrièrepad. Zet de stappen die bij je passen, goed zijn voor je ontwikkeling en je vooruit brengen. Wees in control en haal het beste uit jezelf en je toekomst!

Lees meer
Opleidingspartner van:
Usg Logo Dukers Baelemans
ABN Amro logo Dukers Baelemans
Triodos Logo Dukers Baelemans
Randstad Logo Dukers Baelemans
Van Lanschot Logo Dukers Baelemans
Uwv Logo Dukers Baelemans
Adecco Logo Dukers Baelemans
Rabobank logo Dukers Baelemans
Allianz logo Dukers Baelemans
Dela Verzekeringen logo Dukers & Baelemans
Volvo logo Dukers & Baelemans