Dukers Baelemans 6761
  1. Home
  2. Virtual classroom

Virtual classroom

Sinds kort bieden wij bijna al onze klassikale opleidingen ook als virtual classroom aan. Zo kun jij studeren in een vorm waarbij jij je prettig voelt. Daarnaast bieden we sommige opleidingen ook als digitale zelfstudie aan. Hieronder leggen we uit wat de verschillen tussen deze drie opleidingsvormen zijn.

Wat is een virtual classroom?

Een virtual classroom is een combinatie van online en offline leren. Je leert hierbij in groepsverband, maar ook individueel. Een virtual classroom bestaat uit digitaal onderwijs in de vorm van e-learnings en contactonderwijs met medecursisten en een trainer. Dit contactonderwijs vindt plaats via een virtueel vergaderprogramma waarbij je de trainer en medecursisten ziet en hoort alsof jullie in dezelfde ruimte zijn. De opdrachten kun je online en offline uitvoeren. Zo kun je in kleine groepjes of met alle cursisten samen online aan dezelfde opdracht werken. Ook kun je aan de slag met on-demand videoleren, zodat jij bepaalt of je iets meteen of op een later moment wilt bekijken. Ben je benieuwd hoe een virtual classroom wordt ervaren? Lees dan dit ervaringsverhaal van een van onze cursisten.

Om het optimale resultaat uit jouw opleiding te halen, vragen we je om je bij een virtual classroom goed voor te bereiden middels de huiswerkopdracht(en) die je vindt in jouw digitale leeromgeving. Je kunt de virtual classroom volgen via een desktop computer, laptop of tablet. De virtual classroom vindt plaats via Microsoft Teams. Als je de applicatie al hebt geïnstalleerd kun je deze gebruiken. Installatie is niet noodzakelijk; je kunt ook de webapplicatie gebruiken. Zorg dan wel dat je met de browser Google Chrome werkt.

Klassikaal onderwijs

Je kunt ook nog steeds kiezen voor een klassikale opleiding. Een klassikale opleiding volg je op een locatie en datum naar keuze. Je zit hierbij in een klassikale setting met de docent en andere cursisten. We houden ons hierbij uiteraard aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM met betrekking tot afstand en grootte van de groepen. Ook onze opleidingslocaties voldoen uiteraard aan de richtlijnen.

E-learning

Volg je een opleiding door middel van een digitaal zelfstudiepakket (e-learning)? Dan volg je de opleiding volledig individueel. Je krijgt toegang tot een digitale leeromgeving waarin je de lesstof in je eigen tempo en waar en wanneer je wilt doorloopt. De leeromgeving is interactief en er wordt gebruik maakt van een combinatie van uitleg en oefening in tekst en beeld (bijvoorbeeld door middel van video’s). Je kunt leren via de leeromgeving op je laptop, computer of tablet en via een app op je smartphone of tablet. In de leeromgeving heb je inzicht in jouw voortgang en resultaten.

Incompany

Wil je een van onze virtual classrooms of klassikale opleiding volgen met jouw collega’s? Dat kan! Alle opleidingsvormen zijn hier namelijk heel geschikt voor. Je volgt de training samen en kunt online en offline werken aan de bijbehorende opdrachten. Meer weten? Neem dan hier contact met ons op.

Dukers Baelemans 6964